terezamaria Až teraz som si otvorila tému, tak ak si si nevybrala tu je môj recept na parížske rožky :
cesto : 5 bielkov, 40 dkg práškový cukor, 25 dkg vlašské orechy
Bielka vyšlaháme nad parou na tuhý sneh. Za stáleho šlahania po lyžičke pridávame cukor. Po odstavení vmiešame orechy. Špricou vytláčame na oblátku tvary rožtekov, ktoré sušíme v mierne teplej rúre 15 alebo 20 minút. Po vychladnutí vyrezávame.
plnka : 5 žĺtkov a jedno celé vajce a 20 dkg kryštálového cukru šlaháme nad parou asi 15 minút. Maslo vymiešame s kakaom a pridáme vychladnutý krém. Plnku vytlačíme na rožteky, necháme zachladnúť a polievame čokoládovou polevou.
Ešte mám aj tento recept ale moji majú radšej tie na oblátke.
30 dkg kryštálový cukor, 15 dkg orechy, 4 bielka a 10 dkg polohrubá múka. Všetko spolu varíme nad vodným kúpeľom. Po vychladnutí z hmoty vytláčame rožky a pečieme v mierne teplej rúre. Ďalej je postup ako v prvom recepte.
Dúfam, že sa ti podaria a hlavne budú chutiť.