Cholerterol
je univerzální látka, kterou tělo využívá jako pryskyřici, sádru a prostředek k zaplátování nedostatků.
Není pravda, že cholesterol
- je příčina infarktů
- ucpávání cév atd.
- žlučových a jaterních kamenů
V prvních dvou případech jde o nedostatek vit. C, který je nezbytný k tvorbě enzymů, které se starají o pružnost cév. Jakmile ji ztratí, začne tělo vystužovat cévy zevnitř cholesterolem, aby nepraskaly. Jestliže člověk jen polyká "prášky od srdce" a nedoplní si zásoby vit. C, končí to fatálním infarktem. V opačném případě tělo tuto nouzovou "výstuhu" opět samo odstraní.
Jakmile tělo nedostává dostatek mastných kyselin nezbytných k tvorbě buněčných membrán, začnou je nahrazovat "zdravé" mastné kyseliny z hydrogenizovaných olejů, a aby měly správnou konzistenci, přidává k nim tělo cholesterol! Toto je důvod, proč při konzumaci těchto olejů hladina cholesterolu v krvi poklesne... a je zaděláno na cukrovku typu 2, protože takto vylepšené buněčné membrány nereagují na inzulín.
Příčina jaterních a žlučníkových kamenů VŽDY A ZÁSADNĚ primárně spočívá v nesprávném složení nebo nedostatku esenciálních živin, vitaminů a mastných kyselin omega 3 (rybí tuk, lněný olej), ať už se vytvářejí kdekoli. Játra potřebují k detoxikaci po každém jídle nejméně 4 -5 hodin na to, aby z těla vyloučila to, co tam nepatří. Nedostanou-li na to čas, jsou-li "nemocná" (opět jen strava!) nebo je jejich činnost blokovaná kvůli stresu - končí to kameny.
Kdyby tomu bylo opačně, mělo by smysl jít do nemocnice nechat si zasádrovat nohu předtím, než si ji zlomíme..

Cholesterol je jako sádra.
Celý problém s cévami a infarkty spočívá v chronickém nedostatku vit. C. Na to přišel už Pauling, a po něm to dokázala spousta jiných lékařů. "Odborné" časopisy, které žijí z reklam farmaceutů, ovšem takové věci netisknou.
Co si myslet o autorovi stati, který na konci v podstatě neguje vše, co předtím řekl, a co o někom, který to cituje? Jestliže něco cituji, pak s tím buď souhlasím, anebo to cituji jako odstrašující příklad.
LDL je cholesterol, který se usazuje ve stěnách buněk jen tehdy, když v nich esenciální mastné kyseliny nahradí umělohmotná mastnota produkovaná probubláváním vodíku na niklových sítech. On tam neškodí! Je to záchranná brzda, nebýt toho, buňky by začaly bez náhrady odumírat, jak se tomu děje při Alzheimerovi a podobných chorobách, kde trpí především mozek a nervová soustava. Ten proces se v podstatě podobá balzamování, a tělo ho zavádí s cílem překlenout dočasný nedostatek, aniž by tušilo, že ho v rámci "zdravé výživy" proklamované "odborníky" považujeme za něco extra dobrého netušíc, že je to hlavní příčina cukrovky typu 2. Tato záměna příčin a následků přináší mastičkářům vydávajícím podřadné zničené rostlinné tuky (soja, řepka a jejich směsi s jinými oleji) a farma koncernům obrovské zisky. Normální lidé naštěstí už začínají chápat, oč jde, takže jim to už asi dlouho nevydrží.. ovšem ovcí, naslouchajících trestuhodným lžím různých "expertů" se stetoskopem kolem krku, bude stále ještě dost.