Zavrieť

Porady

Búrlivé výšiny

BÚRLIVÉ VÝŠINY
Cesto: 2,5 dl vody, 15 dkg cery, 15 dkg polohrubej múky,6 vajec
Plnka 1: 10 PL kryštálového cukru,3 dl teplého mlieka, 3 dl mlieka,2 zlaté klasy,1 palmarín
Plnka 2: 3 práškové šľahačky,vanilka
Ceru s vodou uvaríme.Pridáme múku a spolu vymiešame. Dáme vychladnúť. Do vychladnutého pridáme vajíčka - každé zvlášť. Cesto rozdelíme na dve časti a upečieme na dobre pomastenom plechu. Cesto sa nám zvlní. Cukor upálime na karamel. Pridáme teplé mlieko a miešame,kým sa karamel rozpustí. 3 dl mlieka zmiešame so zlatými klasmi a spolu s karamelovým mliekom uvaríme na kašu, ktorú necháme vychladnúť. Nakoniec pridáme palmarín. Túto hmotu natrieme na jeden plát upečeného cesta. Práškové šľahačky vymiešame s vanilkovým cukrom. Šľahačku natrieme na krém a prikryjeme druhým plátom. Vrch pokvapkáme čokoládou.

Pod týmto názvom som takýto koláč nenašla,tak som ho tu dala...je úžasný,aspoň ja ho zbožňujem.Ak vyskúšate,dajte vedieť či chutil...
Usporiadat
Rozalka Rozalka

Rozalka je offline (nepripojený) Rozalka

Spoluvlastníčka "Prvého nitrianskeho medveďária" ...viac
Ja to poznám ako Dunajské vlny alebo len Vlny.
0 0
Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
Fanny.G Fanny.G

Fanny.G je offline (nepripojený) Fanny.G

Rozalka Pozri príspevok
Ja to poznám ako Dunajské vlny alebo len Vlny.
Môže byť,ja to ináč nepoznám,ale chutí super
0 0
Melnick Melnick

Melnick je offline (nepripojený) Melnick

človek čo opustil Poradu.
Rozalka Pozri príspevok
Ja to poznám ako Dunajské vlny alebo len Vlny.
A ja ako knihu
0 0
adi11 adi11

adi11 je offline (nepripojený) adi11

prosim ta ako si to cesto dostala na plech ?
ja robim takto veterniky so spricom
0 0
Fanny.G Fanny.G

Fanny.G je offline (nepripojený) Fanny.G

adi11 Pozri príspevok
prosim ta ako si to cesto dostala na plech ?
ja robim takto veterniky so spricom
Len som ho dala na plech a rozotrela s lyžicou...to cesto nie je hladké,nemusí byť vyrovnané
0 0
adi11 adi11

adi11 je offline (nepripojený) adi11

Fanny.G Pozri príspevok
Len som ho dala na plech a rozotrela s lyžicou...to cesto nie je hladké,nemusí byť vyrovnané
upecene cesto potom vyzera ako ked sa robia kremese..uz viem..
0 0
Fanny.G Fanny.G

Fanny.G je offline (nepripojený) Fanny.G

adi11 Pozri príspevok
upecene cesto potom vyzera ako ked sa robia kremese..uz viem..
Áno,presne
0 0
Deganova Deganova

Deganova je offline (nepripojený) Deganova

Výborný koláč, poznám pod názvom Karpaty, alebo Vysoké Tatry.
0 0
alabut alabut

alabut je offline (nepripojený) alabut

Hmm, zaujimavy recept, akurat neviem, co je to cera ... ???
0 0
Deganova Deganova

Deganova je offline (nepripojený) Deganova

Cera je stužený pokrmový tuk (používa sa najmä na čokoládové polevy), ale do tohto receptu sa môže dať aj bravčová masť.
1 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

Fanny.G Pozri príspevok
Môže byť,ja to ináč nepoznám,ale chutí super
ale dunajske vlny su s ovocim/resp.s dzemom/-mam recept na marhulove i visnove.nie je to celkom ako toto.
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

alabut Pozri príspevok
Hmm, zaujimavy recept, akurat neviem, co je to cera ... ???


to je stuzeny margarin-dobre pozri do regalu s margarinmi a maslami.....
0 0
Tamila Tamila

Tamila je offline (nepripojený) Tamila

To je klasické odpaľované cesto, ja tam nedávam Ceru ale Heru.
0 0
alabut alabut

alabut je offline (nepripojený) alabut

Heru som aj mal na mysli, zdal sa mi v prispevku preklep :-)
0 0
alabut alabut

alabut je offline (nepripojený) alabut

Este jedna otazka: To sa fakt vari Cera s vodou? Pripadne mast alebo Hera s vodou?
0 0
Tamila Tamila

Tamila je offline (nepripojený) Tamila

Áno.
0 0
Olice Olice

Olice je offline (nepripojený) Olice

Tiež poznám tento recept, ale pod názvom mračno, aj ho robievam a vždy má veľký úspech.
Ale namiesto cery používam bravčovú masť a do plnky klasické maslo, žiadny margarín.
Predtým ako cesto natriem na plech, tak ho vypláchnem studenou vodou a nechám tam veľké kvapky vody, práve tieto kvapky spôsobujú, že sa cesto zvlní, doslovne ako vlny.
Cesto tiež natieram na plech lyžicou. A nezľaknite sa, že je to cesto na plechu také tenučké.
1 0
adi11 adi11

adi11 je offline (nepripojený) adi11

Tamila Pozri príspevok
To je klasické odpaľované cesto, ja tam nedávam Ceru ale Heru.
Ja davam zase Palmarin a robim z cesta veterniky, do plnky davam len maslo, nie margarin.
0 0
hanelie hanelie

hanelie je offline (nepripojený) hanelie

sprievodca CR Rakúsko,
ja, že debatujete o knihe - lebo to je moja zamilovaná
0 0
erzet erzet

erzet je offline (nepripojený) erzet

Dôchodca
Fanny.G Pozri príspevok
Len som ho dala na plech a rozotrela s lyžicou...to cesto nie je hladké,nemusí byť vyrovnané
potom by to nemohli byť búrlivé výšiny
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať