Wotan Mam auto na leasing na 5 rokov. teraz mam splatenu presnu polovicu, cize 2.5 roka. Som bez prace, takze je dost velky problem ho splacat dalej.
Najlepsia moznost by bola asi odstupit niekomu leasing, ale to sotva niekoho najdem, pretoze nove auto rovnakeho typu si uz dnes kupi za ovela nizsiu cenu.
Takze sa chcem spytat, ci je mozne nejak zrusit leasingovu zmluvu z dovodu neschopnosti splacat a ci mi aspon nejake peniaze vratia.
Tiez by ma zaujimalo, v pripade ze by sa predsa len niekto nasiel, kto by prebral odo mna leasing, kolko asi pytat?
Plna cena vozidla s full vybavou bola 10 622 EUR / s navysenim 12 600 EUR/
Zaplatene je uz 6000 EUR.
Trhova cena noveho vozidla full vybava je dnes uz len cca. 9000 EUR /bez navysenia/
Bohužiaľ je to tak, že už na druhý deň má nové auto hodnotu iba 90% z kúpnej ceny. A čím ďalej to ide..tým hodnota viac klesá. Ja som sa taktiež snažil raz urobiť niečo podobné, že postúpiť leasing. Avšak lízingovka iba za to odstúpenie chcela 6tis bez DPH (SKK) a auto by som predal naozaj pod cenu. Tak som ho radšej ani nepredával.
Navýšenie nemôžeš brať do úvahy, keď by si chcel vypočítať, koľko si za auto skutočne zaplatil. Je to cena úroku za to, že ťa lízingovka úveruje.
Zober si, že stojíš na druhej strane. Máš možnosť kúpiť 2,5ročné jazdené auto za takú cenu, ako by si kúpil nové..bral by si to?