Zavrieť

Porady

I. atestácia - rigorózna skúška

Mám urobenú rigoróznu skúšku, ale nemám dosiahnutých 5 rokov praxe (iba tri) a preto sa mi neuznala rigorózna skúška ako náhrada 1. kvalifikačnej skúšky. Chcela by som si urobiť 1. atestáciu a na stránke minedu píšu,... ak pri prvej či druhej atestácii preukážem organizácii poskytujúcej atestáciu, že som absolvovala podobné vzdelávanie, tá to môže akceptovať a nebude nutné sa zúčastniť časti či celého vzdelávania. To znamená, že aj tak musím nazbierať najprv tých 30 kreditov ? a potom, si dať žiadosť o 1. atestáciu a tam až ukázať, že mám rigorózku a oni mi určia či sa musím ešte vzdelávať alebo mi ju uznajú? Či tých 30 kreditov nemusím zbierať? Ďakujem za vysvetlenie.
Usporiadat
Sabadka Sabadka

Sabadka je offline (nepripojený) Sabadka

Kto ma pozná vie.
emily17 Pozri príspevok
Štúdium som ukončila 6/2008, teraz začiatkom roka som žiadala o uznanie kreditov,ale mi to zamietli, lebo štúdium Šp sa nepovažuje za rozširujúce, ale za doplnenie kvalifikácie, tak neviem načo mám vlastne nárok?
Preto som sa obrátila tu.
Teraz už podľa poslednej novelizácie zákona fje pravda, že za rozširujúce štúdium nemáš nárok na kredity, ale ak si si rozširujúce štúdium špecpedky robila pred 1. novembrom 2009 - čo si spravila, lebo píšeš, že si ho ukončila 6/2008, tak v zmysle § 61a ods. 10 390/2011 máš nárok na priznanie kreditov. Pri priznávaní týchto kreditov musí riaditeľ prihliadať aj na to kedy si to rozširujúce ukončila. Na stránke MŠ SR nájdeš aj komentár k §61a zákona 390/2011 aj s príkladmi z praxe, alebo skús napísať e-mail na osobný úrad MŠ SR , musíš doložiť fotokópie o vzdelaní, samozrejme bez osobných údajov, uviesť prax k 31.12.2011 a oni ti dajú písomnú odpoveď. Ale podľa mňa ty splňaš podmienky na pridelenie kreditov podľa §61a ods. 10 zákona 390/2011.
emily17 emily17

emily17 je offline (nepripojený) emily17

ĎAKUJEM TAK SA SKÚSIM OBRÁTIŤ NA MIN. ŠKOLSTVA, NECH TO MÁM PODLOŽENÉ.
1gabika1 1gabika1

1gabika1 je offline (nepripojený) 1gabika1

Dobrý deň, ja by som Vás chcela poprosiť o radu ohľadne jednej našej zamestnankyne. V 06/2012 absolvovala rigoróznu skúšku má viac ako 5 rokov praxe. Chcem sa spýtať, riaditeľ školy jej má vydať osvedčenie o získaní 60 kreditov a priznať kreditový príplatok a ona si môže urobiť ešte 1. atestáciu alebo nemá nárok na kreditový príplatok a 1. atestácia jej je priznaná automaticky?

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať