Zavrieť

Porady

Odpaľované cesto - mrazenie

Ahojte, skúšal niekto mraziť upečené venčeky z odpaľovaného cesta - bez plnky. Vďaka.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    alla66 je offline (nepripojený) alla66

    Profesionáli postavili Titanic - amatéri Archu! ...viac alla66
    dpdarina Pozri príspevok
    Ahojte, skúšal niekto mraziť upečené venčeky z odpaľovaného cesta - bez plnky. Vďaka.
    Odpaľované cesto
    Veterníky, kolieska a iné tovary z odpaľovaného cesta naplnené žĺtkovým krémom alebo šľahačkou sú chutné a v cukrárňach vyhľadávané. Tak ako príprava kynutého cesta aj tohto odpaľovaného sa zdá byť pre gazdinku nezvládnuteľná. Ak dodržíte správny postup nemôžete nič pokaziť a určite zmaturujete v kuchyni aj z tejto disciplíny. Predtým, než sa pustíte do prípravy cesta, mali by ste vedieť, že:
    Do odpaľovaného cesta sa spravidla nepoužíva cukor, lebo by skaramelizoval a pečivo by sa ľahko pripálilo. Ak ale chceme cesto osladiť, rozpustíme trochu cukru v horúcej vode s maslom.
    Pečivo z tohto cesta, ktoré chceme neskôr plniť, ihneď po odstránení z plechu, ešte horúce, rozkrojíme.
    Pláty na tortu z odpaľovaného cesta pečieme každý zvlášť. Korpus by sme totiž potom nerozkrojili, to je možné len u piškóty. Tortu potom skladáme až z vychladnutých plátov.
    Pečivo bude tmavšie, ak nahradíme polovicu vody mliekom.
    Múku vsypeme naraz, aby sme predišli tvoreniu hrudiek.
    Cesto odpaľujeme, aby nechutilo po múke a nezabúdajme na to, že vajcia zapracovávame postupne, aby cesto zhustlo.
    Odpaľované cesto si môžete pripraviť do zásoby. Surové uchováme v mrazničke až jeden rok. Pre rýchlejšiu prípravu pre neočakávanú príležitosť je vhodné zmraziť hotové pečivo a pred plnením ho rozpiecť v rúre asi 2 minút.


    Ako pripravíme 12 - 14 veterníkov:
    Potrebujeme: 250 ml vody, soľ, 50 g masla alebo margarínu, 150 g polohrubej múky, 4 vajcia, papier na pečenie.
    Postup: V hrnci ohrejeme osolenú vodu, pridáme maslo alebo margarín a ohrievame pokiaľ sa nerozpustí. Vodu nevaríme a neodparujeme.
    Do horúcej vody naraz prisypeme múku a dôkladne miešame, až kým sa nevytvorí pevný cestový bochník. Ten potom po všetkých stranách odpaľujeme približne 2 minúty, až kým sa neprestane lepiť na nádobu a vytvorí na dne belavý film.
    Cesto presunieme do misy a asi 5 minút ho dôkladne miesime, až bude lesklé a krémovité.
    Potom postupne zatrepeme vždy jedno vajce. Ďalšie pridáme až keď je predchádzajúce dokonale zamiešané. Cesto musí byť hladké, musí sa lesknúť a od varešky tvoriť špičku.
    Elektrickú rúru predhrejeme na 200 stupňov C, plynovú na 3. stupeň a teplovzdušné na 180 stupňov C. Plech vyložíme papierom na pečenie.
    Cestom naplníme cukrárke vrecúško s hviezdicovou trubičkou a na plech striekame požadované tvary. Medzi jednotlivými kúskami zanecháme odstupy, pretože pečením naberú. Plech zasunieme na strednú lištu rúry a podľa veľkosti pečieme 10 - 35 minút.


    Čítajte viac: http://korzar.sme.sk/c/4591850/matur...#ixzz14Et60lKi

    terezamaria je offline (nepripojený) terezamaria

    som jednoducho žena terezamaria
    dpdarina Pozri príspevok
    Ahojte, skúšal niekto mraziť upečené venčeky z odpaľovaného cesta - bez plnky. Vďaka.
    Veru ma to raz napadlo, ale výsledok po rozmrazení bol nulový. Jasné že som to vyhodila, lebo to už nebolo odpaľované cesto

    terezamaria je offline (nepripojený) terezamaria

    som jednoducho žena terezamaria
    alla66 Pozri príspevok

    Odpaľované cesto si môžete pripraviť do zásoby. Surové uchováme v mrazničke až jeden rok. Pre rýchlejšiu prípravu pre neočakávanú príležitosť je vhodné zmraziť hotové pečivo a pred plnením ho rozpiecť v rúre asi 2 minút.


    Alenka možno to, že sa dá do mrazničky surové alebo hotové sa dá rozpiecť do rúry, to porieši. Už to rozhodne zmrazovať skúšať nebudem

    Odpaľované cesto - mrazenie

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.