Nieco rychle proti chripke... ale rychle nemusi byt dobre... ja, kedze nie som zastancom chemie ale skôr prirody tak stavy ked prichadza chripka riesim jednoducho. Pred tyzdnom som od priatelky schytal riadnu virozu alebo co to bolo. Ona brala kvapky od kaslu, antibiotika a neviem ake nezmysli. Ja som si dal do poharka za velku polievkovu lyzicu medu. ( med mame vlastny, kupovany med v obchode nie je med a hlavne nie ten cinsky. Med je najlepsi cerstvy, preto ze je v nom ziarenie ktore je liecive a cim dlhsie med stoji tym je to vyzarovanie mensie a ked med lezi rok v obchode... aj keby bol pravy vceli... ) Do toho som si vytlacil cesnak. Kedze na zahradke mame mladucky, tak som dal celu hlavicku. to som spolu zamiesal a nechal nejake dve hodinky odstat. Kedze som cukrovkar, tak do medu som zamiesal aj za kopcovu cajovu lyzicku mletej skorice. ( czukrovka nhie je podmienkou na skorcu
... ale med so skoricou je prevencia aj proti chripke ). na fruhy den teplota na 36,2 a to som mal pred tym 38,5 ( slak aby to trafil, po dobrych 15 rokoch si ma znovu nasla ) a dychalo sa mi ovela lepsie. Ale stale som "huhnal" tak za dva dni som si to zopakoval. No a zajtra idem znovu na ryby a pravdeôpodobne sa v priehrade aj okupem. A co priatelka ??? pri tych svojich vyuzivanych antibiotikach a flaske sirupu proti kaslu kasle stale. Inak podotykam, ze cesnak je prirodne antibiotikum. Preto sa oplati nazbierat na jar medvedi cesnak a spravit si tinkturu, ta vydrzi do dalsej jari a je to vseliek...