Dávno zistené, že ľudia by sa nemali univerzálne stravovať. Každý sme iný metabolický typ. Niektoré sú jasné, horšie je to so zmiešanými, tam sa treba nájsť metódou vylučovania vhodných a menej vhodných potravín. Preto "obdivujem" každého dietológa, ktorý dokáže zasiahnuť niekomu do organizmu.
Dávna pravda platí, že jedlo je liek, jedlo je jed.
.
Keď posuniem niečo z bádateľa, tak väčšinou má článok logiku. Naposledy o magnéziu.
Nespomínam si, že by v minulosti toľko ľudí trpelo na kŕče.
Pracujúci ľudia sú odkázaní na rôzne pofidérne vývarovne, kde k plnohodnotnej strave nemôžu v žiadnom prípade prísť. Večer to doma nedobehnú.
Ľudia aj s nadváhou sú podvýživení.
Preto nikdy nepochopím, ako môže firma nútiť zamestnanca, aby sa stravoval v niektorom konkrétnom zariadení, najmä vtedy, ak ide o dedinu, kde sa každý s každým pozná, a teda majiteľa krčmy dupľom. V prípade odmietnutia ponúkanej stravy, zamestnanec stráca nárok na lístky. Lekár nemá príčinu mu vystaviť lek. potvrdenie, že má nejaký gastro problém. Keď už bude mať dôvod, to už svojmu pacientovi môže ..., však viete čo.
Tento prístup od našich zákonodarcov považujem za jeden z najhrubších zásahov do slobodnej vôle človeka a zásahu do jeho práv. V mene čoho sa má človek poddať, v mene zvýšenia zamestnanosti, podporovať distributérov lístkov a amatérske vývarovne?
Pri kúpe potravín si človek prečíta etiketu, vo vývarovni nemá šancu zistiť, čo konzumuje. Ani v reštaurácii so zvučným menom.
Námietka, že väčšinu ľudí to i tak ešte nezaujíma, nie je namieste.
Aj zviera odmietne potravu, keď cíti, že je pre neho nevhodná. Válov obíde.