Dostala som od zlatúšika kamarátky už predvarenú a dokonca na sližiky nakrájanú cviklu.
Zavárala, a mala jej toľko, že jej nestačili poháre, tak ponúkla.
Bolo jej cca do 5 7dcl pohárov a 25 3dcl.
Nálev bol:
1 kg cukru
0,8 dcl octu (lebo ľúbime sladšiu)
1 celý balíček rasce
10 guličiek celého čierneho korenia
1 PL feniklu
1 PL anýzu
1 feferónka
3 PL soli
To sa prevarilo, precedilo ( aby tam neplával bordel), zaliala sa cvikla, nechala som to v chladničke postáť do druhého dňa (nie preto, aby sa to užieralo, ale preto, lebo som už nemala čas to dávať do pohárikov).
Na druhý deň som to 1 hodinku presterilizovala a mňamka je na svete.
Zaváranú kupovanú cviklu som nemusela, lebo pre mňa bola vždy kyslá, v "mojej" som si prispôsobila pomer ingrediencií a je fantastikuš!