Zavrieť

Porady

Čo všetko musím na prevádzke mať aby som neporušil zákon,alebo nejaký predpis?

Dobrý deň, Chcel by som Vás veľmi pekne poprosiť o pár informácii ohľadne prevádzky, ktorú zatiaľ budujem a otvárať ju budem asi o 3 týždne. Prevádzka je zameraná na predaj a servis výpočtovej techniky. Viem že potrebujem inšpekčnú knihu, povolenie od hygieny, hasiaci prístroj, registračnú pokladnicu - ktorú budem mať riešené notebookom s napojeným USB fiškálnym modulom.Sú prsím Vás ešte nejaké iné veci, ktoré potrebujem na to aby som mal prevádzku už pri otvorení na poriadku z právneho hľadiska? Ďakujem veľmi pekne
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Danielle369 je offline (nepripojený) Danielle369

    Danielle369
    Knihu pokladnice
    Reklamačný poriadok
    Prevádzkový poriadok
    Kopiu živ.listu
    Otváracie hodiny
    Nálepku na dverách zákaz fajčenia

    Hlasovalo 10 pouzivatelov

    Užitočné (10)
    Anja111, zdenka131, truch, hanelie, Aljok, veronikasad, Lubaba, Dantess, ivustek, Monika C.
    10

    veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

    veronikasad
    inšpekčnú knihu už nepotrebuješ

    Danielle369 je offline (nepripojený) Danielle369

    Danielle369
    Myslím že teba sa týka len toto. Mal by si zakresliť na A4 malý plánik predajne stačí ceruzkou a :
    Náležitosti prevádzkového poriadku:

    1.Názov a adresa prevádzky

    2.Predmet činnosti, druh poskytovania služieb

    3.Dispozičné členenie prevádzky

    4.Inžinierske siete, voda, manipulácia s odpadmi, elektrina

    5.Systém zásobovania a preberania tovarov

    6.Povinnosti pracovníkov, zamestnávateľa

    7.Sanitačný program

    Johanka je offline (nepripojený) Johanka

    Johanka
    Pekný článok nielen pre začiatočníkov od susedov z ČR . Podobne husté je to aj u nás.
    http://podnikani.idnes.cz/cukrarna-j...zamestnani_hru

    1a4ter je offline (nepripojený) 1a4ter

    1a4ter
    Od 1. septembra vstúpil v účinnosť zák. č. 355/2007 Zb. Tento zákon upresňuje ktoré zariadenia sú povinné vypracovať prevádzkový poriadok a predložiť ho na schválenie Regionálnemu úradu verejného zdravotníctva. Na predchádzajúci zákon č.126/2006 Zb. naväzovali nariadenia vlády SR napr. nariadenie vlády č. 352 z 3. mája 2006 ktorým sa ustanovujú podrobnosti o požiadavkách na zariadenia, pri ktorých v prevádzke dochádza ku kontaktu s ľudským telom, a náležitosti ich prevádzkového poriadku.
    Podľa tohto nariadenia postupovali holičstvá, kaderníctva, kozmetické salóny, solária, sauny a pod.
    Náležitosti prevádzkového poriadku resp. čo musí obsahovať prevádzkový poriadok ustanovuje § 9 uvedeného nariadenia č. 352/2006 Zb.
    Podobne takéto nariadenia boli vydané aj pre ubytovacie zariadenia č. 353, kúpaliská, bazény č.252, fotoateliery č. 355 a zariadenia spoločného stravovania č.298. V sučastnej dobe sa čaká na nové nariadenia vlády naväzujúce na zák. č. 355/2007 Zb. Domnievam sa, že náležitosti pre vypracovanie prevádzkových poriadkov zostanú nezmenené. Čo sa týka zariadení spoločného stravovania, predajní potravín a výrobní potravín, tak v týchto prípadoch musia prevádzkovatelia postupovať podľa zásad správnej výrobnej praxe - druhá časť ôsma hlava Potravinového kódexu SR. Podľa zásad správnej výrobnej praxe sa vypracujú aj projekty zabezpečenia kontroly hygieny potravín (HACCP) pre výrobcov potravín vrátane zariadení spoločného stravovania a primerane pre osoby, ktoré manipulujú s potravinami a potraviny uvádzajú do obehu. (predajne potravín, sklady potravín a pod. .
    ????????????????????????????,,
    Tak myslí, že ten prevádzkový poriadok zrejme nepotrebujem.

    Čo všetko musím na prevádzke mať aby som neporušil zákon,alebo nejaký predpis?

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.