Zavrieť

Porady

Varenie s kyslou smotanou.

Prosím o radu.Ako urobiť omáčku s kyslou smotanou ked zahusťujem,aby sa mi nezrazila?ĎAKUJEM
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    zdenka131 je offline (nepripojený) zdenka131

    logopéd, psychopéd, pedagóg, večný študent, absolvent viacerých VŠ ...viac zdenka131
    Smotanové omáčky sa nezrazia, ak do smotany pridáme malú lyžičku cukru, alebo kyslú smotanu rozmiešajte s trochou vlažnej vody a lyžičkou múky.
    Naposledy upravil zdenka131 : 15.06.10 at 21:01

    Hlasovalo 8 pouzivatelov

    Užitočné (8)
    Zdenka 0705, miramax1, fulmaja, uct2007, betka631, Marína, Lubaba, rozum
    8

    zdenka131 je offline (nepripojený) zdenka131

    logopéd, psychopéd, pedagóg, večný študent, absolvent viacerých VŠ ...viac zdenka131
    Kyslú smotanu pridávame do omáčok rozmiešanú s múkou. Najskôr smotanu rozmiešame v troche omáčky a až potom ju vlejeme do ostatnej omáčky. Omáčku však prudko variť nesmieme, pretože by sa nám smotana zrazila.

    Hlasovalo 6 pouzivatelov

    Užitočné (6)
    terezamaria, miramax1, fulmaja, uct2007, Oliwa, Lubaba
    6

    Lubaba je offline (nepripojený) Lubaba

    Lubaba
    heheh asi budem aj naďalej používať šľahačkovú smotanu, aby sa nezrazila, ale určite je zdravšie používať kyslú
    do kyslej smotany dám trocha mlieka a múku a pomaly pokrm privediem k varu, ak tám tám dávaš ocot pridaj až po výchladnutí ja tam dávám balzamico

    promont maja je offline (nepripojený) promont maja

    promont maja
    ... ja zase zmiešam kyslú smotanu zo šľahačkovou, a ešte nikdy sa mi to nezrazilo. Aspoň túto radu mám od mamy dobrej kamarátky ... a tá smotana musí byť 33%. Ak je zmiešaná iba zo smotanou na varenie ( 10%) tak sa môže zraziť.

    Oliwa je offline (nepripojený) Oliwa

    Oliwa
    zdenka131 Pozri príspevok
    Kyslú smotanu pridávame do omáčok rozmiešanú s múkou. Najskôr smotanu rozmiešame v troche omáčky a až potom ju vlejeme do ostatnej omáčky. Omáčku však prudko variť nesmieme, pretože by sa nám smotana zrazila.
    Preto dávam smotanu rozhabarkovanú s troškou múky, mlieka, prípadne aj polievky /či omáčky/ do hrnca pred dovarením - zovrie spolu so smotanou a nezrazí sa. Keď dáš studenú smotanu do vriaceho jedla - rozdielom teplôt sa Ti určite zrazí.

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac buchač
    zdenka131 Pozri príspevok
    Kyslú smotanu pridávame do omáčok rozmiešanú s múkou. Najskôr smotanu rozmiešame v troche omáčky a až potom ju vlejeme do ostatnej omáčky. Omáčku však prudko variť nesmieme, pretože by sa nám smotana zrazila.
    Blbosť ...

    Do smotany dáme múku , rozhabarkujeme ...

    Potom pridáme " teplú omáčku - štavu " z vývaru ...dôvod je prozaický , vyrovnajú sa tak teploty a z tohoto dôvodu je menšia pravdepodobnosť zhrudkovatenia ...

    Omáčka sa už potom nevarí , len sa nechá prejsť do bodu varu za stáleho miešania a okamžite sa potom vypína ...

    rozum je offline (nepripojený) rozum

    rozum
    buchač Pozri príspevok
    Blbosť ...

    Do smotany dáme múku , rozhabarkujeme ...

    Potom pridáme " teplú omáčku - štavu " z vývaru ...dôvod je prozaický , vyrovnajú sa tak teploty a z tohoto dôvodu je menšia pravdepodobnosť zhrudkovatenia ...

    Omáčka sa už potom nevarí , len sa nechá prejsť do bodu varu za stáleho miešania a okamžite sa potom vypína ...
    Tak ty si super ďakujem pekne.

    zdenka131 je offline (nepripojený) zdenka131

    logopéd, psychopéd, pedagóg, večný študent, absolvent viacerých VŠ ...viac zdenka131
    buchač Pozri príspevok
    Blbosť ...

    Do smotany dáme múku , rozhabarkujeme ...

    Potom pridáme " teplú omáčku - štavu " z vývaru ...dôvod je prozaický , vyrovnajú sa tak teploty a z tohoto dôvodu je menšia pravdepodobnosť zhrudkovatenia ...

    Omáčka sa už potom nevarí , len sa nechá prejsť do bodu varu za stáleho miešania a okamžite sa potom vypína ...
    Čo je blbosť?

    zdenka131 je offline (nepripojený) zdenka131

    logopéd, psychopéd, pedagóg, večný študent, absolvent viacerých VŠ ...viac zdenka131
    buchač Pozri príspevok
    ....prečítaj obe príspevky a porovnaj ...

    Pointa rovnaká , len slová sú iné a v tom spočíva tá blbosť ...
    Lebo podľa Tvojho návodu by už dávno bola omáčka zrazená ...ani airbeg by nepomohol ...

    Ozaj , bez urážky ...
    Neurážam sa, Ty si napísal to isté ako ja, len si to ináč štylizoval.

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac buchač
    rozum Pozri príspevok
    Prosím o radu.Ako urobiť omáčku s kyslou smotanou ked zahusťujem,aby sa mi nezrazila?ĎAKUJEM
    Daj airbag....

    Hlasovalo 1 pouzivatelov

    (7)
    bezradná, Lubaba, ubka, Paula, tuta, rozum, tetrisss
    Nevhodné (1)
    -1

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac buchač
    zdenka131 Pozri príspevok
    Kyslú smotanu pridávame do omáčok rozmiešanú s múkou. Najskôr smotanu rozmiešame v troche omáčky a až potom ju vlejeme do ostatnej omáčky. Omáčku však prudko variť nesmieme, pretože by sa nám smotana zrazila.
    buchač Pozri príspevok
    Blbosť ...

    Do smotany dáme múku , rozhabarkujeme ...

    Potom pridáme " teplú omáčku - štavu " z vývaru ...dôvod je prozaický , vyrovnajú sa tak teploty a z tohoto dôvodu je menšia pravdepodobnosť zhrudkovatenia ...

    Omáčka sa už potom nevarí , len sa nechá prejsť do bodu varu za stáleho miešania a okamžite sa potom vypína ...
    zdenka131 Pozri príspevok
    Čo je blbosť?
    ....prečítaj obe príspevky a porovnaj ...

    Pointa rovnaká , len slová sú iné a v tom spočíva tá blbosť ...
    Lebo podľa Tvojho návodu by už dávno bola omáčka zrazená ...ani airbeg by nepomohol ...

    Ozaj , bez urážky ...

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac buchač
    He ...po tolkých rokoch varenia ???

    Dobrý kuchár fasa obed aj z oného navarí ....

    ex je offline (nepripojený) ex

    ex
    alena1601 Pozri príspevok
    do kyslej smotany dám trocha mlieka a múku a pomaly pokrm privediem k varu, ak tám tám dávaš ocot pridaj až po výchladnutí ja tam dávám balzamico
    S prvou polovicou odpovede sa dá súhlasiť, čo sa týka octu, dávaj ho priamo do variaceho sa jedla, kľudne náš klasický 8% kvasný a nezrazí sa to. Ešte jedna poznámka - jedlo sa musí po pridaní múky riadne prevariť, aby nebolo cítiť múku

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.