lena píše:
cetla jsem zpravy, ze na zlepseni zraku pomaha
houba reishi -
nevim jestli by to melo smysl, ale podle informaci to ochranuje jatra a jatra dle TCM maji souvislost s ocima
mate nekdo zkusenosti?
vztah pecen oci - to sedi.
reishi na podporu mozu byt.
dolezite ale je povedat aj b ;-) podla TCM maju oci suvislost so vsetkymi organmi (aj ked nepriamo) takze pricina nemusi byt iba o peceni. Co je ale dolezite je "dlhe pozeranie vycerpava pecen" - to je napriklad to vyssie spomenute pozeranie na obrazovku. A zaroven - emociou pecene je hnev ("vzkypela vo mne zlc" :-) ), takze pokial clovek tuto emociu "nezvlada", teda rozculuje sa prilis, alebo sa pripadne nerozculi a zavrie to v sebe - tak si tym tiez dost skodi. A ako mi bolo povedane nedavno - najviac peceni skodi nespokojnost, co je nakoniec velmi logicke ked si uvedomime ze nespokojnost je vlastne hnev na nieco v mojom okoli, ktory je siice slaby, ale vacsinou dlhodoby.
Navyse doplnat/vyzivovat pecen nie je vsetko, ak clovek, ktory ma zauzlenu qi pecene (lebo dusi veci v sebe napriklad), tak to doplnovanie skonci pri tom, ze iba doplni ten zauzlenec. Najskor by preto mal pecen vycistit (po nasom "rozumne detoxikovat") a hlavne zmenit postoj, uvolnit sa, zacat prijmat veci ako prichazaju.
Tolko teoria odo mna - je to teoria, tak mi neverte :-)
diskusný príspevok z tejto témy:
http://upramene.cz/forum/viewtopic.p...f3b7e3d5172930