Zavrieť

Porady

babka - ježibabka babka - ježibabka

babka - ježibabka je offline (nepripojený) babka - ježibabka

Terezia13
a na toto sa pamätá niekto?
Tie košíky a boli rôzne tvary. Dedko (v tom čase frajer) mi posielal z Plzne. Mohla som sa chváliť so všelijakými, aké kamarátky nemali
Terezia13 Terezia13

Terezia13 je offline (nepripojený) Terezia13

kopretinka
klobúčik sme mali aj my
ja som sa ho hrávala v družine
Terezia13 Terezia13

kto si pamätá?
13529205_614849185347933_4122727933840785389_n.jpg  
kopretinka kopretinka

kopretinka je offline (nepripojený) kopretinka

Terezia13
kto si pamätá?
to je čo? spálený zemiak? tak až také som nejedla,iba normálne upečené,v alobale
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
kopretinka
Terezia13
kto si pamätá?
to je čo? spálený zemiak? tak až také som nejedla,iba normálne upečené,v alobale
Raz skús...garantujem Ti, že budeš spokojná s výsledkom. Ak dáš ešte na zemiak kúsok masla a primerane posolíš, fakt je to výborné. Samozrejme, že tú spáleninu predsa nemusíš zjesť...ale môžeš.
Keď mladý griluje (jeho náplň práce ), tak zvykne šmariť aj nejaký zemiak na záver...dávame si ako zákusok. Decko sa nevie objesť, ani mäso jej netreba.
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Alobal prišiel do módy neskôr. Zemiaky sme strážili, vyhrabal sa jeden na skúšku. Nebolo treba ani maslo, kto by ho nosil na pole.
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
kukučka
Alobal prišiel do módy neskôr. Zemiaky sme strážili, vyhrabal sa jeden na skúšku. Nebolo treba ani maslo, kto by ho nosil na pole.
No jo, alobal sa dá, no nie je to proste ono.
Maslo sme ani my nenosili na pole...šak študentom stačilo len tak na sucho, ale zaliali sme statočne, aby nám nezabehlo do krivej dierky...
pmajap pmajap

pmajap je offline (nepripojený) pmajap

a ešte takto do čierna upečená kukurica to bola dobrota
kopretinka kopretinka

kopretinka je offline (nepripojený) kopretinka

kukučka
my sme nechodili na krumplové brigády,moja škola mala vlastný ovocný sad.Mohli sme si nabrať jabĺčok aj do zásoby,mňááám,red delicius hlavne tam bolo,mala som ho rada,kým ešte nebolo uležané,bola to neskorá odroda na uskladnenie,kým bolo čerstvé,bolo veľmi šťavnaté,neskôr mi už nechutilo...
http://www.dobrejablka.sk/i//gallery/114/007/10a.jpg
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Terezia13
kto si pamätá?
Bandurkove brigády......... zbieralo sa, vedľa horel ohník, v ňom zopár zemiakov... desiata ako vyšitá....len soľ z domu doniesť.
afrikánka afrikánka

afrikánka je offline (nepripojený) afrikánka

misoft
Terezia13
kto si pamätá?
Bandurkove brigády......... zbieralo sa, vedľa horel ohník, v ňom zopár zemiakov... desiata ako vyšitá....len soľ z domu doniesť.
Ja na rodinnej brigáde u babky na záhumenke....s bratrancami...aj kukuricu. Čierny až po ušiská.....večer museli mamičky drhnúť mydlom a ryžákom
Terezia13 Terezia13

misoft
Terezia13
kto si pamätá?
mňam mňam mňam mňááááááááááááááám
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Brígády a traktory prišli až po založení družstiev, ja si ešte pamätám medze a koníka. Sadili sme takto: a zberali s čertom
Terezia13 Terezia13

milovala som "zemiakové" brigády, odpadlo vyučovanie

Terezia13
milovala som "zemiakové" brigády, odpadlo vyučovanie
Tak to si ešte fršla. Keď ešte nebol chmeľ na Slovensku, tak som bola v Domoušiciach okr. Louny a odpadlo nám prvých 10 septembrových dní. To som bola na tom lepšie ako Ty
lapejko lapejko

lapejko je offline (nepripojený) lapejko

živnostník remeselník
misoft
To boli kedysi peniaze....

Jedna taká v pudiľári a bol si frajer. Pil si celú noc
Dnes

a piješ 10 minút.....
Ale aj dnes piješ za stovku celú noc..pivo stojí od 1,00 do 2,60...ako kedysi, aj ten zárobok je poväčšine ako v 70ych rokoch...

Piť nechodím, tak neviem koľko by som toho vypila za stovku. Včera sme dostali Obecný štvrťročník a tam je aj kronika spred 40 rokov , teda z r. 1976. Kronikár píše: Závod VĽUD ............... Priemerný mesačný zárobok bol plánovaný vo výške 1.450,-- Kčs. V skutočnosti bol o 20,-- Kčs vyšší a činil 1.470,-- Kčs. Tiež ma vždy v kronike zaujme počet narodených detí. V 1976 to bolo 45. Teraz býva niečo vyše 20 a dedina je pritom oveľa väčšia. Kto vie odkiaľ som, môže si nájsť naše Obecné noviny na internete v plnom znení.
vicktor vicktor

vicktor je offline (nepripojený) vicktor

ja si myslim, ze normalny clovek (moja manzelka nie celkom suhlasi) ...viac
Za sociku liter vina stal 19, 21 a 23 Kcs, takze za stovku 5 litrikov.
Dnes 7-decka stoji od 2 eur (LIdl) po ..., takze za stovku 50 flasticiek.
Mária27 Mária27

Mária27 je offline (nepripojený) Mária27

Trnavské mýto, kde chýba Dom odborov, Istropolis .... a kde práve stál pôvodný Berchtoldov palác so záhradou (v pozadí vpravo) .. funkčná železnica vedľa pôvodnej budovy Koňskej železnice ... a :-) celé chýbajúce Nové mesto. Nakoľko táto oblasť, už bola za Bratislavou

https://www.facebook.com/Bratislava-...WSFEED&fref=nf

misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Pekná zbierka dobových fotiek!
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať