Zavrieť

Porady

Čo môžem urobiť aktuálne pre zdravie

ubka ubka

ubka je offline (nepripojený) ubka

Tak ma napadlo, že by som otvorila novú tému, kde by sme si mohli navzájom odovzdávať skúsenosti na báze alternatívnej a preventívnej starostlivosti o zdravie.
Osvedčené bylinné extrakty, obklady a pod. Každý si tu môže nájsť niečo, čo môže pre seba urobiť.
Ako prvé ponúkam: čistiaca jarná kúra Medvedím cesnakom.
Naposledy upravil ubka : 11.02.11 at 21:53
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

kopretinka
korela
Margarín sa pôvodne vyrábal ako krmivo, po ktorom mali rýchlo naberať na váhe moriaky. Namiesto toho ich však zabíjal.
Ale čo je najhoršie…
Margarínu chýba iba jediná MOLEKULA, aby z neho bola 100 % umelá hmota!!!....
........
Tak. Teraz to už viete! A povedzte to priateľom…....
toto je HOAX z roku 2007

tu sú vyjadrenia odborníkov

http://www.hoax.cz/hoax/margariny-a-...o-rama-s-nama/
takže TOTO povedzte priateľom,a nie tie chujoviny.....
Pre mňa je to jedno. Pokiaľ nebude akýkoľvek margarín vytekať z kravského, kozieho a iného vemena, tak je to stále iba umelo vyrobený produkt. Pravé mlieko nie je ani dochuťované, prifarbované atď.
Akýkoľvek margarín už vôbec doma nepoužívame, ak sa pečie, tak jedine s maslom, žiadna hera ani iná náhrada.
Na trhu je veľmi veľa kvalitných zdravých olejov, kto je odkázaný ešte dnes na nejaký margarín?
Aj Dr. Bukovslý tvrdí, že dnešné margaríny sú už v poriadku. Chcela by som ho vidieť pri jeho konzumácii. Aj keď jeho pomerne uznávam.
Každý profi kuchár vám povie, že maslo v kuchyni je nenahraditeľné.
0 0
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

pmajap

Predovšetkým liečiť zvnútra. Inak aj celiakia dokáže takto zničiť pleť. A logicky aj iné intolerancie na potraviny. Telo sa ich nevie zbaviť, tak ich vytláča z tela všetkými možnými cestami.
0 0
Mária Mojžišová Mária Mojžišová
Je pitný réžim podvod?

http://ona.idnes.cz/je-pitny-rezim-p...4832_dieta_pet
1 0
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

Myslíte si, že psychika je na prvním místě? Ano je to tak! Většina z nás se nechce omezovat. V běžném životě se musíme stále někomu přizpůsobovat, a už to přináší omezení naší přirozenosti. Kompenzujeme to poté tím, že se uklidňujeme jídlem.

Přibližně 50% žen a 30% mužů si přeje zhubnout, a také se o to většinou pokouší. Bohužel to ve většině případů nese jen krátkodobý efekt.

Proč? Zde je výčet nejčastějších chyb.

Chci zhubnout co nejdříve
Drasticky omezíte jídlo, začnete cvičit každý den. Vaše tělo to ale po měsíci nevydrží a vy se zhroutíte. Nárůst kilogramů je v tomto případě ještě větší, než před začátkem hubnutí.

Už nikdy nebudu jíst po 18. hodině
Budete se divit, ale tělo na spánek potřebuje energii. Ve spánku probíhá přestavba kostí a tkání. Jestliže půjdete spát s kručením v žaludku, váš spánek nebude kvalitní a vy tak docílíte opačného efektu, než jste zamýšleli. Ideální doba posledního jídla před spánkem je 2,5 – 3 hodiny.

Nebudu jíst žádné tuky
Samozřejmě, že v redukční dietě nemá co dělat smažené jídlo a tučné maso, ale zcela vynechat tuky je nesmysl. Tělo tuk potřebuje, hlavně pro metabolismus určitých vitamínů. Bez přísunu tuku budete unavení a otrávení. Proto do redukčního jídelníčku zařaďte mořské ryby, ořechy, semínka nebo oleje lisované za studena.

Budu jíst jen 1x za den
Hladovění neznamená redukční dietu. Sice při vynechávání jídla budete chvíli hubnout, ale cca po třech týdnech se buď zhroutíte nebo začnete jíst o něco více a nastane jo-jo efekt.

Jak z toho tedy ven? Je nutné, abyste se se svým tělem nejprve smířili. Následně si na papír sepsali, co vedlo k tomu, že jste se dostali až do této situace. Pěkně bod po bodu. Následně si papír rozstříhejte dle jednotlivých bodů. Potom si lístečky seřadíte podle důležitosti – od toho, co považujete, že mělo největší vliv na přibrání až po to, co mělo vliv nejmenší. Teď máte jasnou představu, co vedlo k vaší nadváze. Nyní na těchto bodech začněte pracovat. Ne od zítřka, ale teď hned!


Přeji úspěšný den.
Jan Anděl
ZDRAVÍ S ÚSMĚVEM s.r.o.
www.zdravisusmevem.cz
1 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

neviem prilepit ziadnu stranku ani Video ale vrelo odporucam cez Google si precitat nieco na temu
ZELENE SMOOTHIES
byzera to velmi lakavo,zaujimavo a aj zdravo,myslim ze to skusim....
0 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Cholerterol
je univerzální látka, kterou tělo využívá jako pryskyřici, sádru a prostředek k zaplátování nedostatků.

Není pravda, že cholesterol
- je příčina infarktů
- ucpávání cév atd.
- žlučových a jaterních kamenů

V prvních dvou případech jde o nedostatek vit. C, který je nezbytný k tvorbě enzymů, které se starají o pružnost cév. Jakmile ji ztratí, začne tělo vystužovat cévy zevnitř cholesterolem, aby nepraskaly. Jestliže člověk jen polyká "prášky od srdce" a nedoplní si zásoby vit. C, končí to fatálním infarktem. V opačném případě tělo tuto nouzovou "výstuhu" opět samo odstraní.
Jakmile tělo nedostává dostatek mastných kyselin nezbytných k tvorbě buněčných membrán, začnou je nahrazovat "zdravé" mastné kyseliny z hydrogenizovaných olejů, a aby měly správnou konzistenci, přidává k nim tělo cholesterol! Toto je důvod, proč při konzumaci těchto olejů hladina cholesterolu v krvi poklesne... a je zaděláno na cukrovku typu 2, protože takto vylepšené buněčné membrány nereagují na inzulín.

Příčina jaterních a žlučníkových kamenů VŽDY A ZÁSADNĚ primárně spočívá v nesprávném složení nebo nedostatku esenciálních živin, vitaminů a mastných kyselin omega 3 (rybí tuk, lněný olej), ať už se vytvářejí kdekoli. Játra potřebují k detoxikaci po každém jídle nejméně 4 -5 hodin na to, aby z těla vyloučila to, co tam nepatří. Nedostanou-li na to čas, jsou-li "nemocná" (opět jen strava!) nebo je jejich činnost blokovaná kvůli stresu - končí to kameny.

Kdyby tomu bylo opačně, mělo by smysl jít do nemocnice nechat si zasádrovat nohu předtím, než si ji zlomíme.. Cholesterol je jako sádra.
Celý problém s cévami a infarkty spočívá v chronickém nedostatku vit. C. Na to přišel už Pauling, a po něm to dokázala spousta jiných lékařů. "Odborné" časopisy, které žijí z reklam farmaceutů, ovšem takové věci netisknou.
Co si myslet o autorovi stati, který na konci v podstatě neguje vše, co předtím řekl, a co o někom, který to cituje? Jestliže něco cituji, pak s tím buď souhlasím, anebo to cituji jako odstrašující příklad.

LDL je cholesterol, který se usazuje ve stěnách buněk jen tehdy, když v nich esenciální mastné kyseliny nahradí umělohmotná mastnota produkovaná probubláváním vodíku na niklových sítech. On tam neškodí! Je to záchranná brzda, nebýt toho, buňky by začaly bez náhrady odumírat, jak se tomu děje při Alzheimerovi a podobných chorobách, kde trpí především mozek a nervová soustava. Ten proces se v podstatě podobá balzamování, a tělo ho zavádí s cílem překlenout dočasný nedostatek, aniž by tušilo, že ho v rámci "zdravé výživy" proklamované "odborníky" považujeme za něco extra dobrého netušíc, že je to hlavní příčina cukrovky typu 2. Tato záměna příčin a následků přináší mastičkářům vydávajícím podřadné zničené rostlinné tuky (soja, řepka a jejich směsi s jinými oleji) a farma koncernům obrovské zisky. Normální lidé naštěstí už začínají chápat, oč jde, takže jim to už asi dlouho nevydrží.. ovšem ovcí, naslouchajících trestuhodným lžím různých "expertů" se stetoskopem kolem krku, bude stále ještě dost.
0 0
terezamaria terezamaria

terezamaria je offline (nepripojený) terezamaria

som jednoducho žena
Prečítajte:
0 0
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

Pre ženy, ktoré chcú schudnúť:http://vysetrenie.zoznam.sk/cl/10006...e-ako-bez-neho
1 0
Terezia13 Terezia13

Terezia13 je offline (nepripojený) Terezia13

Všetko je inak: Vitamínové doplnky môžu zabíjať, tieto podporujú vznik rakoviny!

ŠTOKHOLM - So šokujúcim tvrdením prišli vedci zo Švédska. Zverejnili štúdiu, ktorá popiera doteraz známe fakty o konzumácii antioxidantov. Panuje všeobecná mienka, že na zdravie organizmu pôsobia priaznivo. Prírodné antioxidanty však často nahrádzajú syntetické alebo umelé. Donedávna sme si mohli myslieť, že tie umelé sú ideálnou náhradou prírodných antioxidantov. Najnovšia štúdia však ukazuje, že to tak nie je.



Podľa švédskej štúdie umelo koncentrované antioxidanty ako vitamín E, beta karotén, zlúčeniny selénu a ďalších kovov, ktoré odborníci dlhodobo odporúčali ako doplnok stravy, môžu podporiť vznik rakovinového bujnenia. Ida najmä o rizikovú skupinu ľudí, ku ktorým patria napr. fajčiari. Štúdiu zverejnil časopis Science Translational Medicine.
"Antioxidanty umožňujú nádorovým bunkám uniknúť pôsobeniu vlastného obranného systému," vysvetlil pozorované negatívne účinky Per Lindahl z univerzity v Gothenburgu. Ide v podstate o to, že aj najmenšie ložiská, ktoré sa ani prístrojmi nedajú zistiť, môžu tak nekontrolovateľne bujnieť.
Odborná štúdia varuje, aby zdraví ľudia neužívali v rámci prevencie potravinové doplnky s vyšším obsahom antioxidantov. Zároveň však nespochybňujú pozitívne účinky týchto látok v boji proti podvýžive. Odborníci teda dvíhajú varovný prst a vystríhajú: „Doplnky obsahujúce betakarotén, vitamín E a zrejme aj vysoké dávky vitamínu A sú zdraviu škodlivé.“
Pritom teória podložená na laboratórnych experimentoch na zvieratách však preukázala, že antioxidanty majú ochranné pôsobenie na bunky a DNA.

Zverejnená švédska štúdia tak podporila článok z decembrového vydania vestníka Annals of Internal Medicine. V ňom varovali, že potravinové "doplnky obsahujúce betakarotén, vitamín E a zrejme aj vysoké dávky vitamínu A sú zdraviu škodlivé" a že ďalšie antioxidanty "sú neúčinné".
0 0
terezamaria terezamaria

terezamaria je offline (nepripojený) terezamaria

som jednoducho žena
Ak chcete, prečítajte:
1 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

osky
neviem prilepit ziadnu stranku ani Video ale vrelo odporucam cez Google si precitat nieco na temu
ZELENE SMOOTHIES
byzera to velmi lakavo,zaujimavo a aj zdravo,myslim ze to skusim....
tak som sa na to dala a musim uznat ze je to super.
zatial pijem len rano-cca 600-700 ml,na 2 krat s hodinovym odstupom.
doda vam energiu na velmi dlhy cas.aj teraz som tu,pretoze prave pijem Smoothie:

dnesne-1 banan,1KL melasy.1 ruzovy grep.2 velke hrste hlavkoveho,ladoveh a cerveneho salatu-mix,2 chery paradajky,a cca 150 ml vody

a najlepsia sprava-ide to v pohodicke s ponornym rucnym mixerom,
nic sa nerehrieva,takze nemusim na to kupovat nic zvlastne.
rozmixuju sa v pohode i tvrde jablka.
potrebujete na to len vysoku uzku nadobu-ja pouzivam taky skleneny litrovy dzban,co mam normalne na caj a tak....

citim sa vitalnejsie,mam Vela Energie a nepotrebujem tak dlho spat.
a samozrejme,nie som hladna,takze toho aj menej zjem.
minimalne doobeda netreba jest.
vcera napriklad som vypila davku Smoothies o 6:30 a druhu o 8:00 a vydrzala som s tym az do 16:15 poobede-vobec som necitila nutnos nieco jest.

od dnes pridavam aj rannu rychlu chodzu-len co to dopijem :-)
0 0
babka - ježibabka babka - ježibabka

babka - ježibabka je offline (nepripojený) babka - ježibabka

Zdravie z kyslej kapusty:
http://www.aktuality.sk/clanok/24732...kyslu-kapustu/
0 0
peterkos2 peterkos2

peterkos2 je offline (nepripojený) peterkos2

kukučka
Cholerterol
je univerzální látka, kterou tělo využívá jako pryskyřici, sádru a prostředek k zaplátování nedostatků.

Není pravda, že cholesterol
- je příčina infarktů
- ucpávání cév atd.
- žlučových a jaterních kamenů

V prvních dvou případech jde o nedostatek vit. C, který je nezbytný k tvorbě enzymů, které se starají o pružnost cév. Jakmile ji ztratí, začne tělo vystužovat cévy zevnitř cholesterolem, aby nepraskaly. Jestliže člověk jen polyká "prášky od srdce" a nedoplní si zásoby vit. C, končí to fatálním infarktem. V opačném případě tělo tuto nouzovou "výstuhu" opět samo odstraní.
Jakmile tělo nedostává dostatek mastných kyselin nezbytných k tvorbě buněčných membrán, začnou je nahrazovat "zdravé" mastné kyseliny z hydrogenizovaných olejů, a aby měly správnou konzistenci, přidává k nim tělo cholesterol! Toto je důvod, proč při konzumaci těchto olejů hladina cholesterolu v krvi poklesne... a je zaděláno na cukrovku typu 2, protože takto vylepšené buněčné membrány nereagují na inzulín.

Příčina jaterních a žlučníkových kamenů VŽDY A ZÁSADNĚ primárně spočívá v nesprávném složení nebo nedostatku esenciálních živin, vitaminů a mastných kyselin omega 3 (rybí tuk, lněný olej), ať už se vytvářejí kdekoli. Játra potřebují k detoxikaci po každém jídle nejméně 4 -5 hodin na to, aby z těla vyloučila to, co tam nepatří. Nedostanou-li na to čas, jsou-li "nemocná" (opět jen strava!) nebo je jejich činnost blokovaná kvůli stresu - končí to kameny.

Kdyby tomu bylo opačně, mělo by smysl jít do nemocnice nechat si zasádrovat nohu předtím, než si ji zlomíme.. Cholesterol je jako sádra.
Celý problém s cévami a infarkty spočívá v chronickém nedostatku vit. C. Na to přišel už Pauling, a po něm to dokázala spousta jiných lékařů. "Odborné" časopisy, které žijí z reklam farmaceutů, ovšem takové věci netisknou.
Co si myslet o autorovi stati, který na konci v podstatě neguje vše, co předtím řekl, a co o někom, který to cituje? Jestliže něco cituji, pak s tím buď souhlasím, anebo to cituji jako odstrašující příklad.

LDL je cholesterol, který se usazuje ve stěnách buněk jen tehdy, když v nich esenciální mastné kyseliny nahradí umělohmotná mastnota produkovaná probubláváním vodíku na niklových sítech. On tam neškodí! Je to záchranná brzda, nebýt toho, buňky by začaly bez náhrady odumírat, jak se tomu děje při Alzheimerovi a podobných chorobách, kde trpí především mozek a nervová soustava. Ten proces se v podstatě podobá balzamování, a tělo ho zavádí s cílem překlenout dočasný nedostatek, aniž by tušilo, že ho v rámci "zdravé výživy" proklamované "odborníky" považujeme za něco extra dobrého netušíc, že je to hlavní příčina cukrovky typu 2. Tato záměna příčin a následků přináší mastičkářům vydávajícím podřadné zničené rostlinné tuky (soja, řepka a jejich směsi s jinými oleji) a farma koncernům obrovské zisky. Normální lidé naštěstí už začínají chápat, oč jde, takže jim to už asi dlouho nevydrží.. ovšem ovcí, naslouchajících trestuhodným lžím různých "expertů" se stetoskopem kolem krku, bude stále ještě dost.
Hm,len kde ten kvalitný vitamín C zohnať.Ovocie a zelenina sú nadopované chémiou a tie krásne pomaľované doplnky v lekárni...no neviem.Ale určite by som radšej bral to C-čko ako každý deň lieky na cholesterol a srdce,tlak apod.
0 0
Terezia13 Terezia13

Terezia13 je offline (nepripojený) Terezia13

Neurológovia tvrdia, že pokiaľ sa pacient dostaví najneskôr do 3 hodín
od mŕtvice, môže byť zachránený.
Tvrdia, že trik je v tom, nielen rozpoznať a správne diagnostikovať mŕtvicu,
ale aj dopraviť pacienta do 3 hodín k lekárovi, ktorý ho môže ošetriť.

Rozpoznaj mŕtvicu:
Existujú 4 kroky, ktorých by sa človek mal pridržiavať pri
rozpoznávaní mŕtvice.

Najľahšia metóda ako mŕtvicu rozpoznať, je položiť postihnutému

4 otázky:
Poprosiť postihnutého, aby sa zasmial (čo ale nebude schopný urobiť)

Poprosiť postihnutého, aby povedal ľahkú vetu,
(napríklad: Dnes je vonku pekne.)

Poprosiť postihnutého, aby zdvihol obe ruky
(čo mu nepôjde, alebo len veľmi ťažko).

Poprosiť postihnutého, aby vyplazil jazyk (pokiaľ je jazyk zakrivený
A krúti sa zo strany na stranu, je to tiež znak mŕtvice).

Pokiaľ má postihnutý problém vykonať aspoň jeden z hore vymenovaných
krokov, treba ihneď zavolať záchranku.!!!
0 0
2009 2009

2009 je offline (nepripojený) 2009

Koreniny
1 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať