Mam peknu cca 5 rocnu kuchynu a chcela by som na nej obnovit kuchynsku dosku. Doska je z prednej strany vo farbe dreva, aka je aj kuchyna, no vrch dosky je v sedych odtienoch. Rada by som tu sedu cast dosky nejako ozivila. Nepotrebujem menit celu dosku, je pekna, pevna, neposkodena. Mozno by stacil nejaky nater, lak a pod. ale vobec netusim, ci existuje nejaka farba vhodna na kuchynsku dosku a hlavne ci to nebude skarede, ak by som to natrela napr. farbou v odtieni dreva mojej kuchynskej linky. Tiez som nasla na nete nejake samolepiace folie, ktorymi sa obnovuju kuchynske dvierka, neviete, ci by to bolo vhodne aj na kuchynsku dosku? Ak by to neslo, uvazujem uz aj o vymene celej dosky, no je atypicka s roznymi sirkami, napr. kde mam vstavany sporak ma sirku 90 cm, nad suflikmi a myckou beznych 60cm a nad niektorymi skrinkami ma sirku 40 cm, kde je aj zrezavana do sikma, takze by to musela byt doska na mieru. Ja som kupila kuchynu hotovu aj s doskou, takze nepoznam nikoho, kto robi dosky na mieru. A v konecnom dosledku nepotrebujem vymenu celej dosky, len by som chcela povrchovu upravu v inej farbe ako mam :-) Dakujem za akekolvek napady.