korela
Jednou z potravín je aj brokolica.
Nič netreba ale preháňať, ako sa to stalo mne.
Pred dvomi rokmi som si robila počas očisty na obed brokolicu na pare, asi 4 hlavičky do týždňa, k tomu jedno na mäkko uvarené vajíčko. Mala som vtedy povolené na obed iba tepelne upravenú zeleninu s vajíčkom bez sacharidov. Potom iba surovú zeleninu.
Po čase som začala mať úzkostné stavy. Po konzultácii s lekárom som si mala zapisovať týždeň zostavu mojej stravy. Po týždni vyhodnotil aby som sama videla, on to vedel aj tak, aby som sa sama presvedčila, na základe čoho nastúpila tá úzkosť. Z brokolice, začala na ňu reagovať štítna žľaza, na ktorú netrpím.
Po vyradení brokolice úzkosť zmizla, keď sa znovu po čase objavila, postup sa zopakoval, sama som si všimla, že nastupuje do pol hodiny po užití lieku na tlak, tak som ho veľmi pomaly začala znižovať, až sa úplne vynechal. Bolo to pre mňa veľké osobné víťazstvo.
Bola to pre mňa veľmi zaujímavá skúsenosť, ako sa môže úzkosť viazať na fyzické procesy v organizme a nie na psychiku, reakciu na stresy a pod. Keby sa začala potláčať úzkosť liekmi, tak by sa to iba rozvíjalo ďalej.
Pokiaľ možno treba naozaj hľadať príčinu, nie potláčať signály organizmu.
Korela som rada že si spomenula ten prípad s brokolicou. Ja brokolicu v surovom stave jem každý deň už 14 rokov od operácie a to celkove 1 hlávku za týždeň v šaláte ako prílohu k hlavnému jedlu. Keď som konzumovala viac brokolice mala som aj ja problém s úzkostnými stavmi a so štítnou žľazou .Mala som autoimunitné ochorenie ŠŽ , uzlíky a tie sa mi začali pri psychickej záťaži, strese zväčšovať.Intuitívne som cítila že to bude robiť tá brokolica. Operácii som sa však nevyhla. Ale teraz si mi to potvrdila. Všetkého veľa škodí. Aj zdravého jedla ako je brokolica. Ale čo je zaujímavé, zistila som, že pravidelná denná konzumácia brokolice dlhodobo v malom množstve v ostatnom šaláte má priaznivý účinok na cholesterol. Lieky , ktoré som mala predpísané na užívanie na znižovanie cholesterolu som vysadila a výsledky mám stále veľmi dobré.