Zavrieť

Porady

Najlepší recept s jablkami ?

Jablková omeleta:4dl mlieka, vajce, štipka soli, polohrubá múka. Urobiť cesto takej konzistencie ako na palacinky, potom nastrúhať 2 ošúpané jablká. NEchať odstáť 15min a potom robiť na panvici omeletky a plniť džemou alebo nutellou...alebo stačí aj posypať mletými orechami.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    terezamaria je offline (nepripojený) terezamaria

    som jednoducho žena terezamaria
    Opačný jablčník.
    Na plech sa rozloží alobal, nasypú sa postrúhané, keď treba vyžmýkané jablká, cca 1 kg,posypú sa 2 vanilkovými cukrami a škoricou.
    Na to sa vyleje vyšlahané piškótové cesto:
    -4 vajcia
    -6 polievk.lyžíc kryšt.cukru
    do dobre vyšlahaného pridať
    -1 dcl oleja
    - spolu zmiešaných 6 polievk.lyžíc kopcom polohr.múky a 1 prášok do pečiva
    - 1 lyžičku kakaa
    Rovnomerne opatrne rozotrieme a dáme piecť.

    Po upečení vyklopíme na opačnú stranu pekáča, teda obrátený pekáč a stiahneme alobal. Po vychladnutí na vrch natrieme 2 pudingy bez varenia, je čokoládový alebo vanilkový, podľa chuti. Pokiaľ ho chcete mať vyzdobený, postrúhate čokoládu,alebo nasypete trošku granka. Papá sa lyžičkou, je krehučký.

    Hlasovalo 6 pouzivatelov

    Užitočné (6)
    Lubaba, Mária27, adi11, zdenka131, lavanda, alla66
    6

    Rozalka je offline (nepripojený) Rozalka

    Spoluvlastníčka "Prvého nitrianskeho medveďária" ...viac Rozalka
    Jablčník makový - obrátený


    1 000 g jablk
    550 g prášk. cukru
    6 vajec - žĺtky a bielka zvlášť
    200 ml oleja
    200 ml teplej vody
    300 g polohrubej múky
    150 g mletého maku
    1/2 prášku do pečiva

    čokoládová poleva
    Príprava:
    Jablká očistíme, pokrájame na plátky a podusíme so 100 g cukru. Po udusení necháme odkvapkať na site.
    Žltky vymiešame s 300 g cukru, postupne pridávame olej, vodu a na koniec múku s pr. do pečiva, potom sneh zo 6 bielkov. V miske premiešame mak so 150 g cukru a vmiešame do 1/3 cesta.
    Udusené jablká rozložíme na plech s papierom na pečenie. Na jablká rozotrieme makové cesto a na vrch zvyšok piškotového cesta. Pečieme asi 30 minút.
    Po vychladnutí vyklopíme, papier stiahneme a jablkovú vrstvu polejeme čokoládovou polevou.

    58vlasta je offline (nepripojený) 58vlasta

    58vlasta
    terezamaria Pozri príspevok
    Opačný jablčník.
    Na plech sa rozloží alobal, nasypú sa postrúhané, keď treba vyžmýkané jablká, cca 1 kg,posypú sa 2 vanilkovými cukrami a škoricou.
    Na to sa vyleje vyšlahané piškótové cesto:
    -4 vajcia
    -6 polievk.lyžíc kryšt.cukru
    do dobre vyšlahaného pridať
    -1 dcl oleja
    - spolu zmiešaných 6 polievk.lyžíc kopcom polohr.múky a 1 prášok do pečiva
    - 1 lyžičku kakaa
    Rovnomerne opatrne rozotrieme a dáme piecť.

    Po upečení vyklopíme na opačnú stranu pekáča, teda obrátený pekáč a stiahneme alobal. Po vychladnutí na vrch natrieme 2 pudingy bez varenia, je čokoládový alebo vanilkový, podľa chuti. Pokiaľ ho chcete mať vyzdobený, postrúhate čokoládu,alebo nasypete trošku granka. Papá sa lyžičkou, je krehučký.
    Práve som ho dnes piekla, s orechami, na zajtra, prídu mladí na obed. Len dávam na vrch čokopolevu.

    Zuzka je offline (nepripojený) Zuzka

    Zuzka
    jablkové pyté
    Cesto:
    1/2 kg polohrubej múky, 250 gr rastl. masla (Palmarin, Hera), 2 vajcia, 1/2 prášku do pečiva, 200 gr prášk. cukru, tuk na vymastenie plechu (alebo papier na pečenie)
    Postup:
    V miske zmiesime múku, rastl. maslo, prášok o pečiva a cukor. Cesto rozdelíme na 2 časti. Prvú časť vyvaľkáme a valčekom preložíme na plech, tak aby sme vytvorili aj okraje. Cesto môžeme formovať rukou. Na cesto nasypeme strúhanku (môžeme aj detskú krupicu) a pridáme nastrúhaná jablká cca 1 kg, (ja ich strúham aj so šupkou, iba vyberiem jaderník), posypeme kryštálovým cukrom a škoricou a prikryjeme druhým cestom, ktoré tiež preložíme valčekom. Spojíme okraje cesta, aby nevytiekla šťava z jabĺk a vrch popicháme vidličkou. Dáme upiecť do vyhriatej rúry na 180 st. C. Vychladnutý koláč pokrájame a posypeme prášk. cukrom.

    Zimama je offline (nepripojený) Zimama

    Zimama
    Ahojte! U nás máme veľmi radi tento koláč s jablkami:

    (tiež sa pečie jablkami dole, dúfam, že to tu ešte nebolo popísané - až tak podrobne som to tu neštudovala...)
    Ďakujem tiež všetkým za inšpiráciu! - možno hneď zajtra niečo jednoduché vyskúšam.

    Zewa je offline (nepripojený) Zewa

    Zewa
    Pecene jablka - v prilohe je fotka finalneho produktu:

    Potrebujeme:

    zelene jablka podla poctu osob - jedno jablko na osobu
    biele vino - cca 4-5dcl
    maslo - 125g
    cukor alebo med - 1 polievkova lyzica jedneho alebo druheho
    mleta skorica - 1 cajova lyzicka
    brusnicovy dzem
    mata prieporna - cerstve listky
    vanilkova zmrzlina
    pomaranc

    Postup:
    Jablka umyjeme, odstranime jaderniky, nozikom narezeme supku priblizne 3 cm od spodku jablka po celom obvode.
    V miske si zmiesame cukor alebo med s maslom a mletou skoricou aby vznikla maslova pasta. Na pekac nalejeme vino a pridame umytu koru s cerstveho pomaranca - odrezeme 3-4 platky s umyteho cerstveho pomaranca a trochu ju stlacime medzi prstami aby sa lepsie uvonila aroma - stacia 3-4 kusky na jeden pekac.

    Jablka naplnime maslovou pastou - do kazdeho rovnake mnozstvo. Do vzniknutej diery po jaderniku vtlacime tuto hmotu a jablko polozime na pekac v ktorom je uz vino. Ked mame vsetky jablka ulozene na plechu, na hornu cast jablka nanesieme 1 kopcovatu cajovu lyzicku brusnicoveho demu aby sme zakryli dieru po jaderniku. Ak nam ostala maslova hmota,mozeme nou potriet hornu cast jablk - prstami, maslo sa teplotou tela topi a lepsie sa natiera na jablka. Takto pripravene jablka dame piect do predom vyhriatej rury - pouzival som elektricku - 200 stupnov asi 15-20 minut, podla zrelozti jablk

    Po upeceni jablka ulozime na dezertne tanieriky, do diery po jaderniku znovu dame 1 lyzicku brusnicoveho dzemu, naaranzujeme listy maty, prelejme 1 polievkovou lyzicou vypekom z pekaca - stava by byt ochladena. Na tanierik dame 1 porciu vanilkovej zmrzliny a podavame ako dezert po obede. Ak nemame alergiu mozeme posypat sekanymi orechami - piniove alebo kesu - nesolene - vid obrazok.... dobru chut :-)
    Naposledy upravil Zewa : 09.01.11 at 19:12
    pecene jablka.jpg  

    BXLmiami je offline (nepripojený) BXLmiami

    BXLmiami
    Do jablk zvyknem dať aj orechy,sú dobré,na to bežnú piškotu bez oleja a stačí.Po prevrátení pudingy nedávam,zato nachystám sladkú a kyslú smotanu a nech si každý k tomu dá čo chce.No ale vačšinou sa nedostanem ani k tomu prevráteniu a koláč je v ťahu.

    sito je offline (nepripojený) sito

    sito
    Nikdy sa nekazí sa! Ale aj tak má prevažne minimálnu trvanlivosť! Zvyčajne sa spotrebuje ešte pred uplynutím záručnej doboy.

    Tweety je offline (nepripojený) Tweety

    Tweety
    sito Pozri príspevok
    Nikdy sa nekazí sa! Ale aj tak má minimálnu trvácnosť!
    Problém je len v tom, že sa nedá jesť, a je len pre úzky okruh štamgastov.

    marjankaj je offline (nepripojený) marjankaj

    I am a man marjankaj
    Tweety Pozri príspevok
    Problém je len v tom, že sa nedá jesť, a je len pre úzky okruh štamgastov.
    Veď zadávateľ sa nepýtal na jedenie.

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.