Práve sme prišli z bakalárskej promócie
. V príhovore dekan povedal, že sami môžeme posúdiť, či na TNUNI dávajú tituly zadarmo.... Môžem povedať, že náš (strojársky) bol vydretý. Čo sa týka pozastavenia či odňatia akreditácie, osobne si myslím, že to prehrmí, kompetentní si budú dávať väčší pozor a podobný problém sa možno po voľbách, či pred nimi prevalí na inej vysokej škole. Sú aj školy, kde sa ozaj ide s bankovkou v indexe na skúšky priamo z lyžovačky, napríklad, čiže bez učenia. To mám overené, lebo sa mi chválili známe, ktoré pracujú v banke a nejaký titul pred menom potrebovali na zachovanie postu. A tá škola je pomerne blízko Trenčína... Nezávidím im, to nie, je mi len ľúto, že vysokoškolské vzdelanie sa tak degraduje.
Ak Tvoj syn, Atomika, študuje v prvom ročníku, nech len pekne pokračuje podľa vlastných možností čo najlepšie ďalej, v najhoršom prípade, ako tu bolo napísané, škola musí pri "zrušení" príslušného odboru zabezpečiť ďalšie kroky, aby neostal len tak na ulici. Náš odbor tiež zrušili dva mesiace pred štátnymi skúškami a doskúšali nás v rámci príbuzného odboru v dennom štúdiu (sme externisti). Aféra okolo "rozdávania titulov v Trenčíne" nás zarmútila a oslabila našu momentálnu pozíciu v očiach verejnosti, sme v tom však nevinne.
Atomika, prajem Ti raz zažiť na synových promóciách rovnakú radosť, ako sme mali dnes my, keď sme skladali bakalársky sľub a preberali z rúk dekana bakalárske diplomy.