dadajuska Viete niekto poradit?
v skolstve pracujem uz 11 rokov.najprv ako ucitelka na I.stupni ZS, teraz druhý rok na specialnej zakladnej skole.mam vysokoskolske vzdelanie-ucitelstvo pre I. stupen ZS.tento rok som zacala na doplnenie kvalifikacie rozsirujuce studium psychopedie.do ktorej platovej triedy patrim,ak na SZS som menej ako 5 rokov, do dvoch rokov od nastupu som zacala studovat a do piatoch ukoncim???
chcem si overit,ci som spravne zaradena do 9. triedy ako neklasifikovany ucitel!?
dakujem
Ak len druhý rok učíš na špeciálke a nikdy predtým si na špeciálnej základnej škole ani v špeciálnej triede základnej školy neučila, tak sa na teba vzťahuje § 60 ods. 3 zákona 317/2009 - Pedagogický zamestnanec je povinný začať vzdelávanie na získanie špeciálno-pedagogickej spôsobilosti podľa § 8 ods. 1 písm.b) najneskôr do 4 rokov od vzniku prvého pracovného pomeru pedagogického zamestnanca alebo začiatku výkonu v pedagogickej činnosti, ktorá si vyžaduje špeciálnu pedagogiku, v príslušnom druhu alebo type školy alebo školského zariadenia a najneskôr do 7 rokov pracovného pomeru je povinný ho ukončiť v súlade s § 8 ods. 3.
Ak je toto tvoj prípad tak by si mala byť zaradená do 10 platovej triedy ako samostatný pedagogický zamestnanec § 60 ods. 4 zákona 317/2009, pretože do tých 4 rokov sa na teba pozerá ako na kvalifikovanú učiteľku, ak do 4 rokov nezačneš štúdium môže sa s tebou rozviazať pracovný pomer. Ak však si už niekedy učila v špeciálnej škole alebo špeciálnej triede a tie 4 roky ti už ubehli tak si zaradená správne v 9 platovej triede ako nekvalifikovaná. V oboch prípadoch však kým si nedoplníš špecpedku nemôžeš pracovať na svojej atestácii.