Zavrieť

Porady

alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

Nemozem prezradit, niekomu by sa zapiekol notebook od smirovania a mozog od dedukcii, ale ty to nie si
afrikánka afrikánka

afrikánka je offline (nepripojený) afrikánka

Dáša_
afrikánka
Biele damaškové obliečky...dnes už iba v luxusných hoteloch, kedysi v každej spálni
no zrovna toto by som povedala, že je model ikea https://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/60337160/
No Boooze, ved popis je pravdivy
A foto? Iba ilustracne, je v nom ukryta "pointa"...citanie na dobru noc
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

afrikánka
Biele damaškové obliečky...dnes už iba v luxusných hoteloch, kedysi v každej spálni
Naše mamy iné asi ani nepoužívali. Mám biele a ružovkasté. Dedičstvo po mame mám v skrini založené na horšie časy.
vicktor vicktor

vicktor je offline (nepripojený) vicktor

ja si myslim, ze normalny clovek (moja manzelka nie celkom suhlasi) ...viac
Vyber ich a (po)uzivaj. Bude skoda ked ich zjedia mole.
alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

ja kupujem damasek aj teraz, beyne dostat v eschpoch a pouzivame, fajne sa spi.
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

vicktor
Už som ich nie raz vybrala a znova založila. Ale asi im dám šancu len možno bude problém v tom, že terazky nemáme tie obrovské periny tak, či budú pasovať.
afrikánka afrikánka

vicktor
Mole?
Bavlna nie, iba sa môže "preležať"
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

mne sa na damašku nepáčilo jedno. Ked sa prádlo navlieklo, vyzeralo to úžasne. Ale stačilo jedno vyspatie sa v perinách a už to bolo nevzhľadné. A teda, prezliekať prádlo každý deň, to fakt len ten luxusný hotel. Ale tam by som si želala skôr hodváb potom, keď si môžem vybrať
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
misoft
vicktor
Spomienky na stare dobre casy, ked ste boli nadludia.
Ono - máš to pomýlené - nadľudia sme neboli - len nadmerne zaťažení. Žiadny Zákonník práce, žiadne náhradné voľná, žiadne nadčasy, žiadne príplatky... pracovná doba NEOBMEDZENÁ! V ČSĽA i v jej nástupcoch neskôr také neexistovalo. Odvody riadne veľké.
Len tak na okraj - vicktor - vieš aké dane platil VZP v tej dobe? Nie ako teraz 19%, ale (slobodný) - 25% + 40% zo zdaneného príjmu.
...a preto berieme aj dva dôchodky.
Ja na také pripomienky (viď vicktor) len konštatujem.

Každý (presnejšie, skoro každý) mohol podpísať...kto mu bránil ?
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

Dáša_
mne sa na damašku nepáčilo jedno. Ked sa prádlo navlieklo, vyzeralo to úžasne. Ale stačilo jedno vyspatie sa v perinách a už to bolo nevzhľadné. A teda, prezliekať prádlo každý deň, to fakt len ten luxusný hotel. Ale tam by som si želala skôr hodváb potom, keď si môžem vybrať
Čo sa týka vzhľadu, čo potom ľanové?
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

korela
Dáša_
Čo sa týka vzhľadu, čo potom ľanové?
vitaj žiješ?
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

Ešte som nezažila preležanú bielizeň, poslednú po mame sme použili bez oprania po pätnástich rokoch, pretože nebolo treba, šetrili sme si ju kvôli jej charakteristickej vôni.
Ten pocit, že spíte v maminých, vnuci v babkiných perinách, akoby bola s nami alebo my u nej. Posledné kusy prišli na rad minulý rok. Na tú vôňu sa nedá zabudnúť.
Škrobila zásadne prírodným škrobom a posteľnú bielizeň vyvárala pri 100 st. Takto upravená tak skoro nestratila po použití svoj vzhľad. Bola ako list z papiera.
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Ja obliekam damaškové rodinným návštevám, mám ešte prvé, svadobný dar od brata. Ani byty sme nemali tak prekúrené ako dnes, kúpanie v sobotu, dlhú flanelovú košeľu a šup pod obrovskú perinu. A to nádherné šušťanie, to sa nedá zabudnúť. Teplá voda len v hrnci na peci, alebo zakúriť pod kotlom v kúpeľni a radšej nespomínam na veľké pranie, najmä v zime. Žiadne automatické práčky, tie sme si kúpili v roku 1977. A tie mrazy v januári, prádlo sa sušilo vonku na šnúrach.
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

alaya1
Nemozem prezradit, niekomu by sa zapiekol notebook od smirovania a mozog od dedukcii, ale ty to nie si
stačilo napísať - NEMÁ!
:-)))
afrikánka afrikánka

Kociare, v ktorych sme podaktori boli vyvozeni...
IMG_20190305_115158.jpg  
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Hmmmm.... mohol by som vo svojom "archíve" vyhľadať tú "limuzínu", ktorú sme mali....
afrikánka afrikánka

To ja tú svoju poznám iba z rozprávania, foto nie je.
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Nuž - tak hľa:
"limousine" & "cabrio"
cabrio.jpg  
limousine..jpg  
1/1
afrikánka afrikánka

ČSR Liberta...podaktorym zostali
IMG_20190306_175842.jpg  
IMG_20190306_175940.jpg