brm mno, po kotrbe by potreboval niekto íný...práve mi bolo povedané právnikom že ja ako mzdárka si mám také veci overovať vo vestníku a správca mi to má oznámiť len telefonicky...to o čom toto je??? to mám kontrolovať každý deň či mi niektorý zo zamestnancom nešiel do úpadku? nie je niečo choré v tomto systéme? sme ešte právny štát alebo páni exekútori a správcovia konkurznej podstaty môžu šantiť neobmedzene?kde tu je logika, ked ja sa vo februári dozviem o úpadku zamestnanca a niekto ma robí zodpovednou za to, že z decembrovej výplaty úpadcu sa odviedli zrážky na účty exekúcií a nie na účet správcu...
no na Vašom mieste by som si tento názor od daného právnika vyžiadal písomne, keď sa rieši takáto závažná vec ako sú peniaze tak by všetky úkony mali mať písomnú formu a nie len "per huba". Však už aj na prvej hodine účtovníctva sa vyučuje, bez dokladu - žiadne zaúčtovanie operácie...
Mzdové doklady by mali byť predsa archivované niekoľko rokov, ako by sa dal archivovať takýto telefonát? tak aby bol uznaný aj pri prípadnej daňovej kontrole/audite atď? S kľudom angličana by som sa na telefonát vybodol a čakal, kým by som na úradný doklad s takou peknou okrúhlou pečiatkou... ako by to riešil pán exekútor, ak by sa nedovolal? resp. prebrala telefonát kolegyňa a potom si odbehla a na danú vec zabudla?...