halali ano kkaja takú myslím, máš nejaké osvedčené triky aby bola fajnovejšia, teda ak môžeš napísať ako ju robíš ty. Ja doma robievam pre par osôb no a teraz potrebujem urobiť pre asi 10 osôb a nemám nejaký presný odhad na množstvá nevedela by si v tomto poradiť koľko čoho potrebujem?
Ja ti neviem, moja mamka ju robí tiež viac-menej od oka. Dá variť nepremytú kyslú kapustu aj s vodou a asi 1 - 1,5kg krkovičky aj s kosťou (aby sa rýchlejšie uvarila ju vykostí a poprekrajuje asi na 4 časti), kúsok údeného (1 balenie zo supemarketu), 2 páry dobrej údenej klobásky, 2 ošúpané celé cibule, 2-3 strúčky cesnaku, bobkový list, 2 kocky zeleninového bujónu, vody primerane.
Keď je mäsko mäkké, nakrája ho na kúsky, zahustí dvoma najemno nastrúhanými väčšími zemiakmi, dochutí vegetou, ml.čiernym korením, majoránkou, mne chutí, keď pridá aj rajčinový pretlak. Po odstavení ešte prelisuje cesnak. No hádam som na nič nezabudla. Navaríme zo 15 litrov a čo sa nezje, dá do zaváracích pohárov, strilizuje a máme na horšie časy
)).