Poraďte mi prosím niekto, už som zúfalá.
Kúpili sme s manželom rod.dom, 1/3 sme vyplatili v hotovosti, 2/3 vyplatila banka formou hyp.úveru. Kúpna zmluva je momentálne na katastri. Zmluvu za predávajúce(2 sestry) podpisoval ich dedo na základe udelenej plnej moci.
Ako predmet kúpy je dom+pozemok určitej rozlohy. Uvedený dedo je zároveň aj jedným z našich priamych susedov, a ktorým nebol postavený plot. POzemok sme si dali úradne vymerať a sused s tým nesúhlasí. Vlastného geodeta si zaplatiť nechce a vlastne sa nechce nijak dohodnúť a vyhráža sa nám, že ak ten plot urobíme, on od zmluvy odstúpi. Dom sme museli dostavať, lebo to bola len stavba, sme tesne pred kolaudáciou a už sme tam investovali dosť fin.prostriedkov. Má vôbec právo odstúpiť od zmluvy, lebo sa mu nepáči kde je plot? Veď predsa predával pozemok o výmere... a keď to geodet vymeral a prepočítal, že je to sedí s jeho výmerou?
Za akých podmienok vlastne od zlmluvy je možné odstúpiť. V kúpnej zmluve nebolo odstupovanie riešené. My sme svoje všetky záväzky splnili.
Máme tam iba klauzulu,že po prevzatí plnej kúpnej ceny si predávajúci nebude nárokovať žiadne ďalšie finančné ani iné plnenie.
Normálne mám z toho pomaly vredy, že sa mi zakaždým, keď sa mu niečo nebude páčiť bude vyhrážať odstúpením od zmluvy.
Ďakujem za pomoc
Naposledy upravil pletenka11 : 06.10.05 at 17:33