Zavrieť

Porady

Čo môžem urobiť aktuálne pre zdravie

ubka ubka

ubka je offline (nepripojený) ubka

Tak ma napadlo, že by som otvorila novú tému, kde by sme si mohli navzájom odovzdávať skúsenosti na báze alternatívnej a preventívnej starostlivosti o zdravie.
Osvedčené bylinné extrakty, obklady a pod. Každý si tu môže nájsť niečo, čo môže pre seba urobiť.
Ako prvé ponúkam: čistiaca jarná kúra Medvedím cesnakom.
Naposledy upravil ubka : 11.02.11 at 21:53
Usporiadat
Zdenka175 Zdenka175

Zdenka175 je offline (nepripojený) Zdenka175

Ja som si objavila taký problém. Ak vypijem nejaký džús alebo sýtenú vodu, tak mi tak nafúkne brucho. a pobolieva.A keď sa napijem sirupovej vody, žiaden problém. Prečo mi to vadí?? Čistá voda mi nechutí.
durisovad durisovad

durisovad je offline (nepripojený) durisovad

uctovnicka na dochodku
Sirupovu vodu pijem aj ja, ale len taky sirup, ktory si sama spravim a viem, co v nom je. Kadejake sytene a ochutene vody vobec nepijem a dzusy tiez len z vlastneho odstaveneho ovocia. Nie ze by mi robili zle, ale mi proste nechutia.
zdenka131 zdenka131

zdenka131 je offline (nepripojený) zdenka131

logopéd, psychopéd, pedagóg, večný študent, absolvent viacerých VŠ ...viac
Čučoriedkový čaj
Čaj z čučoriedkových listov pijeme pri hnačkových ochoreniach alebo žalúdočných ťažkostiach. Zvonku ho používame na kožné ochorenia, napr. psoriázu.

Príprava: 2 čajové lyžičky lístkov zalejeme ¼ litra vriacej vody. Necháme 10 minút vylúhovať a použijeme podľa potreby na postihnuté miesta.

Čučoriedka má mimoriadne vysoký obsah karoténov, ktoré priaznivo pôsobia na imunitný systém a chránia bunky pred baktériami a voľnými radikálmi. Čaje s čučoriedkou majú vysoký podiel vitamínu C, ako aj tanínu (trieslovina), ktorý má protizápalové účinky. Biologické látky z čučoriedok sa rýchlo dostávajú do krvného obehu a majú vitalizujúce, antistresové a omladzujúce účinky. Čučoriedkové čaje pomáhajú aj pri znižovaní hmotnosti. Proti hnačkám a črevným parazitom, revitalizuje cievne steny a regeneruje očnú sietnicu.
Naposledy upravil zdenka131 : 12.07.10 at 07:53
Valcake Valcake

Valcake je offline (nepripojený) Valcake

[QUOTE=zdenka131;1450979]Čučoriedkový čaj
Čaj z čučoriedkových listov pijeme pri hnačkových ochoreniach.....

Ja mám ale opačný problém. Na to čo by ste poradili? Viem, že mi pomáhajú ľanové semiačka. 1 lyžička do jogurtu.
zdenka131 zdenka131

[QUOTE=Valčake;1452455]
zdenka131 Pozri príspevok
Čučoriedkový čaj

Ja mám ale opačný problém. Na to čo by ste poradili? Viem, že mi pomáhajú ľanové semiačka. 1 lyžička do jogurtu.
Slivky- surové, varené, pečené i sušené, slivkový lekvár, Psylium- vláknina, šťava z kyslej kapusty, bazová šťava, ...
Nalačno vypiť 1 – 2 poháre vlažnej vody a zjesť jablko. Až potom sa naraňajkovať.
Večer zaliať 3 sušené slivky a 1 sušenú figu pohárom vlažnej vody. Ráno vypiť tekutinu nalačno , plody zjesť.
zdenka131 zdenka131

MÄTOVÁ MALINOVKA

Mäta patrí k bylinám s ochladzujúcim účinkom na organizmus, pritom povzbudzuje trávenie a mierni kŕče. Na nápoj je najlepšie čerstvá.

Potrebujeme: Za dve hrste mätových lístkov, 2 litre čerstvej pramenitej vody, pol dobre umytého citróna, trstinový cukor alebo med.

Mätové lístky dáme do veľkej sklenenej fľaše, zalejeme vodou, pridáme cukor alebo med podľa chuti a na plátky pokrájaný citrón. Necháme na slnku asi 24 stáť. Potom tekutinu precedíme, vytlačíme ďalšiu polku citróna a dáme do chladničky, prípadne hneď podávame c kockami ľadu.
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

[QUOTE=Valčake;1452455]
zdenka131 Pozri príspevok
Čučoriedkový čaj

ja som mala tento problém od dectva, keď už bolo najhoršie tak som pila čaj lenny list, čo je pre mňa katastrofálne preháňadlo ale posledné roky som v tomto prípade ok, ide to každé ráno kým odíde do práce ja mám pocit že nerobím nič jem veľa surovej zeleniny, lebo sa stravujem bez prílohy, ja vlastne vôbec nejem ryžu, ani zemiaky. na šalát si doprajem fakt dosť olivového oleja, ktorý milujem a vypijem 3l tekutín.
zdenka131 zdenka131

[QUOTE=lujza.j;1452606]
Valčake Pozri príspevok
ja som mala tento problém od dectva, keď už bolo najhoršie tak som pila čaj lenny list, čo je pre mňa katastrofálne preháňadlo ale posledné roky som v tomto prípade ok, ide to každé ráno kým odíde do práce ja mám pocit že nerobím nič jem veľa surovej zeleniny, lebo sa stravujem bez prílohy, ja vlastne vôbec nejem ryžu, ani zemiaky. na šalát si doprajem fakt dosť olivového oleja, ktorý milujem a vypijem 3l tekutín.
Máš pravdu,čaj Senný list je preháňadlo a nemal by sa často piť. Radšej upraviť stravovanie, zvýšiť príjem tekutín, vlákniny, ovocia.
Kvaka Kvaka

Kvaka je offline (nepripojený) Kvaka

Aktuálne pre svoje zdravie môžem dnes, zajtra pozajtra urobiť len jedno. Chodiť pod vlažnú sprchu a piť každú hodinu veľký pohár vody.
miramax1 miramax1

miramax1 je offline (nepripojený) miramax1

Čierne ríbezle

Sú bohaté na vitamín A, B, E, C a draslík. Listy aj plody sa dajú sušiť a v zime použiť pri rôznych zdravotných problémoch ako liek
.

Liečivé účinky

• pomáhajú liečiť hemoroidy a kŕčové žily
• sú účinné aj pri nádche
• z ríbezlí sa vyrábajú lieky proti hnačke
• liečia žalúdočné a črevné infekcie
• zo všetkých bobuľovitých plodov majú najväčší podiel ovocných kyselín, ktoré aktivujú látkovú výmenu

Zmiešajte lyžicu marmelády z čiernych ríbezlí s horúcou vodou a pite niekoľkokrát denne. Nálev zmierňuje bolesti v krku, zápal hrtana a hltana.
susann2 susann2

susann2 je offline (nepripojený) susann2

Precvičte si zrak
Počas volných dní, dovoleniek je dobré venovať sa aj zdraviu svojich očí. Ked pôjdete nádhernou prírodou, pozerajte sa skákavým pohľadom, kĺzavým pohľadom, panoramatickým pohľadom a ich kombináciami. Skákavý pohľad - na každý objekt sa zadívame dve sekundy. Kĺzavý pohľad - zrak rovnomerne kĺže z objektu na objekt, t.j. oči sú v neustálom rovnomernom pohybe. Panoramatický pohľad - pozeráme sa pre seba do prázdneho priestoru. Aby sme sa naučili pozerať v širokom uhle, potrebujeme sa naučiť používať periférne videnie. V tomto stave nič necvičíme, ale sa len učíme správne dívať.
Doporučuje sa táto metóda už deťom v školskom veku na udržanie si zdravého zraku po celý život. Tí, ktorí už majú problémy zo zrakom, sa zrak nezačne časom zhoršovať, ale naopak zlepšovať.
Denisa Denisa

Denisa je offline (nepripojený) Denisa

optimista
susann2 Pozri príspevok
Precvičte si zrak
Počas volných dní, dovoleniek je dobré venovať sa aj zdraviu svojich očí. Ked pôjdete nádhernou prírodou, pozerajte sa skákavým pohľadom, kĺzavým pohľadom, panoramatickým pohľadom a ich kombináciami. Skákavý pohľad - na každý objekt sa zadívame dve sekundy. Kĺzavý pohľad - zrak rovnomerne kĺže z objektu na objekt, t.j. oči sú v neustálom rovnomernom pohybe. Panoramatický pohľad - pozeráme sa pre seba do prázdneho priestoru. Aby sme sa naučili pozerať v širokom uhle, potrebujeme sa naučiť používať periférne videnie. V tomto stave nič necvičíme, ale sa len učíme správne dívať.
Doporučuje sa táto metóda už deťom v školskom veku na udržanie si zdravého zraku po celý život. Tí, ktorí už majú problémy zo zrakom, sa zrak nezačne časom zhoršovať, ale naopak zlepšovať.
...ale dôležité je nemať pri tom okuliare alebo šošovky a ani slnečné okuliare! Tí čo nosia okulire, by to mali robiť aj každý deň a dobu bez okuliarov postupne predlžovať - dá sa tak vyliečiť zrak.
lujza.j lujza.j

už vám chcem dlhšie napísať, čo momentálne - aktuálne robím pre svoje "zdravie", ale hambím sa a nechcem, aby ste si mysleli, že som nejaká "nestyda", ale ako všetci vieme a cítime tak je dosť teplo takže takto chodím do roboty autom a teda logické aj z roboty a dôležitá info nemám v aute klímu z čoho mi je tak cestou do roboty a z roboty keď mám šaty primeranej dĺžky nemám nohavičky verím tomu, že asociácia slovenských gynekológov by mi to schválila, teda verím tomu že 9 z 10 určite / samozrejme že v práci nie som "na divoko"/
miramax1 miramax1

miramax1 je offline (nepripojený) miramax1

CHRENOVÝ SIRUP

Je vhodný ako prevencia a tiež na doplnenie vitamínu C Potrebujeme: 2,5kg jabĺk, 150g nastrúhaného chrenu, 250g cukru, 1dl octu, soľ

Jablká obielime a nastrúhame na jemnom strúhadle, primiešame cukor, najemno nastrúhaný chren a trochu soli. Dobre premiešanú zmes naplníme do pohárov a uzavrieme viečkami alebo celofánom. Sirup sa nekazí. Uchovávame na chladnom a tmavom mieste. Podávame podľa potreby.
fulmaja fulmaja

fulmaja je offline (nepripojený) fulmaja

SURA – NÁPOJ SLNKA

Je to starodávny nápoj, ktorý sa pil v Kyjevskej Rusi ako obeť prinášaná bohom. Jeho liečivé účinky takmer na celý organizmus sú známe podnes. Ak sa povie jarná očista organizmu, tak potom SURA patrí medzi nápoje, ktoré do nej určite môžete zaradiť.

Nápoj obsahuje tri byliny:

Oman pravý – v ľudovej medicíne sa využíva na liečbu dýchacích ciest, pečene, pankreasu, cukrovky, tiež na liečenie rán, vredov, gastritídy apod.

Repík lekársky – používa s na liečbu pečene, žlčníka, kožných ochorení, k stimulácii krvotvorby, pri zápalových procesoch v organizme, zápale močových ciest apod.

Lipkavec pravý – je vhodný k liečbe močo-pohlavných chorôb, pri ekzémoch, ateroskleróze, cukrovke, epilepsii. Má močopudné, protizápalové a upokojujúce účinky.

Príprava:

Dve polievkové lyžice drveného koreňa omanu, dve polievkové lyžice vňate repíka a zalejeme 400 ml pramenitej vody, privedieme do varu a varíme na miernom ohni 10 minút. Potom do odvaru pridáme dve polievkové lyžice vňati lipkavca a 100 ml čerstvého plnotučného mlieka a necháme ešte 30 minút lúhovať. Potom nápoj precedíme a do vychladeného pridáme ešte 400 ml medu a 50g sušeného mlieka. Do takto pripraveného nápoja nakoniec primiešame 400 ml 90% liehu a tri dni necháme stáť. Následne nápoj precedíme cez 4 vrstvy gázy.

Tak vznikne univerzálny liečivý a posvätný nápoj dávnych predkov, nazývaný Sura. Užíva sa 3x denne po 1 polievkovej lyžici 1,5 hodinu pred jedlom.

Zdroj: Jelena Svitko: Tajemství přírodní léčby; vydavateľstvo Eugenika 2003
marjankaj marjankaj

marjankaj je offline (nepripojený) marjankaj

I am a man
lujza.j Pozri príspevok
už vám chcem dlhšie napísať, čo momentálne - aktuálne robím pre svoje "zdravie", ale hambím sa a nechcem, aby ste si mysleli, že som nejaká "nestyda", ale ako všetci vieme a cítime tak je dosť teplo takže takto chodím do roboty autom a teda logické aj z roboty a dôležitá info nemám v aute klímu z čoho mi je tak cestou do roboty a z roboty keď mám šaty primeranej dĺžky nemám nohavičky verím tomu, že asociácia slovenských gynekológov by mi to schválila, teda verím tomu že 9 z 10 určite / samozrejme že v práci nie som "na divoko"/
A v práci by ti to neschválil ani jeden?
lujza.j lujza.j

marjankaj Pozri príspevok
A v práci by ti to neschválil ani jeden?
o tom som nemala konzultáciu
Valcake Valcake

Valcake je offline (nepripojený) Valcake

Ďakujem všetkým za odpovede, teraz som sa dostala na stránku, lebo v tej horúčave sa zdržiavame na chatke.
Chippa Chippa

Chippa je offline (nepripojený) Chippa

Jasné,žiadne zrušenie a čo tak trochu aj o animoterapii,canisterapii,hippoterapii,je toho veľa aten medvedí cesnak je super vec,chodím si ho zbierať
Denisa Denisa

Denisa je offline (nepripojený) Denisa

optimista
miramax1 Pozri príspevok
CHRENOVÝ SIRUP

Je vhodný ako prevencia a tiež na doplnenie vitamínu C Potrebujeme: 2,5kg jabĺk, 150g nastrúhaného chrenu, 250g cukru, 1dl octu, soľ

Jablká obielime a nastrúhame na jemnom strúhadle, primiešame cukor, najemno nastrúhaný chren a trochu soli. Dobre premiešanú zmes naplníme do pohárov a uzavrieme viečkami alebo celofánom. Sirup sa nekazí. Uchovávame na chladnom a tmavom mieste. Podávame podľa potreby.
Jablká s chrenom sú výborný liek, ale ten cukor a ocot je lepšie tam nedávať. Sú to jedny z najškodlivejších potravín pre naše telo
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať