Ďakujem za bleskovú odpoveď. Nesmierne potešila a hlavne nervičky sa ukludnili. Pre istotu sa ešte spýtam.
V zmluve nemáme uvedené,že môže od zmluvy odstúpiť,dokonca je uvedené,že prehlasujeme,že nemáme voči sebe žiadne ďaľšie majetkové záväzky vyplývajúce z bezpodielového spoluvlastníctva.
V tej zmluve sme sa totiž aj dohodli/síce šalamúnsky/,že čo je v garážach patrí jemu,a veci v priestoroch nehnuteľnosti-patria mne.Potom boli spísané všetky nehnuteľnosti podľa katastrálnych čísel,t.j.dom,garáž a záhrada a tieto "nehnuteľnosti" boli vlastne rozdelené na polovicu.
Mne sa jedná vlastne o to,že v zmluve je napísané,že túto polovicu vyplatím do 36 mesiacov od podpísania zmluvy.Ten termín je 30.6.2012. Ale ja som aj rozpísala,že 1.rok zaplatím 1/3 sumy,2.rok 1/3 sumy a 3.rok 1/3 sumy.Minulý rok som zaplatila neskôr, ale zaplatila som.Tohto roku budem tiež meškať.Z právneho hľadiska je treba dodržať najmä posledný termín,t.j.30.6.2012, alebo aj tie termíny ročných splátok?
Táto otázka,mi nedá spávať,že čo sa môže stať,keď nedodržím termín splátky.
A dohodu do katastra som nevložila.Nevedela som,viem,že ma to neospravedlňuje.
Vidím teraz,že som veľa vecí nedotiahla a bočiť od problémov sa nevypláca.A keď som si prečítala,čo som vlastne napísala,tak potrebujete aj dobré časovo-priestorové videnie a cítenie.
Ďakujem.
Ľubica