Zavrieť

Porady

Čo môžem urobiť aktuálne pre zdravie

ubka ubka

ubka je offline (nepripojený) ubka

Tak ma napadlo, že by som otvorila novú tému, kde by sme si mohli navzájom odovzdávať skúsenosti na báze alternatívnej a preventívnej starostlivosti o zdravie.
Osvedčené bylinné extrakty, obklady a pod. Každý si tu môže nájsť niečo, čo môže pre seba urobiť.
Ako prvé ponúkam: čistiaca jarná kúra Medvedím cesnakom.
Naposledy upravil ubka : 11.02.11 at 21:53
Téma je uzavretá.
pinta pinta

pinta je offline (nepripojený) pinta

Všetko sú to dovozové suroviny a to ma neteší.Jedla by som také, keby to rástlo u nás.
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

ja som tu quinou skusala ale je to take....
nechutilo nam to,moj muz ma skoro vyhodil von balkonmom.
sice bez hadky,ale ten pohlad,ten hovoril za vsetko...:-O
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

osky Pozri príspevok
dík....a ten amarant?
ak to jest nebudem prežijem, ale nejem žiadnu prílohu...max. cestovinu.....a toto som ako alternatívu....
ryža je tiež z dovozu...
osky osky

amarant som nepripravovala este nikdy.ale rozne lakocinky z neho su dobre.
aj u nas volakedy predavali take amarantove peniazteky-napufovane,bez chuti,zabudla som kto to vyraba,oni mali aj take podusticky naplnene oriaskovou naplnou-racio.
ako studentka som to jedla na kila.
dalos sa to kupit v bille ale aj v inych beznych potravinach.

amarant je velmi zdravy.
veruska veruska

veruska je offline (nepripojený) veruska

Vlastnosti odrody a pestovanie.

AMARANT je bielo semenná odroda. Semená s vysokou nutričnou hodnotou bohaté na vitamín E slúži ako veľmi cenná náhrada obilovín. Potraviny z amarantovej múky znižujú hladinu cholesterolu a sú vhodné na bezlepkovú diétu. Dorastá do výšky až 1,5 m. Vyžaduje dostatočnú vlahu, teplo a dobrú pôdu. Výsev robíme v polovici mája, zbierame koncom septembra až v októbri
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

veruska Pozri príspevok

Vlastnosti odrody a pestovanie.

AMARANT je bielo semenná odroda. Semená s vysokou nutričnou hodnotou bohaté na vitamín E slúži ako veľmi cenná náhrada obilovín. Potraviny z amarantovej múky znižujú hladinu cholesterolu a sú vhodné na bezlepkovú diétu. Dorastá do výšky až 1,5 m. Vyžaduje dostatočnú vlahu, teplo a dobrú pôdu. Výsev robíme v polovici mája, zbierame koncom septembra až v októbri
Ja som zasadila amarant previsnutý iba ako okrasný kvet k plotu, miniatúrne semienka, vyrástol do výšky cca 1, 80m, na varenie som ho nepoužila, ale kto má vtákov doma, možno by nemusel kupovať drahé strapce prosa. Farbou bol efektný. Rýchlo rastie.
http://www.garten.cz/images_data/547_amaranthus_caudatus.jpg

korela korela

osky Pozri príspevok
Vraj sa má quinoa pripravovať tak, že sa najprv nasucho mierne opraží v kastróli ako asi lieskové oriešky, dať pozor aby neprihorela, až potom zaliať vodou.
Ja som ju spočiatku varila takto, teraz sme si už zvykli na jej chuť, varievame ju bežne, rovnako ako pšeno, pohánku menej, ale varíme. Strukoviny cícer najviac, fazule, šošovicu najmä červenú, obed je za 15 min., iba sóji sa vyhýbam.
Tie pseudoobilniny sú výborné, majú veľa živín na rozdiel od bielej múky. (Halušky, knedľa...)
lujza.j lujza.j

korela Pozri príspevok
Vraj sa má quinoa pripravovať tak, že sa najprv nasucho mierne opraží v kastróli ako asi lieskové oriešky, dať pozor aby neprihorela, až potom zaliať vodou.
Ja som ju spočiatku varila takto, teraz sme si už zvykli na jej chuť, varievame ju bežne, rovnako ako pšeno, pohánku menej, ale varíme. Strukoviny cícer najviac, fazule, šošovicu najmä červenú, obed je za 15 min., iba sóji sa vyhýbam.
Tie pseudoobilniny sú výborné, majú veľa živín na rozdiel od bielej múky. (Halušky, knedľa...)
dakujemuž som si ju kúpila v DM-ke....
koľko ju mám variť..?
dakujem
korela korela

Varí sa ako ryža (kto ju predtým na chvíľlu neosmahne na oleji), pšeno, pohánka. Prepláchne sa vodou, zaleje sa rovnakým množstvom vody koľko je guinoe. Čiže 1:1. Varím ju na miernom ohni aby nekypela, do 15 min. je hotová. Na skus. Nesolím ju. A bez tuku. Keď sa voda dovára, tak ju nechám dôjsť, rovnako ako všetky hore spomenuté zrná. Ak sa dá viac vody, rozvarí sa a je kašovitá. Prvýkrát treba pritom radšej postáť, kým ju človek spozná.
Po začatí varu sa z nej zvyknú oddeľovať také minikrúžky. Po uvarení je sypká, a zrnká sú mimoriadne ľahučké.
Takže kto chce, môže ju najskôr trošku opražiť za stáleho miešania a potom zaliať vodou, nie je to však nutné.
Naposledy upravil korela : 06.04.13 at 14:19
terezamaria terezamaria

terezamaria je offline (nepripojený) terezamaria

som jednoducho žena
Prečítajte, možno niektorým pomôže, link mi poslala priateľka:
http://www.hemoroidy-hemeroidy.sk/
jozka56 jozka56

jozka56 je offline (nepripojený) jozka56

Pre moje zdravie...aktuálne už veľmi dlho...nefajčiť cigarety
lujza.j lujza.j

jozka56 Pozri príspevok
Pre moje zdravie...aktuálne už veľmi dlho...nefajčiť cigarety
Drzim palce,ak ides do toho...
Ja som pre moje zdravie urobila to....ze som nikdy nezacala s cigoškami...
osky osky

veeeelmi dobra volba dievcata,cigosky su na nic.ja som tiez doteraz nepochopila,co im na tom chuti,
vsak s muzom sa hadame len koli nim-on fajci dost a nevie prestat.no ale co uz,mam ho zabit?:-O
lujza.j lujza.j

osky Pozri príspevok
veeeelmi dobra volba dievcata,cigosky su na nic.ja som tiez doteraz nepochopila,co im na tom chuti,
vsak s muzom sa hadame len koli nim-on fajci dost a nevie prestat.no ale co uz,mam ho zabit?:-O
Moj chlap prestal zo dna na den.....ale potom.....po 6 rokoch,zacal.....blbec....v De ho neodradila ani astronomicka cena....teraz kupi tabak dutinky a vyraba si......astmatik od perinky....vrrrr.....takze to poznam
lujza.j lujza.j

nekupujem nič čo vyslovene nemusím....ked som bola naposledy prechladnutá...tak klasicky ponúkajú horúce nápoje.....ja že to nechcem, že to si možem dať 2x500 paralen+vrelý čaj a mám to to isté, pani že áno a ešte jej hovorím a navyše to zvyšuje tlak, ano aj to pani povtrdila....videla že som mňa biznis nebude....tak mi ponúkla acilpirín, že ak nie som alergická a ja že alergická, že ved ako decko ani iné nebolo....bolesť v krku som minule vyliečila silným zázvorový čajom...žiadne cmúlačky nekupujem....maximálne hašlerky....jedine čo musím kvapky do nosa....a kvapky na na kašel kupujem tie staré komunistické značky.....
kupujem iba vitamíny...
ano voľno predajné lieky sú iba o marketingu a teda tých reklám je teda hodne kade-tade....
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať