Zavrieť

Porady

Prívarok

Nazdar poraďáci,
Mohli by ste hodiť nejaký dobrý recept na prívarok? Nejaký šošovicový? My to nejeme ale má prísť návšteva a oni to majú radi, si ho želali.
Dík, spolieham na Vás.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Laco-monter je offline (nepripojený) Laco-monter

    Vylúčený člen Laco-monter
    MŇAM , ten kelový prívarok by mohol byť celkom dobrý....

    ešte tam chýba bravčové pečené a vtedy by to bolo O.K.

    alabut je offline (nepripojený) alabut

    alabut
    Ten privarok je vyborny sam o sebe, netreba k nemu prilohy v podobe masa a podobnych pozivatin :-)

    alabut je offline (nepripojený) alabut

    alabut
    Namocime a uvarime fazulu s udenymi kozami, ktore zavadzaju v chladnicke. Do druheho hrnca dame na kocky nakrajanu udenu slaninu, nakrajany cesnek pre potesenie nosa kuchara. Ak je slanina uprazena, pridame nakrajany kel, trochu oprazime, udusime do makka. Stvrtinu kelu, fazule a bravcove koze rozmixujeme na kasu. Do kelu pridame paradajkovy pretlak, povarime a vsypeme fazulu, mix, masovy bujon, vegetu a vodu podla potreby. Ked zmes zovrie vhodime nejake siroke rezance, ja som si urobil na tento ucel kecupove. Pomalym varom rezance uvarime do zmaknutia a dochutime rozpucenym cesnekom, feferonkami v soli a mrazenou vnatou zeleru. Podavame s domacim chlebom, jedlo je velmi syte.

    deane7 je offline (nepripojený) deane7

    deane7
    No keď píšeš bez mäkčeňov je to sranda. Spočiatku než som pochopil som myslel že si ideš so mňa robiť srandu, najskôr ma napadlo že ak kozy visia tak ich uvaríme.
    Bývalý vedúci sa volal Koža a keď ho jedna pani čo ho dovtedy poznala len cez maily oslovila "Dobrý deň, pán Koza" bola aspoň sranda.

    DanielaSL je offline (nepripojený) DanielaSL

    Mama troch dospelých detí DanielaSL
    Tak toto síce nie je prívarok ,ale robím to aj ako prílohu ku mäsu a zemiakom, alebo len čiste ku zemiakom, ale dá sa zjesť aj s chlebom.

    Fazuľové lusky s červenou paprikou.

    Na masti alebo oleji speníme veľkú cibuľu nadrobno nakrájanú, potom na ňu prihodíme čerstvé alebo mrazené fazuľkové lusky, osolíme, okoreníme a opaprikujeme červenou mletou paprikou..ale tej treba dať hodne, nestačí len poprášiť. Ale zase pozor...nie veľmi veľa, aby to nebolo horké. Podlejeme trochou vody a dusíme, kým sa voda neodparí a lusky nezmäknú. Potom polejeme citrónovou šťavou, aby mali príjemnú , nie prekyslenú chuť, pomiešame a môžeme podávať .

    LauraL je offline (nepripojený) LauraL

    LauraL
    Nemozem si pomoct, som z Moravy a uz iba zo slova privarok mi prichadza zle Mozno je to tym, ze moj prvy (zemiakovy) privarok som zjedla v nedobrej restike v BA. U nas je to jednoducho "cocka na kyselo", "fazole", dusena kapusta, dusene zeli (zemiakove "to" nevarime vobec). Ale jedlo na obrazku hore nevyzera vobec zle a kebyze to uvarim a nebudem volat privarok, aj si dam povedat

    wegamizi je offline (nepripojený) wegamizi

    wegamizi
    alabut Pozri príspevok
    Namocime a uvarime fazulu s udenymi kozami,
    velmi ma to uprimne pobavilo, lebo aj ja pisem bez diakritiky. Toto sa ale fakt podarilo, mnam

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.