http://www.ikeagodjul.sk/pdf/sk_brod.pdf
.
Chlieb s vlašskými orechami
Na 2 bochníky.
500 ml špaldovej múky
200 ml celozrnnej múky
300 ml preosiatej ražnej a
pšeničnej múky
25 ml vlašských orechov,
nahrubo nakrájaných
100 ml pšeničných zŕn
1 čajová lyžička morskej
soli
4 čaj. lyžičky prášku do
pečiva
5 čaj. lyžičiek rôznych
korenín na chlieb (fenikel,
aníz, rasca)
1 liter organického jogurtu
50 ml sirupu
maslo a strúhanku na
vysypanie formy na pečenie
Rúru predhrejte na 175 °C. Zmiešajte všetky suché prísady. Vmiešajte jogurt a sirup.
Formy na pečenie chleba (1,5 l) vymastite maslom a vysypte strúhankou. Pečte asi
1,5 hodiny. Ak plánujete upiecť len jeden bochník chleba, použite polovicu surovín a
pečte približne jednu hodinu.
© Inter IKEA Systems B. V. 2010.
*Vianočné pozdravy zo Švédska.
www.IKEA.sk/godjul