rickman Zvyraznene ma dostalo
. Pokial si komunikativny s miestnymi a nie suchar sediaci na hotelovej izbe, tak potom odporucam jednu kvalitnu dovolenku v Grecku, ale nie v rezortoch. Videl by si to potom cele trochu inak.
V zasade suhalsim, ale taktiez sa neubranim pocitu, ze
zase zovseobecnujes (hadzes do 1 vrecka). Rozumni greci chapu potrebu zmeny a pozeraju sa na to dost sebakriticky (podla mojich skusenosti a informacii). Nerozumni nie su hlupi, len su zvyknuti na to, co mali (verejna sprava). A hlavne ti sa buria, no nerobia bordel. Bordel robia len skupiny idiotov, ktori maju zmaknuty mozog a tiez pravdepodobne pracuju vo verejnej sprave.
Ale aj u nas sa najdu ludia so zmaknutym mozgom. A donedavna ich bolo 40%! Ano, presne - a prave preto musim zovseobecnovat. Ja viem - ak by sme chceli byt uplne principialni, tak naozaj nemozeme povedat, ze Romovia kradnu, ak najdeme hoci len jedneho, ktory nekradne (a to nepochybne najdeme, sam poznam mnohych pracovitych a slusnych). Uz v Bibili stoji, ze Pan chcel potrestat mesto Sodomu a Gomoru za zvrhlost a Abraham ho od toho odradzal, argumentoval tym, ze by spolu s hriesnikmi zahynuli aj nevinni.
Abraham sa pytal Pana, ci od zameru upusti, ak najdu 50 cestnych obyvatelov mesta. Postupne Abraham zvysoval poziadavky a Pan zasa znizoval naroky, nakoniec sa dohodli, ze ak najdu desiatich spravodlivych, mesto nebude znicene. Teda dokonca aj tam islo stale o zovseobecnovanie. Ak by cestnych bolo iba 9, tak maju jednoduch smolu, pretoze deviati by neboli dovodom, aby sa Boh zaoberal nejakou amnestiou.
Bez zovseobecnenia by si v zivote nemohol urobit akylokvek zaver, akekolvek rozhodnutie. Nikdy by si si nemohol vybrat auto, pretoze aj Tie najlepsie auta sa obcas pokazia a rovnako najdes ludi, ktori tvrdia, ze oni maju cely zivot vydarenu Daciu a ze sa im nekazi. Rovnako moze niekto teoreticky precestovat celu Afriku bez ockovania v zdravi a iny sa moze v Seredi nakazit cudzokrajnou chorobou.
Bohuzuial cela demokracia je zalozena na zovseobecnovani, aj ked sa od neho nakoko akoze distancuje. Pises, ze 40% ludi u nas ma zmaknuty mozog. No ano, dost mozne, ze mas pravdu. Lenze tito ludia sa zucastnuju volieb, a princip zostavovania vlady je taky, ze tych 40% staci uplne pohodlne na to, aby tito ludia ovplvynili zasadne smerovanie spolocnosti najmenej na dalsie 4 roky. Teda vobec nic nam nepomoze, ze u nas ziju aj vzdelani ludia, ktori vedia, kde je sever, ako celok, ako "Slovensko" vyjdeme z volieb urcitym sposobom a takto nas bude vnimat aj zahranicie. S tym noc nenarobime a ja osobne v tom nevidim ani nejaku velku nespravodlivost.
Jednoducho mam slovensky pas, musim ratat s tym ze ma budu vsetci posudzovat podla toho, co sa o Slovensku a o Slovakoch dozvedia, a naozaj nikoho v tu chvilu nebude zaujimat, je ja som iny, ze ja by som nikdy emisie neukradol a ze prave ja vulgarne nenadavam Madarom.