Zavrieť

Porady

Zemiakové placky

Zemiakové placky robím klasicky, ale zistila som, že sa dajú robiť aj s rôznymi obmenami.
Napr. http://www.inzine.sk/article.asp?art=9214

a treba si tam kliknúť aj na tie placky Rosti...
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    ormika je offline (nepripojený) ormika

    ormika
    Tak to, čomu sa vraví placka Rosti, ja už roky robím v rúre ako prílohu k jedlám a to nasledovne:

    Zemiaky v šupe dôkladne umyjem a uvarím. Po vychladnutí zbavím šupy, plech si dôkladne vymastím nejakým tukom (maslo, olej....) a zemiaky strúham do plechu. Hlavná zásada je v tom, že zemiaky do plechu nenatláčam, ale nechám len pozvolna padať do plechu a každú vrstvu troška osolím. Asi do stredu uložím na plátky nakrájanú slaninku, dostrúham ostatné zemiaky, dám zapiecť do rúry a asi po 3/4 hodine dám navrch zase nakrájanú slaninku a dopečiem. Je to výborné!!!!
    A takto robím aj zemiaky (buď ich postrúham alebo pokrájam na kolieska) len do stredu dám odkvapkanú kyslú kapustu, prípadne slaninku a potom ešte slaninka navrch. Dobrú chuť Vám želám!

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.