MS office nie su vyhodene peniaze, pokial ten nastroj dokaze clovek vyuzit. Mozem s cistym svedomim povedat, ze OO na Office pri profi nasadeni straca bodiky v efektivite.
export do PDF, e-mailu a podobne "ficury" boli implementovane v testovacej verzii MS Office 2007, kde ale musel byt export do PDF odstraneny kvoli Adobe. Pre legalne verzie MS office je na strankach MS k stiahnutiu plugin pre export do PDF.
Na skolach sa Word, Excel, Access, Powerpoint vyucuju z jednoducheho dovodu. Cela statna sprava, velke percento firiem tieto programy pouziva a vyzaduje ich znalost.
pokial sa zmeni pristup tychto institucii tak sa znemi aj system vyucovania.
pokial pouzivam OO ako som to robil a aj robim na niektore druhy prace, tak budem spolu s programom pouzivat aj otvoreny format OpenOffice Document. Pri exporte dokumentu s rovnicami do *.doc sa casto stava, ze namiesto vzorca mam len obrazok, alebo prazdne miesto. pokial poslem niekam *.odt tam ma stym poslu vieme kam, ze to nemozu otvorit a nieviem ake miliony problemov.
prirovnal by som to k tomu preco sa na zakladnej skole neucia linearne diferencialne rovnice ako prveho tak druheho stupna ked som sa ich aj tak musel ucit pred par rokmi na vyske? pretoze na zakladnej skole este nikto nevedel kam budem smerovat. medzi OO a MS Office nieje taky rozdiel v ovladani aby sa clovek nemohol naucit ovladat to sam. staci citat.
edit:
Je len na kazdom znas co potrebujeme a co si vybereme. tak isto nemusite pouzivat Windows ale pouzivate. preco? vsak pod linuxy budu uctovne programy tiez.