Tweety
Jednou z potravín je aj brokolica.
Nič netreba ale preháňať, ako sa to stalo mne.
Pred dvomi rokmi som si robila počas očisty na obed brokolicu na pare, asi 4 hlavičky do týždňa, k tomu jedno na mäkko uvarené vajíčko. Mala som vtedy povolené na obed iba tepelne upravenú zeleninu s vajíčkom bez sacharidov. Potom iba surovú zeleninu.
Po čase som začala mať úzkostné stavy. Po konzultácii s lekárom som si mala zapisovať týždeň zostavu mojej stravy. Po týždni vyhodnotil aby som sama videla, on to vedel aj tak, aby som sa sama presvedčila, na základe čoho nastúpila tá úzkosť. Z brokolice, začala na ňu reagovať štítna žľaza, na ktorú netrpím.
Po vyradení brokolice úzkosť zmizla, keď sa znovu po čase objavila, postup sa zopakoval, sama som si všimla, že nastupuje do pol hodiny po užití lieku na tlak, tak som ho veľmi pomaly začala znižovať, až sa úplne vynechal. Bolo to pre mňa veľké osobné víťazstvo.
Bola to pre mňa veľmi zaujímavá skúsenosť, ako sa môže úzkosť viazať na fyzické procesy v organizme a nie na psychiku, reakciu na stresy a pod. Keby sa začala potláčať úzkosť liekmi, tak by sa to iba rozvíjalo ďalej.
Pokiaľ možno treba naozaj hľadať príčinu, nie potláčať signály organizmu.