Kvaka
bettylou
Homeopatia: Lekárnička ponúkla a vybrala podľa nej a popisu veľmi vhodné, čo aj oni sú veľmi spokojní s účinkami (klasický ženský dedinský marketing - používa vždy pre detské doplnky

) Si predstavte ten pocit, keď čítate príbalový leták a zloženie: ortuť... medzi hlavnými zložkami, a petrolej medzi vedľajšími...
Hneď som mala jasno...
Bety, kuk sem
https://www.homeopatia.sk/mercurius-solubilis/ Homeopatiká sú schválené a registrované liečivá, na rozdiel od niektorých výživových doplnkov.
To riedenie je tam obrovské, citujem z odkazu:
"Najčastejšie používanou homeopatickou formou je Mercurius solubilis, zlúčenina ortuti, amoniaku a dusičnanu.
Veľa substancií, z ktorých sa vyrábajú homeopatiká, pochádzajú z veľmi účinných a niekedy aj z jedovatých látok. Homeopatiká sú bežne riedené do takého vysokého stupňa, že z pôvodnej substancie nezostane v roztoku ani jedna molekula. Z toho vyplýva, že napriek používaniu vysoko jedovatých substancií pri príprave, sú homeopatiká úplne bezpečné."
Ešte v 2011 som tu na porade kdesi písala, že som liečila psa homeopatikom, viem, že pomohli. Neuveriteľné, tiež nechápem, že stopy nejakých chorôb či jedov liečia.
Alebo biznis pretlačil registráciu niečoho, na čom sa dá zarobiť?
Ale tie zvieratá to nevedia.

Ja detto v r. 2009. Z vrhu sme si ponechali jedno šteniatko, od narodenia boli stále spolu. Dožili sa 16 a 14 r. Ale píšem to kvôli tomu, že po prvé po skonaní matky aj keď jej dcéra nebola pritom, boli oddelené, tak do 12 hod. začala prudko dýchať, neupokojila sa ani po dvoch dňoch, obavy, že jej zlyhá srdce, tak k veterinárovi, pretože nič nepomáhalo, Chodili sme sme stále k tým istým a preto ma prekvapilo, ak predpísali homeopatikum. Vybrali v lekárni, A pes do dňa zareagoval. Tak to mi niekto vysvetlite, že prečo.
Keby oponenti homeopatík urobili rovnaké pokusy ako pri iných liekoch a kozmetiky na zvieratách, tak by hádam tiež k niečomu dospeli. Ale o tom som sa nikde zatiaľ nedočítala. Takže mne z toho vychádza iba jedno.
A po druhé, už by som si z vrhu nenechala po tejto skúsenosti nikdy ani jedno šteňa. Možno sa to nestáva vždy, ale toto bolo kruté. Po pol roku aj tak odišla, nepomohol nový psík, aby nebola sama.
.
Je tiež zaujímavé, že ľudia z Porady, ktorí majú s homeopatikami sami dobré skúsenosti a aj ich tu v minulost v témach odporúčali ako overené prostriedky pri rôznych dg, tak sem neprispejú a mlčia.