Zavrieť

Porady

Haccp jedáleň

Nejaké skúsenosti už s Haccp mám, lebo prednedávnom som otváral bufet, no teraz otváram jedáleň so závodným stravovaním a potrebujem poradiť, čo všetko navyše by som tam mal ešte napísať . Potrebujem napísať ako budem pripravovať každé jedlo alebo mám rozpísať múčniky, šaláty, polievky alebo stačí to nejako zhrnúť....,tepelná úprava jednotlivých jedál, skladovanie, vydávanie, chladenie , odber vzoriek ako sa odoberajú a skladujú?....Potreboval by som nejakú štruktúru, obsah Haccp pre závodné stravovanie.
Za odpoveď ďakujem.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    lenkak je offline (nepripojený) lenkak

    Lenka lenkak
    Potrebuješ zvlášť porozpisovať jedenotlivé jedlá, ak budú niektoré rovnaké, len nejakú prísadu budú mať odlišnú, tak tie môžeš zhrnúť na jeden základ a potom popripisovať ďalšie prídavné suroviny. Ak vyrábaš ty tie polievky, múčniky a šaláty, treba ich rozpíšať zvlášť, a porozdeľovať na výrobky robené studenou cestou, a výrobky pripracované tepelnou úpravou.
    Odporúčam Ti Potranovinový kódex, I-III časť, z tho I ak si HACCP robil tak ten poznáš, tam sú základné popisy ohľdom zamestnancov, a kto môže vykonávať túto činnosť, potravinárske minimum, II časť sa týka priamo výroby - hlavne mikrobiologické požiadavky na dané suroviny, a v III časti je to také základné zhrnutie.

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.