Zdieľajte s nami link na články z iných webov. Komentáre k linku budú zoradené podľa počtu hlasov, môžete využiť aj filter komentárov a zobraziť len komentáre od členov ktorých na Porade sledujete.
Som vydata, momentalne som na MD..pred MD som pracovala v hoteli ako uctovnicka, vystudovala som na EU odbor uctovnictvo/auditorstvo ...viacbui
Chcela by som sa spytat, kedy je nutne pri predaji tovaru mat registracnu pokladnicu. Nasa firma zacina podnikat v oblasti poskytovania sluzieb vypoctovej techniky, tvorba softwaru. V rozsahu cinnosti mame vsak aj predaj tovaru. Nemame predajnu, no vyskytne sa aj pripad, kedy nakupime nejaky tovara predame ho zakaznikovi. Staci ked nakupime nejaky hardware vo velkosklade vystavit fakturu..aj ked bude uhradena v hotovosti, alebo musime mat reg. pokladnu? Platcami DPH zatial nie sme.
Pravidlá a tipy
Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte. Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
❤ Buďte priateľskí ❤
Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
Môj názor ak zatiaľ budete podnikať len v poskytovaní služieb a ešte nemáte ani predajňu a nepredávate vo veľkom tovar a ešte ani neviete či ho budete predávať , reg.pokladňu by som zatiaľ nepoužívala. Tovar, ktorý budete chceť predať a budete brať vopred zálohy tu nenastáva povinnosť mať reg.pokladňu.
Chcela by som sa spytat, kedy je nutne pri predaji tovaru mat registracnu pokladnicu. Nasa firma zacina podnikat v oblasti poskytovania sluzieb vypoctovej techniky, tvorba softwaru. V rozsahu cinnosti mame vsak aj predaj tovaru. Nemame predajnu, no vyskytne sa aj pripad, kedy nakupime nejaky tovara predame ho zakaznikovi. Staci ked nakupime nejaky hardware vo velkosklade vystavit fakturu..aj ked bude uhradena v hotovosti, alebo musime mat reg. pokladnu? Platcami DPH zatial nie sme.