Zavrieť

Porady

Čo môžem urobiť aktuálne pre zdravie

ubka ubka

ubka je offline (nepripojený) ubka

Tak ma napadlo, že by som otvorila novú tému, kde by sme si mohli navzájom odovzdávať skúsenosti na báze alternatívnej a preventívnej starostlivosti o zdravie.
Osvedčené bylinné extrakty, obklady a pod. Každý si tu môže nájsť niečo, čo môže pre seba urobiť.
Ako prvé ponúkam: čistiaca jarná kúra Medvedím cesnakom.
Naposledy upravil ubka : 11.02.11 at 21:53
Téma je uzavretá.
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

Terezia13
Nič také nekonzumujem, takže sa ma to netýka, z umelých sladidiel len cukralózu a tá je v nebezpečnosti na chvoste, len by ma zaujímalo, ak sa v minulosti vychvaľovali plasty ako výborné a neškodné výrobky, ako sa bude posudzovať o 50 rokov vplyv dnes neškodných GMO potravín. Vozí sa sem americká GMO sója, a kde ju skrmujú ak nie je napísané pri mäse že zvieratá ju konzumovali. To ma trápi viac, ako sem tam porazené choré zviera(to sa dá riešiť núteným výsekom)
Terezia13 Terezia13

Terezia13 je offline (nepripojený) Terezia13

https://tojenapad.dobrenoviny.sk/top...CKX6Rmmg3UVP3U

šalátiky vraj na chudnutie, vyskúšame
Terezia13 Terezia13

šálku čaju? nie ďakujem
https://www.pluska.sk/izdravie/zdrav...etske-bio.html
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Terezia13
Toto skúmali v ČT1 - Černé ovce - pekné svinstvo dávajú do tých čajov pre deti.....
vicktor vicktor

vicktor je offline (nepripojený) vicktor

ja si myslim, ze normalny clovek (moja manzelka nie celkom suhlasi) ...viac
Caj Malej Carodejnice alebo Krtkov cajik by ma kupit ani nenapadlo, zato od Babicky Ruzenky som uz parkrat kupil, ale skoncil ked som zistil ze je to Polka.
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

Su caje co by som ani do mydla nedala...nie este pila
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Ja tomu hovorím "pozametané sklady" a nehovoriac o tom, že cena vyššia, ako kvalitný čaj, málokto sa pozrie na gramáž. Chémia zabalená v chémii, ľudia sú už leniví variť sypaný čaj.
pavol54 pavol54

kukučka
Ja tomu hovorím "pozametané sklady" a nehovoriac o tom, že cena vyššia, ako kvalitný čaj, málokto sa pozrie na gramáž. Chémia zabalená v chémii, ľudia sú už leniví variť sypaný čaj.
ani by som netvrdil, niekedy bol dostupný voľne sypaný čaj dnes len vrecúškovaný, aj pre toho kto nechce.
misoft misoft

pavol54
ani by som netvrdil, niekedy bol dostupný voľne sypaný čaj dnes len vrecúškovaný, aj pre toho kto nechce.
Pravda, pravda.... veď ja ešte mám to "čajové vajíčko" , ktoré sa naplnilo čajom a do vody (horúcej) dalo. Len sypaný čaj akosi (asi som slepý) nikde nevidím..... všade len tie porciované.
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

V lekarnach ich mas plno.
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

misoft
pavol54
Pravda, pravda.... veď ja ešte mám to "čajové vajíčko" , ktoré sa naplnilo čajom a do vody (horúcej) dalo. Len sypaný čaj akosi (asi som slepý) nikde nevidím..... všade len tie porciované.
V špeci predajniach čajov od výmyslu sveta, v lekárni, dokonca aj v potravinách.
misoft misoft

Tweety
V špeci predajniach čajov od výmyslu sveta, v lekárni, dokonca aj v potravinách.
To je fakt.... v špeci predajniach.... ... za špeci ceny.....
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

misoft
Tweety
Ked to prepocitas, tak je to za polovicu. Pijem ten lymfaticky caj NAGARA. Sice mam furt napuchnute krky, hovno to pomaha, ale aspon dobry pocit :-)))))))))))))))))))))
Terezia13 Terezia13

misoft
Tweety
teraz už máš sypané čaje aj supermarketoch a často práve v supermarketoxh v galérii pri tých malých "pultíkoch" minipredajničkách máš aj sypané čaje
afrikánka afrikánka

afrikánka je offline (nepripojený) afrikánka

Žeby takto?
IMG_20190214_100857.jpg  
pavol54 pavol54

Terezia13
misoft
Tweety
teraz už máš sypané čaje aj supermarketoch a často práve v supermarketoxh v galérii pri tých malých "pultíkoch" minipredajničkách máš aj sypané čaje
Na Vianoce mi doniesli také vrecúško zvonku a bez okuliarov to vyzeralo ako mix drvených orechov, tak som si z nich nabral že budem chrúmať a ajhľa po ochutnaní som zistil že to bola zmes čajovín škoda jej.
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

A to zďaleka nie sú všetky, ešte mám svoje aj zbierané bylinkové.
53098672_307049083333362_658701151159451648_n.jpg  
Terezia13 Terezia13

Kontrolujte označení na plastových láhvích a obalech Určitě i vy stále narážíte na ulici na pobíhající lidi, držící v ruce plastové láhve s vodou. Tyto lahve však nejednou obsahují velké množství škodlivých chemikálií. Ty mohou snadno převážit přínosy správné hydratace. Měli byste proto věnovat náležitou pozornost trojúhelníkům na spodku plastových lahví, které používáte. Zvláště se zaměřte na číslo uprostřed trojúhelníků. Každé takové číslo totiž představuje jiný druh chemické látky, ze které je daná láhev vyrobena. Určitě jste ho už nejednou i zaregistrovali, ale nekladli mu žádný speciální význam. Nicméně měli byste!
1) PET (Polyethylentereftalát)Tyto láhve jsou určeny pouze na jedno použití. Je to kvůli tomu, že mohou propouštět antimon těžkých kovů. Tyto chemické substance, označované i značkou EPA, narušují činnost vaší hormonální soustavy.
2) HDPE (Polyethylen vysoké hustoty)Jde o takzvaný „dobrý“ plast. Má totiž nejnižší pravděpodobnost průsaku škodlivých látek do tekutiny, která se v něm uskladňuje.
3) PVC (Polyvinylchlorid)Nedoporučuje se používat lahve vyrobené z tohoto materiálu. PVC může do vody uvolňovat látky narušující činnost hormonů.
4) LDPE (Polyethylen nízké hustoty)Tento druh plastu je relativně bezpečný. Při správném používání a mechanickém nenamáhaní by z něj do vody neměli prosakovat škodlivé látky. Uvedený materiál se často používá i při výrobě plastových tašek.
5) PP (Polypropylen)Jde opět o relativně bezpečný plast. Za předpokladu, že ho nevystavujeme vyšším teplotám a mechanickému namáhání, by do nápojů a jídel neměl uvolňovat žádné nežádoucí substance. V praxi se z něj obvykle vyrábějí jogurtové kelímky a některé druhy lahví na vodu.
6) PS (Polystyren)Pozor, jde o karcinogenní uvolňující chemickou látku. Polystyren byste v žádném případě neměli používat pro uschování nápojů ani jídel. V případě přenosných chladniček je třeba mít jídlo v nich spolehlivě oddělené od stěn.
7) PC (polykarbonát)Pro uskladnění potravin a vody je to úplně nejhorší materiál. Důvodem je uvolňování BPA (Bisfenolu A). Lahvím nebo jiným nádobám vyrobeným z polykarbonátu se proto za všech okolností vyhýbejte!
afrikánka afrikánka

afrikánka je offline (nepripojený) afrikánka

Mám takú skúsenosť...pravidelne chodíme na Turzovku-pútnické miesto na Kysuciach. Vždy tam naberieme vodu z prameňa, no ako ináč, do plastovej fľaše. Pri upratovaní špajze som objavila jednu "zabudnutú", možno dva, tri roky, predsa nevylejem takú vychýrenú uzdravujúcu, tak som ju preliala do sklenej. Aké prekvapenie, údiv...voda krásna, priezračná, ale pri pohybe fľaše v nej plávali strieborné trblietavé šupinky, pohľad priam nádherný. Prvá myšlienka...zázrak!
Po premýšľaní, čo s tým, som skonštatovala, že to bude zrejme onou plastovou fľašou, ale aj tak by som najradšej dala vodu odborne vyšetriť, čím to je...

Poznámka...byť poctená zázrakom sa akosi necítim
Naposledy upravil afrikánka : 25.02.19 at 22:09
bettylou bettylou

bettylou je offline (nepripojený) bettylou

:-))
lujza.j
afrikánka
Niekdy mam...pocit...ze toto predsa uz musi kazdy vediet
vychádza mi to na ... nič?
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať