slavka124 zdravím všetkých poraďákov, veľa som študovala evidenciu liehu a 2x návšteva colnice mi dosť skomplikovala účtovnictvo. mne tvrdili, že evidenciu treba viesť mesačnú a tu sa tvrdí že treba viesť dennú. má s tým niekto nové skúsenosti? podľa colníkov by denná mala fungovať až od nového roka. má niekto nejakú tabuľku za čo všetko sa považuje alkohol? vopred ďakujem
Pozri tu:
http://www.porada.sk/t140783-evidencia-liehu.html
Podľa zákona je potrebné viesť ju mesačne a až od 1.1.2011 to bude denne. Ja evidujem príjem alkoholu v bare súhrnne za každého dodávateľa a podľa názvu, SBL a % spolu v mesiaci. To znamená, že ak sa od jedného dodávateľa nakúpilo na 5 faktúr v mesiaci postupne 24 litrov Fernetu stock, 1l, 40% ... zaevidovala som to spolu 24 litrov... nerobila som dátum nákupu a samostatne každý nákup, nakoľko takúto dátumovú evidenciu zákon zatiaľ nevyžaduje.