Zavrieť

Porady

Čo môžem urobiť aktuálne pre zdravie

ubka ubka

ubka je offline (nepripojený) ubka

Tak ma napadlo, že by som otvorila novú tému, kde by sme si mohli navzájom odovzdávať skúsenosti na báze alternatívnej a preventívnej starostlivosti o zdravie.
Osvedčené bylinné extrakty, obklady a pod. Každý si tu môže nájsť niečo, čo môže pre seba urobiť.
Ako prvé ponúkam: čistiaca jarná kúra Medvedím cesnakom.
Naposledy upravil ubka : 11.02.11 at 22:53
Téma je uzavretá.
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

buchač
veronikasad
Juraj, môžem ti odpovedať na prvú otázku?
Samozrejme, že môžeš...nebránim a ani nezabránim.
Ako som spomenul, ja som už nie raz vyfasoval...mne osobne bolo vtedy jedno, aspoň som nemusel doplácať. Doplnky sú jasné, cvakám jak najatý...respektíve cvakám za všetko. Idem do lekárne, pomaly kilečko v prdely.
Ono lekári majú určité dohody s farma firmami. Ako to funguje, to ja teda neviem, ale funguje to.
to, že ti niekedy lekár strčí liek do ruky v ordinácii je aj o tom, že pacientovi zmenil liek a ten prinesie z domu to, čo už mal vybraté z lekárne a teraz to nevyužíva
nie je to vždy iba od farmafiriem, aj keď aj také som zažila, hlavne keď bol syn malý a predpisovali sa atb
veronikasad veronikasad

veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

Dáša_
buchač
veronikasad
Juraj, môžem ti odpovedať na prvú otázku?
Samozrejme, že môžeš...nebránim a ani nezabránim.
Ako som spomenul, ja som už nie raz vyfasoval...mne osobne bolo vtedy jedno, aspoň som nemusel doplácať. Doplnky sú jasné, cvakám jak najatý...respektíve cvakám za všetko. Idem do lekárne, pomaly kilečko v prdely.
Ono lekári majú určité dohody s farma firmami. Ako to funguje, to ja teda neviem, ale funguje to.
to, že ti niekedy lekár strčí liek do ruky v ordinácii je aj o tom, že pacientovi zmenil liek a ten prinesie z domu to, čo už mal vybraté z lekárne a teraz to nevyužíva
nie je to vždy iba od farmafiriem, aj keď aj také som zažila, hlavne keď bol syn malý a predpisovali sa atb
Daska, nie vsetci lekári chcú brať lieky späť, posielajú pacienta s nimi do lekárne
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

veronikasad
Daska, nie vsetci lekári chcú brať lieky späť, posielajú pacienta s nimi do lekárne
Oni na to ani nemajú často čas. Lekárne majú uzatvorené zmluvy s "likvidátormi" liečiv, lekári by to i tak odniesli do najbližšej lekárne.
veronikasad veronikasad

veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

misoft
veronikasad
Oni na to ani nemajú často čas. Lekárne majú uzatvorené zmluvy s "likvidátormi" liečiv, lekári by to i tak odniesli do najbližšej lekárne.
Z lekarne ak su ešte v exp. casto neidu "likvidatorom"
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

veronikasad
to je jasné, že to nechcú robiť, netušia napríklad, ako boli skladované. Preto to nezoberu naspäť ani do lekárne. Respektíve keď zoberú, tak na likvidáciu
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Súhlasím s Dáškou. Tiež som takto odniesol (kedysi) zopár balení pred expiráciou a povedala - hoďte to tam do nádoby na likvidáciu. (Ja síce nepotrebujem lieky, ale mojej 3/4 sa zmenili lieky, tak museli sa zlikvidovať).
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Čo majú tvoje otázky spoločné s mojimi príspevkami?
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Dáša_
Áno, súhlasím...aj to je určitá prax lekárov, proti ktorej nič osobne nemám. Veď sa aspoň neplytvá liekmi, nevyhadzujú sa (súvis s ekológiou) a v konečnom dôsledku pacient aj usporí.

Detské lieky (ATB) by som ale nejak neporovnával s určitými (špecifickými) liekmi pre dospelých. Ono keď vidíš u neurológa skrinku plnú lentiliek 1-2 druhu, tak to snáď o niečom svedčí...či ?
babka - ježibabka babka - ježibabka

babka - ježibabka je offline (nepripojený) babka - ježibabka

Dodatočne som dočítala sviatočné príspevky. K debate o liekoch. Stalo sa mi pár krát u p. doktorky, že mi dala nejaký liek. Zrejme jej ho nechal pacient, ktorý ho už prestal používať. Myslím si, že od agentov farma firiem neboli. Nepátrala som po tom.
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

Natíska sa mi odpoveď. Na otázku čo môžem urobiť pre svoje zdravie: cvičiť bez švihadla
kopretinka kopretinka

kopretinka je offline (nepripojený) kopretinka

Lieky vracajúce sa do lekárne nemôžu byť v blistroch ani vo flaštičkách,nezoberú to.
Musia byť v sáčku,len čisté lieky,bez akýchkoľvek obalov.
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

kopretinka
Lieky vracajúce sa do lekárne nemôžu byť v blistroch ani vo flaštičkách,nezoberú to.
Musia byť v sáčku,len čisté lieky,bez akýchkoľvek obalov.
Potvrdzujem, muž bol minulý piatok odniesť za malú papierovú tašku, tak musel všetky obaly dávať dole. Ale fľasťičky a tuby zobrali. To asi aby ušetrili pri odvoze odpadu.
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

Z dnešného lun. kalendára, ešte som sa s tým nestretla

Náš tip KRÚPOVÁ REGENERÁČNÁ KÚRA NA PEČEŇ
Tento prastarý recept našich babičiek a prababičiek má liečivý a regeneračný účinok na pečeň a žlčník, ale aj črevá a žalúdok. Pomáha naprávať pečeňové hodnoty.
Potrebujeme: 1kg jačmenných krúp na každý deň
Ako na to: Kúra má trvať 30 dní, po celú kúru musíme spotrebovať kilo krúp za jeden deň. Môžeme si ich dať ako prílohu k mäsu či k zelenine, ako kašu, polievku alebo krúpové rizoto.
Krúpy si namočíme vždy deň vopred a druhý deň ich varíme približne hodinu. Podávame ich vždy teplé alebo ohrievané.
ivka70 ivka70

ivka70 je offline (nepripojený) ivka70

korela

Tento prastarý recept našich babičiek a prababičiek má liečivý a regeneračný účinok na pečeň a žlčník, ale aj črevá a žalúdok. Pomáha naprávať pečeňové hodnoty.
Ako na to: Kúra má trvať 30 dní, po celú kúru musíme spotrebovať kilo krúp za jeden deň. Môžeme si ich dať ako prílohu k mäsu či k zelenine, ako kašu, polievku alebo krúpové rizoto.
Krúpy si namočíme vždy deň vopred a druhý deň ich varíme približne hodinu. Podávame ich vždy teplé alebo ohrievané.
Sorry, ale toto je bud preklep alebo to sluzi na vykrmovanie prasiatok.

1kg jacmennych krup ma skoro 15000 kJ. to je celodenny prijem mladeho muza, pracujuceho ci aktivne cviciaceho.
https://www.kaloricketabulky.sk/potr...jacmenne-krupy
A ak to mas este jest s cimkolvek dalsim, staci len mlieko, ci ako prilohu, tak treba pripocitat este energiu toho dalsieho.
To mohla byt kura pre podvyzivenych ludi, nie pre niekoho dnes.
Skoda vyhodenych penazi za taky lunarny kalendar .
buchač buchač

korela
Hm...ja si myslím, že naše babičky veľmô nechyrovali o nejakých pečeňových hodnotách...a o prababičkách už ani nevravím.
korela korela

ivka70
korela

Sorry, ale toto je bud preklep alebo to sluzi na vykrmovanie prasiatok.

1kg jacmennych krup ma skoro 15000 kJ. to je celodenny prijem mladeho muza, pracujuceho ci aktivne cviciaceho.
https://www.kaloricketabulky.sk/potr...jacmenne-krupy
A ak to mas este jest s cimkolvek dalsim, staci len mlieko, ci ako prilohu, tak treba pripocitat este energiu toho dalsieho.
To mohla byt kura pre podvyzivenych ludi, nie pre niekoho dnes.
Skoda vyhodenych penazi za taky lunarny kalendar .
Tiež ma zarazilo to množstvo, preto som to sem vložila, a nie ako radu. Skôr, že sa niekto ozve so svojimi skúsenosťami.
Na druhej strane viem o mladom človeku, ktorého očista spočívala v ryžovej trojmesačnej kúre ráno, na obed a večer s vmiešanou šošovicou, iba preto, aby sa znížili devastačné problémy orgánov po neliečenej dg. Takže ten 1 kg je aj reálny.
Chodievam na http://www.magazinluna.sk/.
.
Už som si jačmeň dnes pozrela, všade sa píše o jeho zdravotných účinky pre gastrotrakt.
korela korela

buchač
korela
Hm...ja si myslím, že naše babičky veľmô nechyrovali o nejakých pečeňových hodnotách...a o prababičkách už ani nevravím.
Chyrovali viac, ako si dnešní ľudia myslia. Problémy s pečeňou sa vyskytovali u ľudí rovnako, ako aj iné dg. Jedálniček bežných ľudí bol však zostavený oveľa lepšie, prirodzenejšie a zdravšie ako dnes.
Alebo si myslíš, že ľudia ani nevedeli, kde je uložená? Že je zle, vedeli aj bez odberov.
kopretinka kopretinka

kopretinka je offline (nepripojený) kopretinka

Mesiac krúpy,tri mesiace ryža......po tej ryži si ten chudák liečil čo???
Ak to prežil a neskončil na jiske.....moje nervy.....
buchač buchač

korela
Chyrovali viac, ako si dnešní ľudia myslia.
Nerozumieš mi, nechápeš ?
Ja vravím o testoch, o ich hodnotách, o skratkách vyšetrenia pečene samotnej...
Ešte mi povedz, že tvoja ómama poznala, vedela, čo je to ALT, AST, GGT...a normálne ti aj uverím ?
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať