Zavrieť

Porady

Stroganov

Môžete mi dať dobrý osvedčujúci vyskúšaný recept na stroganov??? Ďakujem.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa bodov

    adam je offline (nepripojený) adam

    adam
    Takto ho varí moja mamina a podľa nej i ja:
    Speniť jednu cibuľu, 60dkg mäsa nakrájať na pásiky a pridať k cibuli, okoreniť, osoliť a udusiť do mäkka. Keď je mäso mäkké pridať šampiňóny z konzervy na drobno pokrájané a chvíľu s mäsom podusiť. Potom pridať trochu vegety, worčestrovu omáčku, 1 PL horčice, 2-3 PL kečupu a 1dcl bieleho vína, všetko spolu povariť a nakoniec 1 smotana + mlieko ( spolu 1/2L ) zahustené múkou. Nechať zovrieť a je hotové.......

    Marína je offline (nepripojený) Marína

    Marína
    Predkladám originálny recept:
    Sviečková Stroganoff
    - hovädzia sviečková (môže byť aj roštenka) pokrájaná na rezance
    - cibuľa pokrájaná na drobno
    - kyslá uhorka
    - worcesterová omáčka
    - horčica
    - soľ
    - čierne korenie
    - olej
    Všetky ingrediencie zmiešame, prikryjeme a dáme odpočívať do chladu. Najlepšie 1 deň.
    Na rozohriatom oleji opražíme a podusíme. Ak sme robili z roštenky, môžeme podusiť v tlakovom hrnci. Podľa chuti dosolíme a pridáme trochu kvalitného kečupu.
    Podávame s tatárskou omáčkou a opekanými zemiakmi, alebo hranolkami.
    Dobrú chuť!

    durisovad je offline (nepripojený) durisovad

    uctovnicka na dochodku durisovad
    Nie je skoda svieckovu pokrajat? Ale inak proti chuti ziaden disputat.

    Jana Motyčková je offline (nepripojený) Jana Motyčková

    Jana Motyčková
    Ja robím stroganov takto (mňam, mňam) :
    Pokrájam hovädziu roštenu na rezance, zmiešam s olejom a mletým čiernym korením, nechám postáť v chladničke 1-2 dni. Potom mäso na rýchlo (po troškách) osmažím, vyberiem, potom v tom hrnci podusím cibuľku, pridám hríby (akékoľvek), osmažené mäso, posypem červenou paprikou, pridám soľ, worchester, SÁBU (papriková pochúťka - pikantná) a udusím do mäkka. Keď je to mäkké, pridám horčicu, kečup, pokrájané kyslé uhorky, trochu červeného vína, podusím tak 5 minút, nie dlhšie, odstavím. Po odstavení pridám ešte trochu kyslej smotany.
    Podávam s pečenými zemiakmi a kyslou smotanou.
    Množstvá od oka a podľa chuti.
    Dobrú chuť.

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.