Zavrieť

Porady

gaštany

Zdravím všetkých poraďákov :-)

Vedel by mi niekto poradiť, ako si doma upečem gaštany?
Usporiadat
zdenka131 zdenka131

zdenka131 je offline (nepripojený) zdenka131

logopéd, psychopéd, pedagóg, večný študent, absolvent viacerých VŠ ...viac
Gaštany pri skladovaní vo vlhku pomerne rýchlo plesnivejú, v suchu zasa rýchlo tvrdnú. Snažíme sa spracovať ich čo najskôr. Istý čas vydržia vo vzdušnom vrecku v chlade, nie však vo vlhku.

http://www.gastany.sk/zelenina-s-gas...e-gastany.html
4 0
Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
truch truch

truch je offline (nepripojený) truch

Po roku som natrafila opäť na gaštany, v Tescu sú teraz v akcii, po 2,79€. Vyzerajú dobre, dúfam, že sa mi podaria. Skúsim ich narezať, namočiť a piecť na soli.
2 0
Blankake Blankake

Blankake je offline (nepripojený) Blankake

Skúste pozrieť tu:

http://www.gastany.sk/zakusky-z-gast...-sposobov.html
1 0
FakeGameCZ FakeGameCZ

FakeGameCZ je offline (nepripojený) FakeGameCZ

Posledné roky sa mi už nedarí nájsť v cukrárni gaštanové jazýčky. Preto si robíme doma naše domáce gastanove-jazycky, ktoré sú 2 krát lepšie ako tie z cukrárne
Naposledy upravil Chobot : 26.04.15 at 17:35
1 0
beatap beatap

beatap je offline (nepripojený) beatap

juho11
Zdravím všetkých poraďákov :-)

Vedel by mi niekto poradiť, ako si doma upečem gaštany?
aj ja by som chcela vedieť
0 0
Katarína STR Katarína STR

Katarína STR je offline (nepripojený) Katarína STR

beatap
aj ja by som chcela vedieť
Aj ja, malý ich nazbieral plnú tašku, tak sa ich chcem zbaviť zjedením, lebo vyhodiť mi ich nedovolí .
0 0
juho11 juho11

juho11 je offline (nepripojený) juho11

ja som počula takú verziu, že gaštany dám do vody variť /asi 15 min./ potom narežem a dám do trúby upiecť. Či to je dobré to neviem.
0 0
Kobra Kobra

Kobra je offline (nepripojený) Kobra

Mám úplne čerstvú skúsenosť (zo včera - robila som ich prvýkrát).
Gaštany som narezala na vrchu do kríža. Do teflonovej panvice som dala trošku oleja, môže sa pridať aj trochu vody (podľa potreby), prikryla som ich a za občasného premiešania asi 15 minút opekala. Chutili výborne.
Na panvici je to výhodné, netreba zapínať rúru, najmä ak nemáte gaštanov na celý plech.
0 0
juho11 juho11

juho11 je offline (nepripojený) juho11

Ďakujem, dnes to pôjdem asi vyskúšať.
0 0
beatap beatap

beatap je offline (nepripojený) beatap

Kobra
Mám úplne čerstvú skúsenosť (zo včera - robila som ich prvýkrát).
Gaštany som narezala na vrchu do kríža. Do teflonovej panvice som dala trošku oleja, môže sa pridať aj trochu vody (podľa potreby), prikryla som ich a za občasného premiešania asi 15 minút opekala. Chutili výborne.
Na panvici je to výhodné, netreba zapínať rúru, najmä ak nemáte gaštanov na celý plech.
To znamená, že ich vôbec netreba predtým uvariť?
0 0
pyton pyton

pyton je offline (nepripojený) pyton

Ja mám takú starú panvicu len na gaštany a normálne ich na tom pečem /nasucho/, umyjem, trochu narežem a to je všetko, musíš na viac krát, na panvici nesmú byť cez seba a sem tam panvicou potrasieš.


Nerobí náhodou niekto gaštanovú plnku do kuraťa? Ak má niekto recept, tak sa poteším a ďakujem.
0 0
Martina80 Martina80

Martina80 je offline (nepripojený) Martina80

My sme ich robili prvýkrát predvčerom, len sme ich na suchej teflónovej panvici 15 min opiekli. Smrdela celá kuchyna. Zatiaľ žijeme, črevné problémy nemáme. A ozaj, ešte sme ich narezali
0 0
Kobra Kobra

Kobra je offline (nepripojený) Kobra

beatap
To znamená, že ich vôbec netreba predtým uvariť?
Nie, ale umyť môžeš...
Dobrú chuť.
0 0
Janna Janna

Janna je offline (nepripojený) Janna

Aj ja pečiem gaštany ako Pyton, dávam tam však ešte trochu vody.
Ste mi narobili chute, asi si dnes kúpim gaštany
0 0
eav77 eav77

eav77 je offline (nepripojený) eav77

gastany sa musia k kazdom pripade narezat (najlepsie do kriza). potom sa mozu uvarit,upiect alebo najnovsie ich strcim do mikrovlnky na 4min. pokropene vodou.
0 0
jess jess

jess je offline (nepripojený) jess

žienka
Katarína STR
Aj ja, malý ich nazbieral plnú tašku, tak sa ich chcem zbaviť zjedením, lebo vyhodiť mi ich nedovolí .
Katka...a si si istá, že sú to jedlé gaštany ?
0 0
jess jess

jess je offline (nepripojený) jess

žienka
ja jedlé gaštany narežem do kríža a dám uvariť cca 20 minút, potom, keď sa uvaria, tak ich vypnem a vyberám z hrnca postupne a šúpem...preto postupne vyberám z vody, lebo sa tak lepšie šúpu a keď sa vyberú hneď, oschnú a potom to ide zle
0 0
pyton pyton

pyton je offline (nepripojený) pyton

Janna
Aj ja pečiem gaštany ako Pyton, dávam tam však ešte trochu vody.
Ste mi narobili chute, asi si dnes kúpim gaštany
To niekedy robím aj ja, ale bez tej vody sa mi zdajú také prepečenejšie a lepšie.
0 0
Excise Duty Excise Duty

Excise Duty je offline (nepripojený) Excise Duty

ten, čo už nemusí do roboty
Ak sa majú gaštany iba piecť, treba ich narezať a minimálne na jednu hodinu namočiť do vody, potom ich treba upiecť na plechu v rúre, čas si treba ustriehnuť, pretože je rozdiel, či sa pečú v plynovej alebo elektrickej rúre, ani tie rôzne suché panvice nie sú zlé, akurát že sú malé. Gaštany sa varia len vtedy, keď sa majú použiť na pyré do plniek a pod.
0 0
Vera Vera

Vera je offline (nepripojený) Vera

My ich robíme aj pečené aj varené. Varené sú rýchlejšie, tie nenarezávame, len proste hodíme do vody a varíme...

Pečené robievame na (neviem ako sa to volá) takom guľatom, čo sa dáva na horáky na šporáku. Tak to dosť dlho trvá, lebo sa to musí pomaly obracať a nezmestí sa tam toho veľa.

V trúbe ani na panvici sme to ešte neskúšali. Ale na to treba asi nejakú staršiu panvicu, aby som si nové nepoškriabala, však??
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať