Pán Miháľ bola som na Vašom školení a aj som sa pýtala či treba platiť preddavky do zdravotnej poisťovni za členov štatutárnych orgánov ako napr. prezident, členovia rady, kontrolného výboru., ktorý vykonávajú tieto funkcie, okrem svojich povolaní v rôznych občianskych združeniach – právnicke osoby (jedná sa o lekárske komory, dobrovoľné záujmové združenia občanov), ktorý za výkon funkcie, majú vyplácané náhrady straty času podľa § 5 odst.5 písm.g) Zákona č.595/2003 Z.z. o dani z príjmov. <o:p></o:p>
Odpovedali Ste mi na moju otázku, že áno, ale ja som to konzultovala v zdravotnej poisťovni a oni mi povedali, že netreba.<o:p></o:p>
Preto by som Vás chcela touto cestou požiadať, aby Ste sa ešte raz pozreli na to a odpovedali či treba ich prihlásiť a platiť za nich alebo nie. Ďakujem.<o:p></o:p>
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o:p></o:p>
A ešte jedna otázka asi som tomu dobre nerozumela a keď som sa chcela na to ešte raz opýtať išli sme ďalej. Takže moja otázka . Môj syn je v ČR zamestnaný na pracovný pomer, keď nebude v ČR zamestnaný viac ako ½ roka a vráti sa po 3 mesiacoch domov, budem musieť doplatiť zdravotnú poisťovňu tu na slovensku? Alebo ako je to s tým ½ rokom. Veľmi som tomu nerozumela. Ďakujem