Ilika ...rada by som sa ešte spýtala, či spätne (od 1.11.2009) môžem žiadat o opravu môjho zaradenia, kedže doteraz som mala tarifný plat vyplácaný v 10.triede a ako to mám riešit, ak moja riad.nebude mat ochotu.Mám na to nárok podla zákona...
Ahoj Ilika,
ak sa podarilo, som rád, ale zároveň píšeš, že v dekréte si opäť zaradená do 10. pl. triedy? Potom tomu dosť jasne nerozumiem. Pokiaľ Ti 11. uznali, nemyslím, že je problém v doplatení platu. Chyba bola na strane zamestnávateľa a pokiaľ si mala zákonný nárok na vyšší funkčný plat, musia Ti rozdiel doplatiť, pre mzdárku nie je problém to urobiť (aj keď ju to nepoteší).
Inak, som veľmi zvedavý na vyjadrenie KŠÚ. Narazil som totiž na takú interpretáciu uznávania 1. KS ako atestácie, že je uznaná len v príprade, ak si ju vykonala v určitej kategórii a podkategórii ped. zamestnanca s ohľadom na stupeň a odbor vzdelania (taký "tušák" som mal v príspevku 17). Čiže ak si v čase získania 1.KS pracovala ako učiteľka zš a teraz pracuješ ako učiteľka šzš, nemusia Ti ju uznať. Kategória aj podkategória síce sedia, ale na zš si nepotrebovala tú odbornú spôsobilosť ako na špeciálnej. Je to podľa mňa nesprávne, pretože (už som to skôr písal), kategorizácia ped. zamestnancov sa robí až od 1.11.2009. A v práve sa niečo také, ako...akože spätná kategorizácia...nepoužíva. Už som sa pýtal právnika, zatiaľ sa len zbežne pozrel na túto otázku, ale povedal, že nikde v 317-ke nie je uvedené, že pre účely zaradenia pracovníka podľa §61 odst.7 použijeme dnes platnú kategorizáciu. Určite daj vedieť, ako si dopadla podľa KŠÚ. Prípadne, ak sa tu objaví niekto, komu by v zmysle uvedeného nebola uznaná 1.KS, nech a podelí o fakty a zdôvodnenia.