Poprosila ma jedna pani, o zadanie otázky na poradu, lebo už je s nervami úplne v koncoch pre dcéru, má 14 rokov, nič jej doma nepomôže, ale naopak, na nič v byte nedáva pozor, je ku všetkému (poriadku, veciam či čistotev byte úplne ľahostajná. Pri výčitke, odpovie iba vetou" a čo som Ti urobila, keď na mňa zasa kričíš. Včera večer som dostala fotografiu 5- mesačnej sedačky, kde jej dcéra vyliala kávu, nechala tak a je vidieť že káva pretiekla až na tú časť, čo sa rozkladá. Pri vyčítaní , keď matka si nemohla ľahnúť, bez slova odišla do svojej izby a keď ju volala, odpoveď bolo" ja už spím!" Už ju má prepálenú vďaka fajčeniu jej dcéry s kamarátkami, očuranú a pokakanú od Soninej havinky...no nieť jej čo závidieť.
Radila som jej mnohé moje skúsenosti, čo poznám a zabrali aj na moju vnučku, ale takéto drzé a sprosté dieťa som za svoj život nestretla. To dieťa si absolútne neváži nič a nikoho, mamu, či brataa všetkýco príbuzných má " na háku"! Vypočuje si, slúbi a skutek - utek
Prosím len nepovedzted, že je to chyba vo výchove, keď obe deti tá pani vychováva rovnako, sama a s láskou. Obom dá všetko aj keď ona si mnohé od úsť odníme, ale clapec starší o tri roky od Soni je úplný jej opak. Dúšanko už chcel havinku dať preč, ale Soňa sa s ním pobyla tak, že ešte aj mame sa ušlo pár kopancov, keď zakročila.
Nakoľko od mala obe deti sú často u mňa, poznám ich obe a verte mi, že Soňa ma tiež vedela vytočiť, ale (snáď kúsom ma aj rešpektuje, lebo ak má niekedy niečo na srdci- zabehne po radu, ale čo sa týka toho, aby sa k mame , Dušanovi, či príbuzným správala inak, pomáhala a neničila to málo čo majú....je ako na stenu hrach hádzať
Moja rada - návšteva u psychológa pre všetkých troch, Zdena a Dušan by aj šli, ale malá povedala, že skôr ujde z domu, akoby mala tam ísť. A reedukačné centrum?!- mama a brat odmietajú. Vraj bitkou sa nič nevyrieši, je to trestné a Soňa to často používa a jej učenie je ako mala moja vnučka pred rokom je to iba nutné zlo
...tak ako ďalej?...
A táto krava (prepáčte mi že malú tak nazývam) tá naozaj bučííí každý deň od rána do noci.