Nandrolon
Už asi 3-tí deň si tú kurkumu /mletý koreň kúpený v bio-obchode/ dávam do čaju, dokáže pekne klesnúť na dno a po zamiešaní sa dá pekne vypiť.
Dávam tak pol čajovej lyžičky a tu som narazil na problém.
Vie niekto, ako by sa mala správne dávkovať, lebo všetkého veľa škodí... ???
ps: toto ma trochu zarazilo, citujem: "Upozornění: Nadměrné užívání kurkumy může u citlivějších osob vést k poškození zažívacího traktu a mít podíl na tvorbě žaludečních vředů."
Čítala som,že z koreňa telo spracuje len 1% kurkumínu obsiahnutého v koreni.Ja varím so sušeným,ale vždy ho orestujem na tuku a pridávam ml.č. korenie.Chce to asi kopírovať používanie kurkumy v Indii,tam majú s tým bohaté skúsenosti (takže indická kuchyňa bude to pravé
).A čítaj aj tu:
Sušená kurkuma by mala byť nenahraditeľnou súčasťou korenín v našej kuchyni. Spolu s čiernym korením, ktoré zvyšuje jej účinnosť, pridávajme ju do: ryže, strukovín, omáčok, duseného a pečeného mäsa, knedlí a zemiakového cesta. Zelenine, polievkam a chuťovkám dodá čerstvú, prenikavú chuť, vôňu a farbu. Použime pritom technológiu indickej kuchyne, keď koreniny sa najprv niekoľko minút pražia v horúcom oleji/masti, čím sa zvyšuje biodostupnosť kurkumínu.
POZOR! Príjem kurkumy by mali obmedziť ľudia so žlčovými kameňmi, žltačkou, tehotné ženy, a všetci tí, ktorí sú náchylní na prekyslenie žalúdka!
A vraj ju nesmú užívať ľudia,ktorí berú liek warfarin (treba overiť !)