Zavrieť

Porady

Čo môžem urobiť aktuálne pre zdravie

ubka ubka

ubka je offline (nepripojený) ubka

Tak ma napadlo, že by som otvorila novú tému, kde by sme si mohli navzájom odovzdávať skúsenosti na báze alternatívnej a preventívnej starostlivosti o zdravie.
Osvedčené bylinné extrakty, obklady a pod. Každý si tu môže nájsť niečo, čo môže pre seba urobiť.
Ako prvé ponúkam: čistiaca jarná kúra Medvedím cesnakom.
Naposledy upravil ubka : 11.02.11 at 21:53
Usporiadat
ivantt ivantt

ivantt je offline (nepripojený) ivantt

obyčajný človek
Ajuška Pozri príspevok
...čo je to zmiernenie choroby?? ...tabletky od bolesti?? (príbalové letáky sú obsahovo tak zdatne alibistické... ale po pravde - kto ich číta s plnou vážnosťou??) ...protizápalové?? (detto)... že telu odchádza niektorá súčiastka, je len signál... že stroj pracoval v niektorých fázach preťažený...hľadanie príčiny riešiť návštevou lekára je predsa len krátkozraké... tam stihne každý leda tak priznať kde ho gniavi... ale čím všetkým svoj organizmus neuvážene zaťažoval, nik neprizná... ...lebo si všetky neresti vieme taaak dobre obhajovať... ...je ľahšie frfľať na lekárov že sa nestrafili... ale kam???
Tak pozrime sa na to takto. bez chemoterapie by som tu uz dnes neboj a ja som vdacny za kazde rano ktoré sa zobudim. bez inzulinu by sm mal problemy.. skusam to rôznou stravovu aj sportovanim ale velmi to nepomaha. inzuloin je pre mna potrebny, aspon zatial. a co sa tyka mna, priznavam, zhanedbaval som svoje zdravie. Siel som na marodku a prisli prte mna ze mam ist do prace, že treba nieco porobit. Musel som ist ak som nechcel prist o pracu. A kto ide dnes na marodku ??? kto sa necha obrat o robotu ???
Okrem liekov n a cukrov ku neberiem nikdy ziadne lieky, ani vitaminy ani od bolesti. nemam rad lieky a nechcem ich, povazujem to za chemiu, tak ako trebars nepijem nescafe, podla mna aj tam je chemia. Ja som za bylinky a prirodnu liecbu. ale to neznamena ze budem kazdemu kazat dat si nejaky caj ked ho boli hlava alebo brucho. Ale nek mi nikto netvrdi ze lakari su zbytocny a ze ich netreba. To je ako ten nazor ze netreba 20% ludi na zemi a treba sa ich zbavit....
ivantt ivantt

obyčajný človek
ErinErin Pozri príspevok
Ivantt, máš inzulínovú rezistenciu? Ak by sa ti netvoril dostatok inzulínu, tak vraj čili papričky dokážu prebudiť beta bunky pankreasu aj u diabetu typu I k tvorbe inzulínu. Niečo sa skúmalo, ale zatiaľ nie sú oficiálne výsledky. Tak môžeme robiť nezávislý výskum na porade - keď nás už tie farmaceutické firmy ťahajú za nohu...
hmmm.... tak awsi u kazhdeho to nefunguje... ja som zhjedol tolko cili zhe by som nikdy nemal dostat cukrovku, ja som na stiplavom zavislý :-)) ale je pravda ze uz si ich doma nepestujem... ja viem, hovorfime o cili nie o feferonkach, to je rozdiel.. ja som si pestvoval cili :-) ale dakujem za radu, skusim obnovit a zvysit spotrebu cili papriciek.
Ajuška Ajuška

Ajuška je offline (nepripojený) Ajuška

...sama sebou... :o)
ivantt Pozri príspevok
Tak pozrime sa na to takto. bez chemoterapie by som tu uz dnes neboj a ja som vdacny za kazde rano ktoré sa zobudim. bez inzulinu by sm mal problemy.. skusam to rôznou stravovu aj sportovanim ale velmi to nepomaha. inzuloin je pre mna potrebny, aspon zatial. a co sa tyka mna, priznavam, zhanedbaval som svoje zdravie. Siel som na marodku a prisli prte mna ze mam ist do prace, že treba nieco porobit. Musel som ist ak som nechcel prist o pracu. A kto ide dnes na marodku ??? kto sa necha obrat o robotu ???
Okrem liekov n a cukrov ku neberiem nikdy ziadne lieky, ani vitaminy ani od bolesti. nemam rad lieky a nechcem ich, povazujem to za chemiu, tak ako trebars nepijem nescafe, podla mna aj tam je chemia. Ja som za bylinky a prirodnu liecbu. ale to neznamena ze budem kazdemu kazat dat si nejaky caj ked ho boli hlava alebo brucho. Ale nek mi nikto netvrdi ze lakari su zbytocny a ze ich netreba. To je ako ten nazor ze netreba 20% ludi na zemi a treba sa ich zbavit....
...kto sa necha obrať o robotu??? mhmm... málokto... ale o zdravie takmer všetci......preto majú lekári plné ruky práce...a naozaj sú potrební... niekedy aj potrebnejší ako potrební... ibaže k nim ide človek občas a so sebou je stále... celých 24 hodín a nemusí ani z práce vymeškať... aby počúval svoje telo... ...vôbec to nie je len o čajíkoch... ale o uvedomení sa..........
ivantt ivantt

obyčajný človek
Ajuška Pozri príspevok
...kto sa necha obrať o robotu??? mhmm... málokto... ale o zdravie takmer všetci......preto majú lekári plné ruky práce...a naozaj sú potrební... niekedy aj potrebnejší ako potrební... ibaže k nim ide človek občas a so sebou je stále... celých 24 hodín a nemusí ani z práce vymeškať... aby počúval svoje telo... ...vôbec to nie je len o čajíkoch... ale o uvedomení sa..........
Nooooo.... uvedomenie sa je veeeelmo potrebne. Ale ani nevies ako sa mylis. Ludia nechcú príst ani o prácu ani o zdravie ale daju prednost prezitiu s nastrbeným zdravímn ako zobraniu s plnym zdravim. No a ja som si vyskusal ako je to bez penazi a poviem ti ze da sa.. ked clovek chce tak sa da vsetko. dokonca aj zdravie si udrzat.
Ajuška Ajuška

ivantt Pozri príspevok
Nooooo.... uvedomenie sa je veeeelmo potrebne. Ale ani nevies ako sa mylis. Ludia nechcú príst ani o prácu ani o zdravie ale daju prednost prezitiu s nastrbeným zdravímn ako zobraniu s plnym zdravim. No a ja som si vyskusal ako je to bez penazi a poviem ti ze da sa.. ked clovek chce tak sa da vsetko. dokonca aj zdravie si udrzat.
...zobral si to z iného "uhlia"... neva... aj tak še daaa... ...nie všetko je len o extrémoch... aj keď tie sú oveľa výraznejšie... ...
P.S...ak sa k niečomu vyjadrujem, tak spravidla len na základe toho... čo som skúsila na vlastnom tele... či duši....... ...
ivantt ivantt

obyčajný človek
Ajuška Pozri príspevok
...
P.S...ak sa k niečomu vyjadrujem, tak spravidla len na základe toho... čo som skúsila na vlastnom tele... či duši....... ...
nápodobne... ale vsetko sa zazit neda, dokonca ani ja som este vsetkko nezhazil a neskusil. Narozdiel od môjho kolegu, ktorý zazil vsetko o com je rec a na jeho asi 40 rokov mu môže zavidieť hociktorý 200-ročný človek :-)) Ja len čakamm kedy začne rozpravať zážitky z 2. svetovej vojny
Dufam že toho co si zazila na vlastnom tele či duši je viac pekneho ako toho zleho....
marjankaj marjankaj

marjankaj je offline (nepripojený) marjankaj

I am a man
ErinErin Pozri príspevok
Ivantt, máš inzulínovú rezistenciu? Ak by sa ti netvoril dostatok inzulínu, tak vraj čili papričky dokážu prebudiť beta bunky pankreasu aj u diabetu typu I k tvorbe inzulínu. Niečo sa skúmalo, ale zatiaľ nie sú oficiálne výsledky. Tak môžeme robiť nezávislý výskum na porade - keď nás už tie farmaceutické firmy ťahajú za nohu...
Keď sa už venuješ aj vedeckej práci, tak si si mohol všimnúť rozdiel medzi DM I. a DM II. Ako môžu tie tvoje zázračné čili papričky prebudiť k činnosti niečo, čo neexistuje? Na akom školení vám to (aj s Habsom) nabulikali? Čo tu hľadáte nejakých pokusných králikov na svoje pokusy? Ty by si chodil čúrať, aj keby si nemal obličky. S tvojimi metódami.

Diabetes mellitus I. typu

Aplikace inzulinu inzulinovým perem
Označovaný také jako inzulin-dependentní diabetes mellitus (IDDM).
Diabetes mellitus I. typu vzniká v důsledku selektivní destrukce B buněk vlastním imunitním systémem, což vede k absolutnímu nedostatku inzulinu a doživotní závislosti na exogenní aplikaci inzulinu. Ke zničení B buněk dochází autoimunitním procesem, jenž je zakódován v genetické informaci diabetika. Autoimunitní proces je porucha imunitního systému vzhledem k toleranci vlastních buněk, proti nimž vlastní tělo vytváří autoprotilátky. Imunita zjednodušeně funguje tak, že cizorodá látka (= antigen) je rozpoznána B-lymfocyty, které produkují protilátky. Antigen je „označen“ touto protilátkou, jež se na něj naváže. Takto označená cizorodá látka je zničena T-lymfocyty a makrofágy. Konkrétně u diabetu: B-lymfocyty označí svými protilátkami B buňky slinivky břišní jako cizorodou část těla (= autoantigen), čímž je nastartována imunitní reakce. T-lymfocyty a makrofágy takto označené buňky bezhlavě ničí, aniž by se při tom dotkly A, D nebo PP-buněk. Zůstává však dosud nezodpovězená otázka, proč dojde k poruše tolerance imunitního systému vůči buňkám vlastního těla. Tvorba protilátek vůči B buňkám je zakódovaná v genetické informaci diabetika ještě před vlastní manifestací diabetu. Spouštěcím mechanismem k rozvoji autoimunitní reakce může být imunitní odpověď na mírnou virózu (nachlazení), které nastartuje nezvratnou tvorbu protilátek proti vlastním buňkám. Vzhledem k autoimunitní podstatě diabetu byl též dokázán i sklon diabetiků k jiným autoimunitním nemocem. Diabetes mellitus I. typu je také někdy označován jako juvenilní diabetes, protože je DM 1 nejčastěji diagnostikován kolem 15. roku života. Onemocnět jím však mohou jak novorozenci, tak starší lidé.
ErinErin ErinErin

ErinErin je offline (nepripojený) ErinErin

marjankaj Pozri príspevok
Keď sa už venuješ aj vedeckej práci, tak si si mohol všimnúť rozdiel medzi DM I. a DM II. Ako môžu tie tvoje zázračné čili papričky prebudiť k činnosti niečo, čo neexistuje? Na akom školení vám to (aj s Habsom) nabulikali? Čo tu hľadáte nejakých pokusných králikov na svoje pokusy? Ty by si chodil čúrať, aj keby si nemal obličky. S tvojimi metódami.
Ďakujem za uznanie - vedeckej práci sa nevenujem - to o chili papričkách skúmali v Toronte. Žiaľ, nezobrali ma do tímu...

http://www.diabetesincontrol.com/ind...rticle&id=4467
Naposledy upravil ErinErin : 13.10.10 at 14:59
ivantt ivantt

obyčajný človek
ErinErin Pozri príspevok
Ďakujem za uznanie - vedeckej práci sa nevenujem - to o chili papričkách skúmali v Toronte. Žiaľ, nezobrali ma do tímu...

No tak som si precital co pisu v clanku z tvojho linku. Clovece, jedine comu som rozumel je diabetes ... Len nechapem prečo sa vzdávaš a nezabojuješ aby ťa vzali do toho ich tímu keď ťa to tak mrzí ! ...
Keď ono nie všetko co je v kanade alebo amerike je práve to najlepsie. Dokonca v anglicku su podnety ktoré sú prínosom pre farmaceuticky priemysel ale ľuďom to viac ublíži než pomôže.
ErinErin ErinErin

ErinErin je offline (nepripojený) ErinErin

ivantt Pozri príspevok
No tak som si precital co pisu v clanku z tvojho linku. Clovece, jedine comu som rozumel je diabetes ... Len nechapem prečo sa vzdávaš a nezabojuješ aby ťa vzali do toho ich tímu keď ťa to tak mrzí ! ...
Keď ono nie všetko co je v kanade alebo amerike je práve to najlepsie. Dokonca v anglicku su podnety ktoré sú prínosom pre farmaceuticky priemysel ale ľuďom to viac ublíži než pomôže.
Ivantt, budem sa musieť zmieriť s tým, že ten výskum v Toronte je pre mňa už pasé...
Myslím, že tie podnety pre farmaceutický priemysel sú väčšinou dosť propagované (farmaceutickými firmami), ale na chili papričkách by zarobili iba pestovatelia... Tí snáď tých Kanaďanov nedotujú. A je to čisto prírodné a snáď by nemali mať nežiadúce účinky...
ivantt ivantt

obyčajný človek
ErinErin Pozri príspevok
Ivantt, budem sa musieť zmieriť s tým, že ten výskum v Toronte je pre mňa už pasé...
Myslím, že tie podnety pre farmaceutický priemysel sú väčšinou dosť propagované (farmaceutickými firmami), ale na chili papričkách by zarobili iba pestovatelia... Tí snáď tých Kanaďanov nedotujú. A je to čisto prírodné a snáď by nemali mať nežiadúce účinky...
Hmmm... poviet ti pravdu, majú nežiaduce účinky. Keď mám pauzu nejaký ten mesiac a nejem ich tak potom maj veeeeeeeeľmi nežiaduce účinky. Keď sa ich snažím spolu s inou potravou dostať z tela von tak som práve tak červený ako tie papričky .
Ajuška Ajuška

ivantt Pozri príspevok
Hmmm... poviet ti pravdu, majú nežiaduce účinky. Keď mám pauzu nejaký ten mesiac a nejem ich tak potom maj veeeeeeeeľmi nežiaduce účinky. Keď sa ich snažím spolu s inou potravou dostať z tela von tak som práve tak červený ako tie papričky .
...tak sa nesnaž......nechaj nech si nájdu svoju cestu samee......sušené... (drvené...špeciál. turecké)... sú mojou dennou súčasťou potravy už roky (aj na omastený chlieb si kľudne za lyžičku nasypem)... a "tamtie" vedľajšie účinky som nikdy nemala... ...dávkovanie mi totiž "diktuje" môj organizmus tak, ako sa s ním dokáže vysporiadať k úžitku.....
ivantt ivantt

obyčajný človek
Ajuška Pozri príspevok
...tak sa nesnaž......nechaj nech si nájdu svoju cestu samee......sušené... (drvené...špeciál. turecké)... sú mojou dennou súčasťou potravy už roky (aj na omastený chlieb si kľudne za lyžičku nasypem)... a "tamtie" vedľajšie účinky som nikdy nemala... ...dávkovanie mi totiž "diktuje" môj organizmus tak, ako sa s ním dokáže vysporiadať k úžitku.....
S tým dávkovanim ti to závidím. Ja s i neviem rozkázať, jednoducho pokial vidim potial jem ... Ale ten problem pri vyliezani je len prvy krat ked mam nejaku dlhsiu odmlku a bud rada ze to nepoznas . Ďalšie čo ti závidím je ten omastený chlieb, take niečo ja len dva krát doroka a aj to ked ma nikto nevidí :-D
Ajuška Ajuška

ivantt Pozri príspevok
S tým dávkovanim ti to závidím. Ja s i neviem rozkázať, jednoducho pokial vidim potial jem ... Ale ten problem pri vyliezani je len prvy krat ked mam nejaku dlhsiu odmlku a bud rada ze to nepoznas . Ďalšie čo ti závidím je ten omastený chlieb, take niečo ja len dva krát doroka a aj to ked ma nikto nevidí :-D
...ak Ťa aspoň trocha poteší, nedávam si ho každý deň......chutiť by mi chutil... ale viem, že mi chlieb (a všeobecne múčne jedlá) príliš nepasujú... takže rovnako ako Ty... iba občas zhreším... aj keď vtedy, keď sa mi zažiada, to vôbec nie je hriech...... musí byť však na ňom kooopec surovej kyslej kapusty a aspoň dva strúčiky cesnaku... (nebudem sa predsa cpať kadejakými tabletkami na posilnenie imunity...))
...P.S...stále zdôrazňujem... že to nie je o rozkazovaní si... či zakazovaní... ale počúvaní "sa"..........
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
ErinErin Pozri príspevok
ivantt Pozri príspevok
...ja aj dátumu ...

Preložil strýko gogoľ

Chili Výpis Možné liek na cukrovku
Vedci zistili, že po injekčnom kapsaicín, chilli extrakt, zvýšené hladiny inzulínu a obnovil hladiny glukózy v krvi na normálnu prakticky cez noc. Tento objav úloha pre senzorické nervy pri cukrovke otvára dvere k novým stratégie liečby.
Reklama

Výskumní pracovníci na Toronto University v Kanade našli injekčnú liek po úspešných testoch na myšiach a verí, že to zmení kvalitu života desiatok miliónov ľudí.

Výskumníci u nemocnice pre choré deti (SickKids), University of Calgary a Jackson Laboratory, Bar Harbor, Maine zistili, že diabetes je riadená abnormality v zmyslovom nociceptory (bolesť-príbuzný) nervové zakončenia v pankreatických ostrovčekov bunky, ktoré produkujú inzulínu. Tento objav, prielom, ktorý je už dlho nepolapiteľný cieľ výskumu cukrovky, viedol k novej liečebnej stratégie pre diabetes, ktorí dosiahli reverzia choroby bez závažných, toxické imunosupresie.
Keď je pankreasu senzorické myšou nervy boli injekcie s látkou, začali produkovať inzulín obvykle takmer okamžite. Pokusy na ľuďoch s jedným a typu cukrovky typu dve Očakáva sa, že začne počas nasledujúcich šiestich mesiacov.

Jeden z lekárov vedúcu pozíciu vo výskume, Michael Dosch, povedal, že s podobnými výsledkami u ľudí, vstrekovanie jeden mohol mať cukrovku na uzde rokov. Dosch opísal výskumu ako "ohromujúce". Kresťanské Stohler z University of Maryland, ktorý zhodnotil výskum, povedal, že otvorenie "nové, vzrušujúce cestu k riešeniu jednej z chorôb s veľkým spoločenským dosahom."

Výskumníci tiež k záveru, že jedna a typ cukrovky typu dve sú viac podobní, než sa predtým myslelo, a zistil, že nervy môžu hrať rolu v iných chronických zápalových stavov, ako je zápalové ochorenie čriev a astmy.

Diabetom typu 1 je autoimunitné porucha, ktorá postihuje viac ako desať percent 21000000 diagnostikovaný s diabetom. Štúdia sa zamerala na imunitný systém ako jediný páchateľ a výskumu do základné mechanizmy ochorení boli po lehote splatnosti. Pankreatických ostrovčekov buniek, bunky zodpovedné za produkciu pankreatických hormónov, ako je inzulín, hrajú kľúčovú rolu v ochorenia. Pri cukrovke, ostrovčekov dochádza k zápalu a sú nakoniec zničené, takže produkciu inzulínu nemožné. Nedostatkom inzulínu je fatálna a súčasnej liečby inzulínom nemôže zabrániť veľa vedľajších účinkov, ako je srdcový infarkt, slepota, mŕtvica, strata končatín a funkciu obličiek.

Výskum SickKids skupina už dlho sleduje väzby medzi diabetom a nervový systém, študovať ľudí a zvieracích modeloch ochorení. Nedávno našiel netušené kontrolný obvod medzi inzulín-produkovať ostrovčekov a ich pridružené senzorické alebo bolesť nervov. Tento obvod udržiava normálnu funkciu ostrovček.

"Začali sme sa pozrieť na nervový systém prvkov, ktorý vyzeral, že hrať úlohu v typu 1 diabetes a zistila, že konkrétne senzorické neuróny sú rozhodujúce pre imunitný útok ostrovčekov v pankrease," hovorí Dr Hans Michael Dosch, štúdium riešiteľ, vedúci vedecký pracovník na SickKids a profesor pediatrie a imunológie na univerzite v Toronte. "Tieto nervy vylučujú nedostatočné neuropeptidov, ktoré udržiavajú normálnu funkciu ostrovčekov, vytvára začarovaný kruh progresívnej ostrovčeku stresu."

Použitie diabetes-náchylný NOD myši, zlato-štandard diabetes model, výskumná skupina sa naučil, ako zaobchádzať s tým, že dodáva abnormalita neuropeptidov a dokonca obrátiť so sídlom diabetu.

"Hlavné bolo, že objav odstránenie senzorických neurónov vyjadrenie receptora TRPV1 neurónov v myšiam NOD predišiel ostrovkové bunky zápalu, a diabetes u väčšiny zvierat, ktoré nás viedli k zásadne nový pohľad na mechanizmy tohto ochorenia," povedal Dr Michael Salter, čo -riešiteľ, vedúci vedecký pracovník na SickKids, profesor fyziológie a riaditeľ Centra pre štúdium bolesti na University of Toronto. "Nákaza ochrany došlo napriek tomu, že pokračuje v autoimunity zvierat. To pomohlo nám sústrediť svoju štúdií o hľadaní nového ovládacieho prvku okruhu v ostrovčekoch. "

Pozoruhodné je, že injekcia neuropeptid substancie P preclený ostrovček zápal v NOD myšiach počas jedného dňa a nezávisle znormalizoval zvýšená inzulínová rezistencia zvyčajne spojené s chorobou. Dva efekty spojil zvrátiť diabetes, bez vážne toxických imunosupresie.

Štúdia bola rozšírená na typ 2 (obezita-súvisiace) diabetes, v ktorom inzulínovej rezistencie je ešte prudšie, používať rad ďalších modelových systémov, a sú tak presvedčivé dôkazy o tom, že liečenie ostrovček-senzorická nervová obvod môže pracovať na výrazne normalizovať inzulínovú rezistenciu v modeloch diabetu 2. typu.

"Tento objav otvára úplne nové pole vyšetrovania v Type 1 a prípadne cukrovky typu 2, rovnako ako tkanivo selektívne autoimunity všeobecne," povedal Dr Pere Santamaria, štúdium spolupracovník a profesor mikrobiológie a infekčných chorôb na univerzite v Calgary . "Vytvorili sme lepšie pochopenie oboch typu 1 a typu 2 diabetes, s nových terapeutických cieľov a prístupy odvodené pre obe choroby."

"Sme teraz pracujeme na rozšírení našej štúdie s pacientmi, kde mnoho z nich senzorických nervových porúch, ale ešte nevedia, či tieto abnormality na samom začiatku života, a ak prispievajú k rozvoju ochorenia," dodal Dosch.
Tento výskum je hlásená 15.decembra vydanie časopise Cell.
Ale , inak škoda , že len cez aplikáciu do žily ...
Denne si dám 1 - 2 chilly , veď mi aj chutí ...škoda len , že len obyčajné papričky nemajú taký účinok .
Mohlo by ma aj 3 x štípať , vydržal by som v pohode ...
ivantt ivantt

obyčajný človek
buchač Pozri príspevok
...ja aj dátumu ...

Preložil strýko gogoľ

Ale , inak škoda , že len cez aplikáciu do žily ...
Denne si dám 1 - 2 chilly , veď mi aj chutí ...škoda len , že len obyčajné papričky nemajú taký účinok .
Mohlo by ma aj 3 x štípať , vydržal by som v pohode ...

No, ja dufať, že veľmi skoro, veľmi fúkať veľmi silný vietor
ivantt ivantt

obyčajný človek
Ajuška Pozri príspevok
...ak Ťa aspoň trocha poteší, nedávam si ho každý deň......chutiť by mi chutil... ale viem, že mi chlieb (a všeobecne múčne jedlá) príliš nepasujú... takže rovnako ako Ty... iba občas zhreším... aj keď vtedy, keď sa mi zažiada, to vôbec nie je hriech...... musí byť však na ňom kooopec surovej kyslej kapusty a aspoň dva strúčiky cesnaku... (nebudem sa predsa cpať kadejakými tabletkami na posilnenie imunity...))
...P.S...stále zdôrazňujem... že to nie je o rozkazovaní si... či zakazovaní... ale počúvaní "sa"..........
veds ja viem ale obcas treba aj srandicky, ved aky by to bol zivot bez slasti srandy ? :-) Obcas si aj ja doprajem.. napriklad dnes, uvaril som údene koleno a dobrý kus z neho sa stratil nez poputoval do kapustnice . Ale chlieb uz nejak nemusim, ani pecivo... len kde tu ked uz ozaj umieram do hladu
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

raz začas vypiť prieduškový čaj Pulmoran
ivantt ivantt

obyčajný človek
a este caj vilcavora, materinnu dusku, zlatobyl, lipovy caj, repíkovy, sipkovy, mátovy......
Ecinazuz Ecinazuz

Ecinazuz je offline (nepripojený) Ecinazuz

tento dokument jsem viděla a velice mě zaujal....super
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať