Takéto fejkové príbehy ako jeden očkovaný údajne rozšíril na nákazu na desiatky nevinných nezaočkovaných kolegov, učiteľov, žiačikov a čo ja viem koho (nemal som žalúdok to dočítať) veľa vypovedajú nielen o autorovi vymysleného "príbehu", príbehom, ktorého účelom je šíriť lži a ľudí odrádzať od očkovania, rovnako to aj vypovedá o zdieľačoch týchto ozaj tupín. Asi pred dvomi týždňami tu bol podobný fejkový príbeh z fejkového profilu, zdieľačka toho fejku si nedala ani trochu práce s overovaním aspoň elementárnych skutočností, inak by okamžite zistila, že je to fejkový príbeh. Žiadne ospravedlnenie za šírenie fejku, len ďalšie hejtovanie.
Niet nad osobnú skúsenosť, aj keď na miestnu antivax úderku sú osobné skúsenosti neprenositeľné, ale aspoň sú pravdivé. Moja dcerá začiatkom novembra ochorela na covid, hoci bola riadne zaočkovaná. Je jedna z mála zaočkovaných v triede, a pravdepodobne sa nakazila od nezaočkovaných spolužiakov v prvom novembrovom týždni. Na internáte býva s dvomi spolužiačkami (obe zaočkované) - ani jedna z nich neochorela. Po návrate domov mala už v piatok príznaky - silnú bolesť hlavy, sople a teplotu okolo 38°C, v nedeľu bola samotestom pozitívna, v nasledujúcu stredu potvrdená PCR. Ja (riadne zaočkovaný), manželka (riadne zaočkovaná) mladšia dcéra (nezaočkovaná) sme boli ag. testom (samoplatcovia) negatívny. Teraz v utorok (včera) sme mali PCR test (kontakt s pozitívnou osobou) manžela aj Ja Negatívny.
Nikto u nás v domácnosti sa nenakazil, ani nezaočkovaná dcéra ani my zaočkovaní, rovnako sa nenakazili ani jej spolubývajúce na internáte.
Ako vravím, niet nad osobnú skúsenosť, pravda je antivaxerov nič, len prázdne slovo.
Pointa je v tom, že dcéra nielenže nikoho, opakujem, nikoho nenakazila, naopak stala sa pravdepodobne obeťou neočkovaných spolužiakov.