Zavrieť

Porady

Čo môžem urobiť aktuálne pre zdravie

ubka ubka

ubka je offline (nepripojený) ubka

Tak ma napadlo, že by som otvorila novú tému, kde by sme si mohli navzájom odovzdávať skúsenosti na báze alternatívnej a preventívnej starostlivosti o zdravie.
Osvedčené bylinné extrakty, obklady a pod. Každý si tu môže nájsť niečo, čo môže pre seba urobiť.
Ako prvé ponúkam: čistiaca jarná kúra Medvedím cesnakom.
Naposledy upravil ubka : 11.02.11 at 21:53
Téma je uzavretá.
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

Strie sa nedajú odstrániť, to len tak mimochodom. Ja mám od pŕs až pod pazuchy iné povrazy :-))))))))))))))))))
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

Jasne,ze nie ved je to roztrhana vrchna cast koze....
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

lujza.j
jasne, akurát v článku bol blbý nadpis, oni vlastne chceli povedať, ako zabrániť striam - mazaním kože
lujza.j lujza.j

Dáša_
lujza.j
jasne, akurát v článku bol blbý nadpis, oni vlastne chceli povedať, ako zabrániť striam - mazaním kože
Nepomoze...aspon u mna nie...vrch brucha po pupok ok od pupku dole+ rozfaklene brucho po cisaraku a potom slepak...konec japonec...ale mam na haku v lete...bikiny su
Nandrolon Nandrolon

Dnes som si kupil v bioobchode tu kurGumu :-) bol som nadseny, az kym mi zena nepovedala ze to "korenie" sa da kupit v kazdych potravinach. Tak mi ostala aspon BIOkurGuma, som rozmyslal pred chvilou ci si ju nasypat do vina, ale nakoniec som to zavrhol :-)))))
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

Nie je to kurguma ale kurkuma, je to výborné korenie.
Naposledy upravil Tweety : 24.04.15 at 17:08
lujza.j lujza.j

dávam ako farbivo do mydla
Tweety Tweety

Aj jesť by si ho mala.
lujza.j lujza.j

Tweety
Aj jesť by si ho mala.
akurát vetrám pivko...do šampúchu..ešte povarím....
Nandrolon Nandrolon

Tweety, ved ja viem ako sa to vola, ale u mna to bude vzdy KURGUMA:-)))
pmajap pmajap

pmajap je offline (nepripojený) pmajap

dve možnosti ako omladnúť o 10 rokov

marjankaj marjankaj

marjankaj je offline (nepripojený) marjankaj

I am a man
Čo môžem urobiť aktuálne pre zdravie?

Ulej.
babka - ježibabka babka - ježibabka

babka - ježibabka je offline (nepripojený) babka - ježibabka

Vyššie je tu spomenutá kurkuma. Kamarátke poradila od kašľu jedna p. doktorka na lyžicu medu, posypať kurkumou, zjesť a zapiť vodou, čajom .......Nemám odskúšané.
Tweety Tweety

Kurkuma je prírodné antibiotikum s antioxidačnými účinkami.
Nandrolon Nandrolon

Už asi 3-tí deň si tú kurkumu /mletý koreň kúpený v bio-obchode/ dávam do čaju, dokáže pekne klesnúť na dno a po zamiešaní sa dá pekne vypiť.
Dávam tak pol čajovej lyžičky a tu som narazil na problém.
Vie niekto, ako by sa mala správne dávkovať, lebo všetkého veľa škodí... ???
ps: toto ma trochu zarazilo, citujem: "Upozornění: Nadměrné užívání kurkumy může u citlivějších osob vést k poškození zažívacího traktu a mít podíl na tvorbě žaludečních vředů."
Naposledy upravil Nandrolon : 27.04.15 at 06:08
Peggynka Peggynka

Peggynka je offline (nepripojený) Peggynka

mám svoj svet
Nandrolon
Už asi 3-tí deň si tú kurkumu /mletý koreň kúpený v bio-obchode/ dávam do čaju, dokáže pekne klesnúť na dno a po zamiešaní sa dá pekne vypiť.
ps: toto ma trochu zarazilo, citujem: "Upozornění: Nadměrné užívání kurkumy může u citlivějších osob vést k poškození zažívacího traktu a mít podíl na tvorbě žaludečních vředů."
Čítala som,že z koreňa telo spracuje len 1% kurkumínu obsiahnutého v koreni.Ja varím so sušeným,ale vždy ho orestujem na tuku a pridávam ml.č. korenie.Chce to asi kopírovať používanie kurkumy v Indii,tam majú s tým bohaté skúsenosti (takže indická kuchyňa bude to pravé ).A čítaj aj tu:
Sušená kurkuma by mala byť nenahraditeľnou súčasťou korenín v našej kuchyni. Spolu s čiernym korením, ktoré zvyšuje jej účinnosť, pridávajme ju do: ryže, strukovín, omáčok, duseného a pečeného mäsa, knedlí a zemiakového cesta. Zelenine, polievkam a chuťovkám dodá čerstvú, prenikavú chuť, vôňu a farbu. Použime pritom technológiu indickej kuchyne, keď koreniny sa najprv niekoľko minút pražia v horúcom oleji/masti, čím sa zvyšuje biodostupnosť kurkumínu.
POZOR! Príjem kurkumy by mali obmedziť ľudia so žlčovými kameňmi, žltačkou, tehotné ženy, a všetci tí, ktorí sú náchylní na prekyslenie žalúdka!
A vraj ju nesmú užívať ľudia,ktorí berú liek warfarin (treba overiť !)
Nandrolon Nandrolon

dočítal som sa, že vo vode je nerozpustná /ale aj tak v žalúdku sú vždy nejaké tuky, takže sa rozpustí tam/, lepšie je ju rozpustiť napr. v olivovom oleji a ten potom po lyžiciach užívať.
Ináč ty máš inú kurkumu, ako mletý koreň? Z akej časti rastliny je tá tvoja, ja som myslel že všetko je vlastne to isté, mletý sušený koreň.
Naposledy upravil Nandrolon : 27.04.15 at 08:22
lujza.j lujza.j

pre mna je kurkuma v prvom rade kari http://zena.atlas.sk/zazracne-ucinky...na/541241.html
BXLmiami BXLmiami

BXLmiami je offline (nepripojený) BXLmiami

Peggynka
Nandrolon
Čítala som,že z koreňa telo spracuje len 1% kurkumínu obsiahnutého v koreni.Ja varím so sušeným,ale vždy ho orestujem na tuku a pridávam ml.č. korenie.Chce to asi kopírovať používanie kurkumy v Indii,tam majú s tým bohaté skúsenosti (takže indická kuchyňa bude to pravé ).A čítaj aj tu:
Sušená kurkuma by mala byť nenahraditeľnou súčasťou korenín v našej kuchyni. Spolu s čiernym korením, ktoré zvyšuje jej účinnosť, pridávajme ju do: ryže, strukovín, omáčok, duseného a pečeného mäsa, knedlí a zemiakového cesta. Zelenine, polievkam a chuťovkám dodá čerstvú, prenikavú chuť, vôňu a farbu. Použime pritom technológiu indickej kuchyne, keď koreniny sa najprv niekoľko minút pražia v horúcom oleji/masti, čím sa zvyšuje biodostupnosť kurkumínu.
POZOR! Príjem kurkumy by mali obmedziť ľudia so žlčovými kameňmi, žltačkou, tehotné ženy, a všetci tí, ktorí sú náchylní na prekyslenie žalúdka!
A vraj ju nesmú užívať ľudia,ktorí berú liek warfarin (treba overiť !)
Netreba,je to tak,má protizrážanlivé účinky.
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať