Zavrieť

Porady

Čo môžem urobiť aktuálne pre zdravie

ubka ubka

ubka je offline (nepripojený) ubka

Tak ma napadlo, že by som otvorila novú tému, kde by sme si mohli navzájom odovzdávať skúsenosti na báze alternatívnej a preventívnej starostlivosti o zdravie.
Osvedčené bylinné extrakty, obklady a pod. Každý si tu môže nájsť niečo, čo môže pre seba urobiť.
Ako prvé ponúkam: čistiaca jarná kúra Medvedím cesnakom.
Naposledy upravil ubka : 11.02.11 at 21:53
Téma je uzavretá.
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

srska Pozri príspevok
lepšia je naliata ...
na zdravie...idem si tuším aj ja uliať inak fakt vám ta whisky chutí, alebo len machrujete pre mňa má takú nejakú prašinovú pachuť
srska srska

srska je offline (nepripojený) srska

lujza.j Pozri príspevok
na zdravie...idem si tuším aj ja uliať inak fakt vám ta whisky chutí, alebo len machrujete pre mňa má takú nejakú prašinovú pachuť
trtni s kolu - zjemní to chuť
lujza.j lujza.j

srska Pozri príspevok
trtni s kolu - zjemní to chuť
jáj to je ako červené s kolou...ale to už nie je ono....
srska srska

srska je offline (nepripojený) srska

lujza.j Pozri príspevok
jáj to je ako červené s kolou...ale to už nie je ono....
ja tak - keď dojde kola aj samú už je jedno
terezamaria terezamaria

terezamaria je offline (nepripojený) terezamaria

som jednoducho žena
http://www.lekar.sk/clanky/ako-si-ud...-az-do-staroby
terezamaria terezamaria

som jednoducho žena
Zaujímavý článok :
rejich rejich

rejich je offline (nepripojený) rejich

Nieco o skodlivosti mobilov a wifi sieti v skolach.
http://www.doplnek.com/content/jsme-...anne-ovce-nebo
lujza.j lujza.j

http://www.dieta.sk/index.php?page=1...&art=3130&pg=2
aj ked sa to tu predáva už dlho jedla som to tento týždeň prvý krát a je to niečo úžasné teda pre mňa a ešte aj silno zdravé
terezamaria terezamaria

som jednoducho žena
Židovský penicilín proti chrípke ( osvedčený)

-O,3 l slepačí vývar horúci
zalejeme ním- 1 cibuľu nakrájanú na drobno
4 strúčiky cesnaku roztlčené
10 cm bielej časti póru
1 čili papričku
2 cm koreň zázvoru nastrúhaný
-horúce zjesť a ľahnúť do postele aspoň na 3 hodiny. Môžete opakovať pokiaľ nebudete fit.
terezamaria terezamaria

som jednoducho žena

Chcete byť zdraví?

1. KRK

Ako na bolesť hrdla
Najúčinnejším receptom je rozhrýzť a zjesť strúčik cesnaku a piť čaj z tymiánu. Môžete skúsiť aj kloktať slanú vodu či cmúľať korenie klinčeka. Zaberajú i obklady na krk. Stačí ak vyžmýkate plienku namočenú v slanej studenej vode, prekryte ju igelitom a na to položte suchý uterák. Nechajte hrdlo zabalené dve hodiny.
Maslový čaj
Bolesť pri prehĺtaní, pálení a škriabaní v krku. Pomôže vám aj tento recept: uvarte 250 ml čierneho čaju, pridajte polievkovú lyžicu medu a polievkovú lyžicu masla. Dobre premiešajte a ihneď vypite. - TOP20 najväčších mýtov, ktoré ohrozujú zdravie TU!

Na boľavé hrdlo vám pomôže okrem čaju aj tymián či cesnak.
Sadlový obklad
Pri bolestiach hrdla si pripravte jednoduchý zábal. Na pruh látky natrite tenkú vrstvu sadla. Nastrúhajte naň trochu muškátového orieška (aby sa vytvorila tenká vrstva). Prikryte to ďalšou látkou a obviažte si nimi krk. Na to ešte priložte šatku.
Citrónové kloktadlo
Vytlačte šťavu z jedného stredne veľkého citróna a vykloktajte ju. Nakoniec prehltnite. Opakujte to 2 až 3x denne.

Toto vám zaberie na kašeľ
Mrkvový sirup na kašeľ
Postup: Do väčšieho hrnca dajte 1/2 litra čerstvej mrkvovej šťavy a 4 lyžice medu. Za občasného miešania zahustite do sirupovej konzistencie, nevarte. Je to starý osvedčený recept na kašeľ a choroby priedušiek.
Mlieko a žĺtok
Potrebujete: 1 hrnček mlieka, 1 žĺtok, 1 lyžička masla, 1 lyžica medu, Všetko miešať v teplom mlieku a vypiť.
Mlieko a cesnak
Zohrejte mlieko na horúco, vytlačte 2-3 strúčiky cesnaku a lyžicu medu. Najúčinnejšie je, keď to vypijete čo najteplejšie.
terezamaria terezamaria

som jednoducho žena
2. HLAVA A DUTINY
Čelné dutiny
Najskôr si uvarte stredne veľký zemiak (musí byť varený v šupke), pripravte si šatku tak, aby zodpovedala šírke čela a dala sa zaviazať. Na ňu položte igelit a na igelit vreckovku. Potom zemiak olúpte a roztlačte, vložte na vreckovku v šatke a priložte na čelo (teplota zemiaka by mala byť čo najvyššia) a nechajte pôsobiť 20 - 25 minút. - Existuje zrkadlo ktoré dokáže posúdiť váš zdravotný stav. Viac sa o ňom dozviete TU!

3. PRIEDUŠKY
Proti nachladnutiu a horúčke
Octový zábal
Vlnené ponožky namočte do studeného octového vodného roztoku (šesť lyžíc octu na pol litra vody). Ponožky vyžmýkajte a oblečte si ich. Cez ne si natiahnite suché ponožky a ľahnite si. Po asi dvadsiatich minútach zábal vymeňte.
Účinky: Ocot je tradičné a veľmi účinné antiseptikum, pôsobí protizápalovo a príjemne chladivo. Rovnako ako tvarohové zábaly, znižujú octové ponožky horúčku. Za dve hodiny sa telesná teplota vďaka zábalu zníži približne o jeden stupeň.

Ochorenia horných dýchacích ciest
Medvedie mlieko
Teraz jeden typ len pre dospelých. Je výborný a veľmi účinný pri počiatočných príznakoch nachladnutia. Ohrejte 200 ml mlieka, pridajte štamprlík rumu a dve lyžice medu. Stačí vypiť dva poháre večer a ráno sa cítite ako rybička.
Ďumbierový čaj
Potrebujete naň 10 g čerstvého strúhaného ďumbiera. Varíte päť minút v 1 litri vody. Potom ho cez sitko vytlačte. Do čaju pridajte šťavu z jedného citróna alebo pomaranča, oslaďte a pite teplé.
Cibuľový zázrak
Nakrájajte tri cibule na kolieska. Postupne ich vrstvite do nádoby a presypávaje cukrom (najlepšie trstinovým). Nakoniec prikryte a nechajte odstáť. Za niekoľko hodín pustí cibuľa šťavu, ktorú zlejte do pohára. Sirup podávajte pri kašli niekoľkokrát denne po lyžičkách.
ivuliatko ivuliatko

ivuliatko je offline (nepripojený) ivuliatko

medúza medzi čučoriedkami (Július Satinský: "ČUČORIEDKY = dievčatá od 15 do 25 rokov, MEDÚZY od 30 do 80 a po osemdesiatke sú STARÉ PRAŽENICE, ktoré majú obrovský zmysel pre humor a o svete si myslia svoje"). ...viac
Ja mám odskúšané toto: pri bodnutí včelou vytiahnem žihadlo a potom z ranky včelí jed vytlačím (ako keď sa vytláčajú uhry a vyrážky ), väčšinou vyjde aj troška krvi. Potom klasická dezinfekcia - ocot, alpa a pod. Nezaškodí priložiť aj cibuľu. Žiadny, ale naozaj žiadny opuch sa nekoná. Je tam len malá bodka. Prvýkrát som to odskúšala pred 24 rokmi na mojom synáčikovi, keď ho ako polročné bábo v kočíku bodla včela do stehna, a odvtedy veľakrát na sebe aj na deťoch v tábore alebo žiakoch v škole.
Neviem, či to funguje aj na osy, lebo ani mňa, ani nikoho v mojej blízkosti osa nepoštípala (klop, klop - aby som to nezakríkla)
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

veselá myseľ a nie očkovanie proti chrípke
terezamaria terezamaria

som jednoducho žena
Pozrite si niečo o paradajkách:
terezamaria terezamaria

som jednoducho žena
Vyberte si čo vás bolí a pozrite si cviky :
http://www.seniorum.cz/videoserial-cviceni/barevne.html