Zavrieť

Porady

profiteroles-talianska specialita

francuzsky:ECLAIRS
nemecky:WINDBEUTEL

poznate?
pridavam recepty,su vynikajuce a nikde som ich tu neobjavila.

1.pudingove

150g muky/spaldovej alebo inej/
250ml vody
stipka soli,
3 vajcia

1 tabulka horkej
a 1 tabulka bielej cokolady
250ml slahackovej smotany
1 vanilkovy pudingovy prasok
500ml mlieka
trochu cukru
2 PL rumu

-vodu priviest do varu so stipkou soli
-stiahnut z ohna a vmiesat rychlo muku,hned vmiesat silnymi otackami aj vajcia/mozeme aj mixerom,ale staci rucne/
-vratit na sporak a za staleho miesania povarit,kym sa cesto neodliepa od hrnca-malo by byt dost huste /je to ako odpalovane cesto na veterniky/
-masa ma byt lepkava,jasna
-pomocou dvoch lyzic nanasame na papierom vystlany plech male okruhle kopky cesta
-plech jemne pokropit vodou a dame piect do vyhriatej rury,cca na 180-200 stupnov
-pecieme priblizne 20 minut
-bochnicky su nafuknute a zlatiste
nechat vychladnut a priecne poprerezovat na polovice

-pocas pecenia si pripravime napln:
- z mlieka ,cukru a prasku uvarit puding a rozdelit ho na dve polovice
-este do horuceho pridat do jedneho bielu a do druheho horku cokoladu
-za casteho miesania nechat vychladit,potom ku kazdemu primiesat za lyzicu rumu
-vyslahat slahacku -jednu polovicu vmiesat k bielej hmote,druhu polovicu k tmavej hmote
-bochnicky plnime lyzicou bielym kremom
-ukladame ich do misky/pekaca,dozy..../tesne vedla seba
-popolievame ich tmavou hmotou
-nechat odstat,najlepsie do dalsieho dna,nech naziju
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    osky je offline (nepripojený) osky

    osky
    2.slahackove

    125ml vody,
    50g masla/margarinu/,
    125g muky,
    3 vajcia,
    stipka prasku do peciva
    napln
    400ml slah.smotany
    2 stuzovace slahacky
    1 vanilkovy cukor
    1 PL kakaa
    -vodu a tuk priviest do varu,stiahnut z ohna
    -pridat muku,dobre zamiesat,kym nevznikne hladka jasna kasa,vratit na ohen
    -primiesat vajcia a prasok do peciva
    -cesto sa ma odliepat od stien hrnca,konzistencia ma byt tak tuha aby drzala tvar
    -za pomoci spricu alebo lyzice naniest na plech vylozeny papierom kolieska-kopky a plech pofrkat vodou
    -piect na 180 stupnov asi 20 minut
    -vychladnute priecne poprekrajovat cez poly
    krem:
    -slahacku vyslahat so stuzovacom
    -do polovice pridat vanilkovy cukor,a do polovice kakao
    -na bochnicky nastriekat najprv vrstvu bielej,potom vrstvu tmavej slahacky
    -prilozit druhou castou bochnicka a vrch pocukrovat alebo poliat cokoladou

    ina napln:
    60 g cukru,2 karamelovy puding v prasku,1 KL skorice,500ml mlieka-uvarit na puding

    profiteroles-talianska specialita

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.