Chobot
Nie je to hlúposť - ako má CDCP zistiť aktuálnu hodnotu a podľa nej počítať poplatok? Trhová hodnota sa mení podľa situácie na trhu ale nominál je zapísaný v registri emitenta, to sa mení len zriedkavo (naposledy pri konverzii). Bolo by to prácne a niekedy aj nemožné určovať poplatok podľa trhovej hodnoty.
Neviem, či sú vymazané, niektoré len boli zrušené z obchodovania. Ale ak ich máš na účte, stále majú nominálnu hodnotu, tie akcie na účte existujú. Tak podrobne to už nepoznám, kedy sa mažú akcie z účtu. Možno nikdy, možno až po výmaze spoločnosti z OR. Možno likvidátor zrušuje emisiu akcií, to neviem....
Tak som niečo našla, z roku 2003 zmenový výpis z účtu, kde mám uvedené akcie OTP, a majú menovitú hodnotu 120 Sk. To je to, čo som písala, že znižovali ZI. A mám ich 13, mala som 3 a 10 som kúpila v roku 1997. V roku 2004 som dostala ponuku na odkúpenie za 220 sk jedna akcia. Takže teraz 13x3 je 39. Idem ešte zisťovať, mám svoje číslo účtu.

Tam, kde boli emisie CP zrušené, je uvedené: Následkom zrušenia emisií je výmaz cenných papierov týchto emisií z účtov majiteľov.
Nenašla som ešte dve emisie CP, ktoré mám na poslednom výpise, zrušené. Musím ísť teda niekde na pobočku a vybavovať.