Dobrý deň, poraďáci,
Spolu s bratom sme dedili byt po zosnulej matke, ktorá nezanechala závet. O možnosti odmietnutia dedičstva som v tej dobe nemal žiadne poznatky (aký je rozdiel medzi Odmietnutím dedičstva a Dohodou o dedičstve?). V Osvedčení o dedičstve je napísané, že
na základe Dohody medzi dedičmi ty si podpisoval nejakú dohodu? Čo je v nej napísané?zdedil byt môj brat (1/1). Bolo to potvdené súdom a je urobený už aj zápis v KN. Trvalý pobyt v spomínanom byte mám ja. V minulosti som urobil jeden veľmi zlý obchod, na základe ktorého som sa dostal do dlhov voči DÚ,
a podnikanie som zrušil. Jediné riešenie z mojich dlhov vidím vo vyhlásení konkurzu na mňa samého a následný bankrot (ak to súd dovolí). Veľmi sa toho všetkého bojím a hlavne by som nechcel, aby sa moje problémy nedotkli aj môjho brata a spomínanej nehnuteľnosti. Chcel by som sa opýtať, či nehrozí, že do konkurznej podstaty sa zahrnie aj časť tohto bytu, hoci ho nevlastním, iba v ňom bývam.
pokiaľ ste sa s bratom dohodli, že všetko dedí on, tak ty nemáš nič. To, že máš v spomínanej nehnuteľnosti trvalý pobyt neznamená nič. Nie je to tvoje a hotovo. Má niekto z Vás nejaké skúsenosti s osobným bankrotom?
Ja nie. toto posúvam
Ďakujem