Zavrieť

Porady

Majetok v leasingu pred a po vzniku manzelstva.

Ahojte vsetci.
Mal by som otazku ohladom prevodu prav a povinosti lizingovej zmluvy pred a po vzniknutim manzelstva.Leasingova zmluva bola uzatvorena pred vzniknutim manzelsva,teda napr.automobil je stale v majetku spolocnosti,ale ak leasing konci v case kedy uz manzelstvo vzniklo malo by prejst do majetku napr.jedneho z manzelov a teda zostane v majetku jedneho manzelov alebo ak maju majetok v BSP prejde do majetku obidvoch manzelov?Pricom ziadna zmluva nie je ohladom majetku manzenlov.Skuste mi niekto poradit.Cital som taky clanok,ze ak napr.manzel nechce aby automobil ktory manzelka nesplacala a nadobudol ho za slobodna,vybavi prevod prav na inu osobu este pred skoncenim leasingu,kedy manzelstvo trva...
Dakujem za odpoved.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

Mária27 je offline (nepripojený) Mária27

Mária27
    Auto sa nadobudne do majetku až počas manželstva, bude patriť do BSM, aj keby ho na základe leasingovej zmluvy prebral len manžel. V prípade rozvodu a vyporiadania BSM sa manželovi započítajú peniaze, ktoré uhradil pred uazatvorením manželstva.

Majetok v leasingu pred a po vzniku manzelstva.

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.