Zavrieť

Porady

Nový zákon 317/ 2009 Z.z.

Nový zákon 317/ Z.z. ruší výnimku z plnenia kvalif.predpokladu vzdelania, ktorá bola udelená na základe začatia vzdelávania na získanie špeciálnopedagogickej spôsobilosti ?
Z 12.plat.triedy je možné "padnúť" na 10.plat.triedu pri rovnakom prac.zaradení....??!
Usporiadat
pe.pe pe.pe

pe.pe je offline (nepripojený) pe.pe

optimista
Ilika Pozri príspevok
...ak dobre rozumiem, tak §61 ods. 7 mi priznáva 1.atest.ale je otázne pre akú kategóriu ?
a) učitel ZŠ .............(čo mám ukončené)alebo
b) učiteĺ špec.školy ..........podla toho, čo študujem a kde už 3 roky učím, na ŠZŠ
pedag. prax mám 2O rokov
Ak sa nemýlim, existuje len kategória "učiteľ". Podkategória potom podľa toho, či ide o primárne, alebo nižšie sekundárne vzdelávanie. To že si učiteľka ŠZŠ sa zohľadňuje v zaradení do pracovnej triedy prís. platovej triedy.
Ilika Ilika

Ilika je offline (nepripojený) Ilika

Sabadka Pozri príspevok
Tak ako som ti už písala, odfoť si svoje dokumenty o vzdelaní všetky a daj dotaz na osobný úrad príslušného krajského školského úradu, tam ti dajú relevantnú odpoveď, ale pepe o príspevok vyššie má pravdu, tú I. kvalifikačnú by ti uznať mali a tým pádom by ťa mala zaradiť ako učiteľa s I. kvalifikačnou skúškou a zaradiť do 11 platovej triedy.

Ja si to tiež myslím ,že mám mat 11.triedu., podla zákona.... ale ešte nikto mi to nepotvrdil a je to fajn , ked aspon jeden človek súhlasí so mnou.
...ja už mám svoj vek a tolko som už študovala, že už si to (len tak mimochodom ) aj z morálneho hladiska zaslúžim. .... a nie je mi jedno či som v 10. alebo 11. triede.Mám za sebou 2 ročné funkčné štúdium, lebo som pôsobila ako riaditelka, rôzne PC kurzy, etiku a teraz som sa dala na špecku, lebo som rada, že po dvoch rokoch nezamestnanosti ma prijali na ŠZŠ.
Ilika Ilika

v tabulkách Zaradovanie PZ a OZ do platových tried ......sú kategórie PZ rozdelené na Učitel ZUŠ,
Korepetítor
Učitel MŠ, vychovávateĺ a MOV
Tréner
Pedag.asistent...apod.
Ilika Ilika

Pozri si príspevok č.4 , sabadka v prílohe poslala plat.tirdy a tam sú aj tie kategórie.
pe.pe pe.pe

optimista
Ilika Pozri príspevok
Pozri si príspevok č.4 , sabadka v prílohe poslala plat.tirdy a tam sú aj tie kategórie.
Tu je len rozpísané, kto všetko patrí do kategórie učiteľ podľa kvalifikačného predpokladu. Slúži na správne zaradenie PZ do platových tried. Podľa §12 zákona 317/2009 existuje len kategória "učiteľ" a podkategórie. Zákon je viac ako predpis. Inak, aj ja Ti držím palce
Naposledy upravil pe.pe : 28.01.10 at 19:22
Ilika Ilika

dakujem pe.pe,
budem ešte konzultovat s mojou riaditeĺkou a potom uvidím čo dalej.
V každom prípade musím sa Tebe, aj sabadke velmi podakovat, lebo sa uz v novom zákone skutočne ovela lahšie orientujem a mnoho vecí ste mi objasnili.
Tieto zákony majú čo do seba, možno ešte začnem študovat aj právo...chi-chi, :-))
Pekný zbytok večera
Ilika Ilika

Podarilo sa Pe.pe,dnes mi riaditeĺka po dlhých peripetiách telefonicky oznámila, že ma preraďuje do 11. triedy.
Medzi tým som už poslala všetky moje podklady (ako mi radila Sabadka) overené notárom na KŠÚ.Čakám na odpoveď.
Riaditelku som upozornila na môj chybne vystavený plat.dekrét "mačko-pes"a vysvetlila ako to má byt správne podla tabuliek zaradovania PZ do plat. tried podla zákona.
Poukázala som na §61 a §49 ods.7 vztahujúcu sa na moju aktuálnu kategóriu učiteľ špec.školy a dúfala, že opraví plat.dekrét v môj prospech....ale ona mi vystavila nový dekrét "samostatný učiteĺ"....teda neuznala moju 1.KV.S a zas len 10 trieda.
Mám taký pocit, že jej nejde o nič iné, len aby som nebola v 11.triede ako je ona..
.prečo je taká absolútna neochota zo strany nadriadeného, ak podriadený má pravdu??!!
Ilika Ilika

Ilika Pozri príspevok
Podarilo sa Pe.pe,dnes mi riaditeĺka po dlhých peripetiách telefonicky oznámila, že ma preraďuje do 11. triedy.
Medzi tým som už poslala všetky moje podklady (ako mi radila Sabadka) overené notárom na KŠÚ.Čakám na odpoveď.
Riaditelku som upozornila na môj chybne vystavený plat.dekrét "mačko-pes"a vysvetlila ako to má byt správne podla tabuliek zaradovania PZ do plat. tried podla zákona.
Poukázala som na §61 a §49 ods.7 vztahujúcu sa na moju aktuálnu kategóriu učiteľ špec.školy a dúfala, že opraví plat.dekrét v môj prospech....ale ona mi vystavila nový dekrét "samostatný učiteĺ"....teda neuznala moju 1.KV.S a zas len 10 trieda.
Mám taký pocit, že jej nejde o nič iné, len aby som nebola v 11.triede ako je ona..
.prečo je taká absolútna neochota zo strany nadriadeného, ak podriadený má pravdu??!!

...rada by som sa ešte spýtala, či spätne (od 1.11.2009) môžem žiadat o opravu môjho zaradenia, kedže doteraz som mala tarifný plat vyplácaný v 10.triede a ako to mám riešit, ak moja riad.nebude mat ochotu.Mám na to nárok podla zákona...
pe.pe pe.pe

optimista
Ilika Pozri príspevok
...rada by som sa ešte spýtala, či spätne (od 1.11.2009) môžem žiadat o opravu môjho zaradenia, kedže doteraz som mala tarifný plat vyplácaný v 10.triede a ako to mám riešit, ak moja riad.nebude mat ochotu.Mám na to nárok podla zákona...
Ahoj Ilika,

ak sa podarilo, som rád, ale zároveň píšeš, že v dekréte si opäť zaradená do 10. pl. triedy? Potom tomu dosť jasne nerozumiem. Pokiaľ Ti 11. uznali, nemyslím, že je problém v doplatení platu. Chyba bola na strane zamestnávateľa a pokiaľ si mala zákonný nárok na vyšší funkčný plat, musia Ti rozdiel doplatiť, pre mzdárku nie je problém to urobiť (aj keď ju to nepoteší).

Inak, som veľmi zvedavý na vyjadrenie KŠÚ. Narazil som totiž na takú interpretáciu uznávania 1. KS ako atestácie, že je uznaná len v príprade, ak si ju vykonala v určitej kategórii a podkategórii ped. zamestnanca s ohľadom na stupeň a odbor vzdelania (taký "tušák" som mal v príspevku 17). Čiže ak si v čase získania 1.KS pracovala ako učiteľka zš a teraz pracuješ ako učiteľka šzš, nemusia Ti ju uznať. Kategória aj podkategória síce sedia, ale na zš si nepotrebovala tú odbornú spôsobilosť ako na špeciálnej. Je to podľa mňa nesprávne, pretože (už som to skôr písal), kategorizácia ped. zamestnancov sa robí až od 1.11.2009. A v práve sa niečo také, ako...akože spätná kategorizácia...nepoužíva. Už som sa pýtal právnika, zatiaľ sa len zbežne pozrel na túto otázku, ale povedal, že nikde v 317-ke nie je uvedené, že pre účely zaradenia pracovníka podľa §61 odst.7 použijeme dnes platnú kategorizáciu. Určite daj vedieť, ako si dopadla podľa KŠÚ. Prípadne, ak sa tu objaví niekto, komu by v zmysle uvedeného nebola uznaná 1.KS, nech a podelí o fakty a zdôvodnenia.
Naposledy upravil pe.pe : 01.02.10 at 17:38
Ilika Ilika

je pravda, citujem: že na ZŠ som nepotrebovala tú odbornú spôsobilost , ako na špeciálnej, ale si myslím, že ked som splnila § 60 ods.2 ( tuším, ale nie som si istá) ze do 4 rokov začnem si odbornost rozširovat štúdiom špecky , tak by to malo byt v poriadku....v niektoý § spomína práve špeciálno-ped.spôsobilost, čo je šité práve pre špec. pedagógov.
Sabadka Sabadka

Sabadka je offline (nepripojený) Sabadka

Kto ma pozná vie.
Ilika Pozri príspevok
Ano ak máš nárok na 11 PT a ona ťa nesprávne zaradila do 10 PT musí ti doplatiť spätne od 1.11.2009 rozdiel na plate.
Daj vedieť keď ti príde odpoveď z KŠÚ.

Už len k tvojmu dotazu o neochote zaraďovať zamestnancov do vyšších platových tried. Práve 317/2009 je o dá sa povedať spravodlivejšom zaraďovaní, pretože sa môže stať, že riaditeľ s I. atestáciou bude mať zamestnanca aj s II. atestáciou a ten určite bude zaradený do vyššej platovej triedy ako samotný riaditeľ. Nový zákon už nie je o funkciách ale o skutočnom ukončenom vzdelaní toho ktorého zamestnanca.
Naposledy upravil Sabadka : 01.02.10 at 18:24
Ilika Ilika

Vdaka za info !
Sabadka Sabadka

Sabadka je offline (nepripojený) Sabadka

Kto ma pozná vie.
Ilika Pozri príspevok
je pravda, citujem: že na ZŠ som nepotrebovala tú odbornú spôsobilost , ako na špeciálnej, ale si myslím, že ked som splnila § 60 ods.2 ( tuším, ale nie som si istá) ze do 4 rokov začnem si odbornost rozširovat štúdiom špecky , tak by to malo byt v poriadku....v niektoý § spomína práve špeciálno-ped.spôsobilost, čo je šité práve pre špec. pedagógov.
Oponujem ti, pretože tá odbornosť sa ti celkom môže zísť aj na obyčajnej základnej škole, veď už aj pri klasických základných školách pracujú špeciálne triedy, alebo sú integrovaní žiaci, takže uvidíme ako sa vyjadrí vrchnosť ale ak si splnila všetky podmienky starej 41-ky ohľadom 1. kvalifikačnej skúšky , podľa môjho názoru ti ju mali uznať a zaradiť ťa ako učiteľa s I. atestáciou.
Držím palce.
Ilika Ilika

Sabadka Pozri príspevok
Oponujem ti, pretože tá odbornosť sa ti celkom môže zísť aj na obyčajnej základnej škole, veď už aj pri klasických základných školách pracujú špeciálne triedy, alebo sú integrovaní žiaci, takže uvidíme ako sa vyjadrí vrchnosť ale ak si splnila všetky podmienky starej 41-ky ohľadom 1. kvalifikačnej skúšky , podľa môjho názoru ti ju mali uznať a zaradiť ťa ako učiteľa s I. atestáciou.
Držím palce.

Ešte raz dík a dám Ti celkom určite vedieť , aké vyjadrenie dostanem z KŠÚ...zatial pekný zbytok večera a ešte krajší "zajtrajšok" !!!

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať